Jump to content

Neinformirana12345

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Neinformirana12345 objavio

  1. Riječ je o komunalijama,čistoća,voda itd.Dakle ja bi mogla od njih zahtjevati da obavijeste Finu o mojim uplatama?Jer sam to godinama otplaćivala i ako Fina o ničem nije obaviještena ispada da će mi uzeti možda i 100 000 kn više od dozvoljenog,a to mi baš nije svejedno.Ako imam pravo na to,tražit ću.Hvala.
  2. Dakle ne postoji nikakav drugi način da se to riješi bez involviranja kupca,ako sam dobro shvatila sve moje uplate su zapravo bile uzaludne jer na Fini i dalje stoji cjelokupan dug i ili?zar nemogu nikome dostaviti dokaze o uplatama i zar nitko ne obaviještava Finu da smanjuje iznos dugovanja kako stižu uplate,a koliko sam čula dugačak je proces vraćanja novca i često puta treba unajmiti odvjetnika za kojeg nemam novca da plaćam,ali svejedno hvala na odgovoru,barem znam kako stvari stoje.Lp
  3. Zahvaljujem na iscrpnom i jasnom odgovoru u tako kratkom roku,i u tom slučaju ako bi se dogovorila tako da novac sjedne na račun i Fina se naplati u cijelosti zanima me sljedeće;kako to obično biva,ljudi plaćaju račune kako i kad mogu,tako sam i ja,kada bih imala novaca platila bi ili dio neke ovrhe na opću uplatnicu i faksirala ili sam direktno u komunalnom poduzećima plaćala na uplatnice koje su mi oni ispisali,plaćala sam i na rate i po dogovoru i na taj način otplatila veći dio duga,a htjela bi se riješiti i ostatka tako da me sada zanima kako çe Fina naplatiti ovrhe koje su djelomično plaćene ili one kod kojih je putem opće uplatnice naknadno plaćena primjerice samo glavnica,tko o tim uplatam obaviještava Finu i kojim bi postupcima ja mogla regulirati što je plaćeno a što nije?kome se obratiti sa dokazima o uplatama? i to prije prodaje kako mi Fina nebi duplo naplatila svaku ovrhu odnosno naplatila dugovanja koja su plaćena?tko ima savjet bit ću zahvalna
  4. Zanima me slijedeće,imam neka dugovanja za režije koja su pod ovrhom na Fini,željela bih ta dugovanja podmiriti prodajom stana čija vrijednost daleko nadmašuje dug, pošto nemam nikakvih primanja na računu. Međutim kako na ovrhama koje su mi stigle uvijek piše "ovrha na cjelokupnoj imovini ovršenika" nije mi jasno znači li to da mi je i stan pod ovrhom a ne samo račun, zapravo me zanima mogu li prodati stan bez obzira što imam ovrhe na Fini? Na gruntovnici sam gledala i tamo su papiri uredni,i dalje sam vlasnik ali zbog tih ovrha neznam imam li i dalje pravo raspolagati svojom imovinom.Ako mogu dobiti odgovor bila bih zahvalna.
  5. Ovako,redovita sam studentica na fakultetu u Zagrebu,živim u maminom stanu s majkom koja je nezaposlena,radim preko student servisa i novac od zarade primam na žiro račun,zanima me imam li kao redoviti student pravo na zaštićeni račun u slučaju ovrhe s obzirom da su mi to jedina primanja?
  6. Stan je u otkupu od MORH-a,ali to nije problem,imam vlasnički list,uredno se otplaćuje i mogu raspolagati s njim,a kupci uglavnom dižu kredit da bi kupili stan i novac se dobija na račun,mene zanima kada se nakon naplate potraživanja odblokira račun.
  7. Zanima me jedna stvar,imam ovrhe iz svega i svačega,dugovi za komunalije su u pitanju,nezaposlena sam i nemam račun u banci,ovrhe plaćam po uplatnicama kako i kada mogu,želim prodati stan kako bih mogla namiriti sve dugove,moj ukupni dug je mnogo manji od iznosa koji ću dobiti prodajom stana,zanima me sljedeće,kada mi novac od prodaje sjedne na račun u banci,ovrhe çe se preko Fine naplatiti automatski,to mi je jasno,ali neznam što će biti sa ostatkom novca i kada çu moçi s njime raspolagati,čula sam da znaju proći godine dok ti odblokiraju račun,iako je sve podmireno,neznam kako da zaštitim ostatak novca na računu,ako netko ima savjet bila bih zahvalna!?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija