Jump to content

mandarina

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. skromno pitanjce? Moja frendica doživjela je u tramvaju traumu - kroz naglo kočenje - pala je i natukla je bočnu stranu zdjelice - ima sve podatke vozača tramvaja i bila je prebačena iz tramvaja od hitne u Draškovićevu - gdje su joj konstatirali sve to te je bila na bolovanju preko dva tjedna i na terapijama - kao u toplicama - ima svu dokumentaciju - natuknuča zdjelice i tako dalje - dali je moguće naknade štete ili ne? Bolovanje preko dva mjeseca, privatnica - moguće ili ne?
  2. A dali bi bilo pametno napraviti darovni ugovor i platit porez uz to naravno od liječnika nabaviti u to vrijeme potvrdu - da je radno sposobna jer momentalno radi - i staviti klauzulu da se mogu koristi dok god su živi sa tom nekretninom? I koliko dugo onda mogu ta gospoda onda ostati u stanu - a da ne steknu kak ti ne neko pravo korištenja?
  3. Jedno kratko pitanje: moja frendica i njena sesta brinu o sovm ocu i njegovoj sestri (teti)koja je jako imučna - bila je jako uspješna poslovna žena koja je na kraju psihički oboljela te je ovisila 15 godina o njihovoj pomoći. Njihova teta je svijesna toga te je u dobroj namjeri pisanom oporukom ostavila sve svom bratu njihovom ocu - to znači i njima kao naslijednicima - a one su svih tih godina skrbile o njima. Njihov otac je spontano iz sentimentalnih razloga dao na korištenje jednom od tri nećaka jednu nekretninu od tete-(bez znanja mojih prijateljica ) - nema ugovora ni ništa drugo - al mu ga bilo žao-jer normalno motao se motao - dok nije dobio svoje - sebe nije dao - al je uzeo. Sada moju frendicu i njenu sestru zanima kakav ugovor da naprave sa tetom o kojoj skrbe već 15 godina da nemaju poslije njene smrti pravnih problema i da im to nitko ne može osporiti i pobiti? I što napraviti ako se dobije takav ugovor kako obavijestiti takvog parazita i nakon koliko vremena - koliko može biti u stanu a da se nema problema? Samo još da napomenem jadnik ima dva auta - sad koristi taj stan a ne radi (vlasnik je kuće na selu)- ne želi raditi posao ispod svog nivoa i nema djecu a ne želi ni pomoći jer nema vremena ni živaca a sada mu i žena može ostati bez posla i kako takvog odbiti od . . . .!!!!!!!
  4. Hm koji Bandić - onaj iz večernjaka od ponedjeljka - i puno hvala na savijetu - ipak su to mali smrtnici - ne tako veliki kao Kerum i ostali! Bilo bi super da uspije - ako uspije javim se još jednom i u njeno ime da se zahvalim na dobrom savijetu!
  5. Zanima me - moja frendica je zakupnica lokala Grada Zagreba - obrt joj baš ne ide -restrikcija- dali joj može brat pomoći - ako mu da u zakup svoj lokal i on dalje plaća kao fizička osoba za nju ( naravno na svoje ime) - ali ima pravo zakupa (potaklo me lokacija Buldog - tj Kerum). Dal to vrijedi i za smrtnike - ako se napravi takav ugovor ovjeri kod bilježnika itd. - naravno mora se obavijesiti i Grad Zagreb-dal je to ond ok . - kak kaže Bandić??
  6. Hello, kako vidim (u forumu)u krivičnom ste fakat profi! Svaka čast-to je to- to za mene apsolutno top odvjetnik. Ako mi ikad bude frka dali mogu? (što se mene tiče apsolutno bi se obratila Vama).S obzirom na Vaše odgovore nisam tako mislila. mali mali miš......sory!
  7. Ma znam, i oprosti te puna hvala - na dobroj namjeri. Nije čitala ta "mala slova" da je, trebala je samo poslati dopis i prekinula bi to dopunsko plaćanje. A iskreno ni ja ne čitam - pa sam se isto tako malo zeznula npr. kod banke. Imala sam dozvoljeni veliki minus - koji su mi svaka tri mjeseca povećavali - a koji sam vrlo malo koristila - sve dok nisam promijenila "firmu" i opa bez da me obavijeste u potpunosti mi ukinu minus - tako da sam onda kada sam htjela uzeti minus bila upozorena da idem u onaj crveni minus i da nemam prava- koja neugoda - a primanja i dalje ista na tom računu, kažu da imaju pravo i pokazuju na ugovor koji sam potpisala - skroz na dnu malim sitnim slovima. Eto pouka iz svega toga treba sve čitati makar pet stranica - iznenadili bi se što tu sve ne piše!
  8. Ako ste odvjetnik onda je to za mene truli odgovor! Koga zastupate i kome dajete savjete - meni sigurno ne ali da Vas angaziram - mozda bi i dobila kako treba odgovor - ne sigurno bi dobila savšen odgovor - znamo da sve ima svoju cijenu - ali ćemu onda takvi odgovori - svi mi znamo da treba platiti- ali ako je neko bio tada ogorčen - jer nije bio podržan bolnički od HZZO-a i nema love da tuži ne znam koga a posljedice su dosta velike, djete ide na terapije - kao ni živce (sestra mi je zbog toga na rubu živaca)- a svi znamo koliko dugo traju parnice - pa eto da Vama ponudimo određenu svotu i živce za parničenja ajmo reči minimalno četiri godine (a znam da to traje punoooooo dulje pogotovo ako je u pitanje nešto Državno) kao i sve ostale sudske troškove - ne vjerujem da ste takav top odvjetnik - prema odgovoru - kako dosadno da citirate moje pitanje- možda bi i dali savjet kako treba - kada bi se odlučili kome dati kako treba savjet! Ja samo želim "profesionalni odgovor" kao da sam Vaša stranka - apsolutno niša više! Ne li la lala to i sama znam - ali kao Vaša stranka - znam da bi sve učinili za nju - pa eto! Mislim da sam konkretizirala svoje pitanje - pa prema tome -ako ste profesijonalac molim konkretan odgovor - bez obzira što je to kikiriki od novca- ali princip i to "malo" što se do dan dans pati!!!!!!!!!
  9. Evo molim Vas za pomoć u parnici male vrijednosti! Radi se o tome da je moja sestra pozvana na ročište zakazano 19.10.2007. godine koje smo odgodili jer je imala tešku trudnoću te je mirovala, ročište se održalo bez nje tjekom kojeg je bilo naloženo da se tužitelj očituje i priloži policu HZZO-a koja je bila sklopljena sa mojom sestrom. Ona ju nije željela plaćati zbog ogorčenosti - naravno prilikom prve trudnoće - došlo je do velikih komplikacija - čije poslijedice i danas dijete trpi - te iz revolta prekinula plaćanje police - ne čitajući mala slova - kao i na svakom ugovoru. Sada se ponovo poziva na ročište - ali pošto i dalje ima problema sa djetetom s kojom mora ići na specijalne vježbe neće biti u mogućnosti pristupiti na ročište - a ročište je zakazano sutra - na koji način da odgodim to ročište - pošto potvrdu može dobiti nakon ročišta. I dali bi se mogla pozvati na zastaru - račun od HZZO je od 19.10.2002. godine a postupak koliko sam skužila se vodi od prije 19. svibnja 2006. godine - znači preko tri godine. To jest da je ispričam i naknadno pošaljem potvrdu specijaliste i da naznačim za zastaru? Unaprijed zahvalna na bilo kojoj pomoći!
  10. Ne mogu a da ne dam svoj komentar, isto sam i ja prošla - procjena koja je bila izvršena bila je najviša po JB tarifi-za grunt i kuću koju bi ja po toj cijeni (vrlo rado prodala kada bi mi ju itko ponudio), kada sam se bunila naravno - rekla je da možemo tražiti procjenu - znači dodatnu zavrzlamu - koja nam u tim trenucima uopće nije bila potrebna - etoo ljudi oboružajte se sa lovom - jer naravno nitko vas neće u tim trenutcima upozoriti - nego lupi po narodu, (e sada ako narod nema love ima da pljenimo). A da ne spominjem njihove dodatne usluge - ljak - dva dopisa na banku ...............kao dodatna usluga 800,-- KN a svu ostalu dokumentaciju traže da sami isposlujete, to znači ona ima da napiše zapisnik i lupi pečat-wow. Nije ni čudo da se toliko tuku za licencu javnih bilježnika.
  11. Oporuka napisana na mašini i potpisana od ostavitelja, pravovaljana ili ne. Ili moraju se na taj papir potpisati dva svjedoka?
  12. Eto imam jedne krasne susjede - radi se o jednom starijem bračnom paru koji su me zamolili za jedan savjet - a za koji nisam kompetentna - a ni meni nije baš jasno - što je u redu a što ne. Radi se o tome da imaju dvoje djece od kojih je jedno oženjeno i ima dvoje djece (znači radi se o unucima) i njihov sin ima velike dugove - koje ne može vratiti zbog male plaće. Želja im je da im sin sve ne "potrajba" te im je želja ostaviti unucima stan u kojemu žive (barem nešto)- jer su kuću ostavili sa oporukom drugom sinu koji se slaže s time. Spremni su napraviti oporuku kojom nakon njihove smrti ostavljaju taj stan unucima. E sada postaje zanimljivo - postoji ona famozna rečenica - odričem se svog nasljedstva u svoje ime i u ime svojih potomaka????? To bi na kraju krajeva otac za svoju djecu i učinio da mu ne pljene taj stan koju baka i djeda žele ostaviti svojim unucima - i kako je to sada moguće??? Fakat je malo konfuzno te su sada stvarno u nedoumici što napraviti.
  13. Sory zaboravila sam još napomenuti dobro provjeri što trebaš sve donjeti - imaš sve to na njihovoj ww stranici - ako će ti faliti samo jedna potvrda imat ćeš frku, dobro se pripremi - ovo što si naveo to je najmanji problem (dobro bi bilo ako ti bratić ima njihovo državljanstvo da ti pošalje pismo garancije - tj. da ćeš kod njega biti i da će o tebi brinuti!!!) i naravno da imaš nešto sredstava. Ja sam imala sreću jer je za mene jedna strana tvrtka garantirala - makar je to bilo kao turistički-al vjeruj mi pošto nismo u Europskoj uniji - pregledavaju te kao da si Al Kaida - moje kolegice nisu trebale vizu pošto su u Europskoj uniji - i prošle su sve bez problema - naravno ja balkanka - ekstra - pa ako sada ne uspiješ - da te utješim - kada i ako uđemo u EU neće nam to trebati!!!!!!!
  14. Ne znam što da ti kažem-pokušaj možda dobiš vizu - dosta su strogi-ja sam prije dvije godine dobila vizu za NY moja frendica ćija kćer je emigrirala kao bebi siter nije dobila - kao ni jedan dećko - kvazi da je premlada pa da postoji opasnost da ostane. Dosta je važno da navedeš da imaš dobar smještaj da si osiguran i da imaš u Hrvatskoj posao ili obitelj - tako da su sigurni da nećeš ostati - ili nešto materijalno - to što si kažnjavan ne moraš navesti - puno sreće - nadam se da nećeš popušiti sto dolara!
  15. Moja prijateljica ima jako problematičnog muža, koji jo stvara jako velike probleme - što se tiče djece - prema njima je jako brižan - a što se tiče nje ona ga unatoč svemu voli. A s druge strane ima problema sa zakonom, a i stan koji je bio zajednički je prokockao. Njeni roditelji su joj pomogli te su na svoje ime kupili joj drugi stan - tako da ne može i to srediti. Zanima je dali može napraviti bračni ugovor i kako bi on morao glasiti - jer ako želi ostati s njom ona se na neki način mora osigurati (u pitanju je i troje malodobne djece). Koju formu bračni ugovor mora imati i dali je dovoljno da se takav ugovor ovjeri samo sa potpisima (tj. ovjera potpisa) - jer stvarno ne znam koliko bi to koštalo. Napominjem da si sada uređuje pomoću prijatelja stan i da ne želi ostati bez ičega. Jer u slučaju ovrhe - teško joj je onda dokazivati čije je čije! Isto tako ima i mali auto - ali na svu sreću glasi na nju - uz sve to jako malo zarađuje - te je ovisna o roditeljima i dobrim frendovima. Eto pomognite - ako znate.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija