Jump to content

Strat19

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Sad sam malo proučio optužni prijedlog i nije mi jasno sljedeće: "Prema Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga (NN 156/14 i 42/15) Kokain se nalazi na Popisu psihotropnih tvari i biljaka u Djelu 1., odjeljak 1." Zašto se tu spominje kokain? U ostatku teksta se navodi posjedovanje marihuane, al ovaj kokain mi nije jasan.
  2. Evo, dobio sam danas poziv za sud i piše da se predlaže novčana kazna od 5000,00 kn. Ja to nikako ne mogu platit pa me zanima što sve ja moram reć, uz priznanje, kajanje i obećanje nikad više, da sud umanji kaznu? Da li da spominjem nezaposlenost? Kako najbolje da izenesem sve to pred sudom?
  3. Zadnje pitanje, što ako se policijski službenik koji me priveo ne pojavi na sudu?
  4. Kakve su šanse da dobijem rad za opće dobro kao kaznu? Btw, zahvaljujem na temeljitom odgovoru.
  5. Imam 19 godina, živim sa roditeljima nezaposlena sam osoba, ne studiram i nikad prije nisam bio kažnjavan. 06.01.2016. uhićen sam s 0.6 grama marihuane. Prijatelj je bacio paketic i policijski službenici su ga pronašli te okrivili mene i ja sam priznao krivnju. Odveden sam u VI PP Zagreb i dobio sam 3 papira: obavijest, potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta i zapisnik o ispitivanju prisutnosti alkohola, opojnih droga ili lijekova u organizmu. Nisam ništa konzumirao i napuhao sam 0.00. Zanima me sljedeće: -u obavijesti piše da će protiv mene podnjeti optužni prijedlog. Što je to i kako se razlikuje od prekršajnog naloga? -koliko vremenski treba da mi dođe pismo? -da li mi u pismu onda dolazi kazna na koju se mogu žaliti ili poziv na sud? Ako je poziv na sud da li odma na sudu mogu iznjeti svoje olagodnosti kako bi ublažio kaznu ili sud prvo iznese kaznu pa se žalim? Kome? -Kakvu kaznu mogu očekivati? Novčanu nemogu platiti, odvikavanje rađe nebi...mogu li dobiti rad za opće dobro kao zamjenu? -Postoji li mogućnost da se ovo vodi kao beznačajan prekršaj? -Postoji li mogućnost oslobođenja od kazne temeljem članka 38. stavak 2. prekršajnog zakona gdje se navodi da sud može osloboditi od kazne počinitelja kad ga posljedice prekršaja tako pogađaju da je njegovo kažnjavanje nepotrebno radi ostvarenja svrhe kažnjavanja? gubim živce zbog cijele te situacije, ne spavam, ne jedem..smatram da sam već sad dosta kažnjen za nešto tako banalno. Nadam se da će se neko potrudit pročitat ovaj zid teksta i odgovorit mi na pitanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija