Jump to content

ibilic

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ibilic objavio

  1. treća radnja-radno: izvanredni otkaz ugovora o radu
  2. Kolega ili kolegice,novi ZUS stupa na snagu 01. siječnja 2012. godine.
  3. Mislila sam na lipanjski rok Doris, a nema veze, eto znam sad da treba po starom. Hvala Floki
  4. Onda po starom EU? Dobro, valjda će onda tako biti, pa i meni bi bilo logično da stave novu knjigu u elektr. obliku, a ne da je kupujemo sami i da službeno objave na stranicama Ministarstva promjenu literature.
  5. Nama tajnica na pismenom nije ništa rekla!Trebali su promjeniti literaturu kao što su i prošli put napravili, barem mjesec dana prije. Ja ću učiti po novom,jer mi je glupo učiti nešto što više nije aktualno, pa ćemo vidit, valjda će promijeniti kartice s pitanjima. DorisSt je napisao: Tajnica na pismenom rekla da će još u ovom roku ispitivati po starom jer nisu ažurirali stranicu Ministarstva. Stoga učite iz nove knjige, ima je u Narodnim Novinama.
  6. Zna li netko što je s EU, još nisu promjenili literaturu na stranicama Ministarstva?
  7. Uči se i stari i novi ZKP. Na stranici Ministarstva pravosuđa imaš popis pravnih izvora za polaganje pravosudnog ispita. Ona pitanja koja nisu naznačena odgovorajau se po starom.
  8. super, šta kasnije to bolje, više vremena za ponavljanje!
  9. u pravu si, nisam uopće razmišljala o tome, hvala! Zna li netko kad bi nam mogao biti usmeni, nadam se da neće prije 01.07.?
  10. jel to sigurno da ne treba po novom pisati uvod presude? Neki suci već pišu tako, pa sam mislila da bi trebalo
  11. Što mislite ili neko možda ima i saznanja kad bi mogao biti usmeni za ovaj rok u lipnju? Srpanj, kolovoz ili rujan...?
  12. Slušala sam pravosudni 30.11.,odgovarale su dvije cure i stvarno su bile odlične.Mogu reći da me oduševio ispit i ispitivači!Izvlače se kartice s pitanjima (1 kartica-1 pitanje) npr. za građansko materijalno 5 kartica, za gpp 5 kartica, obiteljsko 3 kartice,kazneno 5,kpp 5 itd. Uglavnom se treba držati pitanja i ne ići preširoko, jako rijetko su postavljali podpitanja, a ako zapneš pomognu ti. Uglavnom, ako naučiš sve, proći ćeš i nema nikakve filozofije! Zbog toga sam i bila iznenađena, jer sam po svim pričama očekivala u najmanju ruku neku torturu. Eto, sretno svima i samo učite !
  13. Ja idem slušati 30.11. pa bi molila da mi kažete gdje se održava usmeni dio ispita. Da li u Pučkom otvorenom učilištu ?
  14. Oko 3700 kuna + putni troškovi
  15. Ja sam počela radit 1.10.,rješenje mi je stiglo početkom 9-og mjeseca
  16. Da li je još netko dobio rješenje o rasporedu na radno mjesto?
  17. Nije mi došlo za Šibenik,nego za Općinski sud u Gospiću!Nakon svih mogućih natječaja u ovoj našoj lipoj Dalmaciji odoh ja tamo di niko neće!
  18. Ljudi,evo došlo je i meni rješenje,pozitivno hvala Bogu napokon!
  19. Da li netko zna kad bi trebala biti promocija,odnosno dodjela diploma na Pravnom fakultetu u Splitu? Diplomirala sam u 7 mj. prošle godine, ali još nema nikakve obavijesti
  20. To ti znači da moraš ispunjavati uvjete za M-1, tj.da si prijavljen na HZZ 6 mjeseci,odnosno da si se prijavio na zavod u roku od 90 dana od dana diplomiranja. M-1 je mjera za poticanje zapošljavanja osoba do 26, odnosno do 29 godina života i na temelju toga poslodavac dobije poticaj tj.lovu, a osoba treba biti zaposlena 2 godine. Ukoliko radi manje od dvije godine, poslodavac mora ili vratiti lovu ili zaposliti drugu osobu koja ima uvjete za M-1. Znači da je taj dotični odvjetnik zaposlio nekoga po M-1, a ta osoba je otišla za 8 mjeseci, pa da ne bi vraćao novce, mora zaposliti zamjensku osobu još godinu i 2 mjeseca. Nakon toga sigurno će te ostaviti u radnom odnosu još koliko ti je potrebno za polaganje pravosudnog, a možda i duže. U svakom slučaju pitaj!Eto, nadam se da sam pomogla!
  21. Hvala puno svima na odgovorima! Nažalost nema posla za mene bez tih poticaja na koje nažalost nemam pravo, a prema ovom što ste napisali nema ni taj odvjetnik jer ni on ne ispunjava uvjete, pa mi je malo i drago zbog toga! Neka vidi kako je nama, kad se ne sjeća da je i on nekad bio vježbenik i da mu nije bilo lako. Ipak neću se obeshrabriti jer nakon godina studiranja i usputnog konobarenja valjda će i za mene svanuti neki lijep i sunčan dan!
  22. Nisam prijavljena na zavod, ali jedna gospođa koja radi na zavodu mi je rekla da zavod nema više nikakve veze s tim, pa se zbog toga nisam ni prijavljivala! Čula sam da odvjetnik treba prijaviti odvjetničkoj komori potrebu za pripravnicima te da onda komora odlučuje o tim poticajima tj. subvencijama. Zanima me da li je netko od vas čuo za to ili je to samo izmišljotina?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija