Jump to content

seage

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Imam jedno pitanje. Supruga i ja smo u braku i zivimo trenutno u RH. Ja posjedujem dvojno drzavljanstvo (RH i BiH) , a supruga BiH. Dobila je privremeni boravak. Mene sada zanima da li je njoj potrebna dozvola za rad pošto ovdje https://gov.hr/moja-uprava/pravna-drzava-i-sigurnost/strani-drzavljani-u-rh/rad-stranaca/1724 stoji da nije potrebna dozvola za rad strancu koji ima privremeni boravak odobren u svrhu spajanja obitelji ? Hvala unaprijed
  2. Naime, imam nedoumicu oko ovjeravanja diplome visokoškolske ustanove i Apostille pečata.Potrebno mi je za nostrifikaciju diplome u BiH koja je stečena u Republici Hrvatskoj. Negdje sam pročitao da BiH i RH imaju potpisan ugovor kojima nije potrebno "dodatno" ovjeravati dokumente sa Apostille pečatom ? Što znači da je samo potrebno ovjeriti dokumente ? Ispričavam se ako pričam nebuloze, ali malo me ova tematika zbunjuje.
  3. Ispricavam se, ali moze jos jedno pitanje. Ukoliko bi se nas dvoje kao vjencani odlucili na preseljenje u inozemstvo ( neku od drzava clanica EU), da li se supruga ima jednaka prava pri mogucnosti zaposlenja (bez potrebe za radnom vizom) posto je u braku sa hrv drzavljaninom i kakva je tada procedura ? Također kako se onda gleda na mogucnost prijave boravka unutar RH i na stjecanje drzavljanstva posto bi zivjeli u EU. Mozda je malo glupo ovo zadnje pitanje, ali mi je nejasno sto se tice prijave na drzavljanstvo kroz par godina.
  4. Hvala puno na odgovoru Znaci ukoliko bi putovala negdje, putuje sa dokumentima od BiH ili mora zatraziti posebnu vizu ?
  5. Postovani, imam pitanje vezano za naslov.Ispricavam se ukoliko vec postoji ovakva tema, ali imam neke nedoumice u vezi toga. Naime planiramo se vjencati ja i cura iz BiH te zivjeti u Hrvatskoj.Ja sam drzavljanin RH.Kako ide procedura i sto konkretno znaci privremeni i stalni boravak ? Da li moja buduca zena u slucaju dobivanja privremenog boravka mora napustati RH ? Kada se sticu uvjeti za stalni boravak i prema tome za podnosenje zahtjeva za drzavljanstvo ? Ima li u tom procesu osoba pravo na putne isprave i pravo na rad ? Ukoliko kojim slucajem se zaposli, je li potrebno svejedno placati 400kn mjesecno za zdravstveno osiguranje ? (Negdje sam procitao) Hvala puno na buducim odgovorima !
  6. Ispricavam se na jos jednom pitanju , ali interesira me i da li ta osoba na privremenom boravku ima mogucnost rada ili mora izvaditi neki oblik dozvole ?
  7. Pozdrav , Trenutno sam u nedoumici , planiramo se ja i djevojka vjencati uskoro u BiH i onda bi ona zatrazila privremeni boravak te bi boravili u Hrvatskoj godinu i po. Ja imam drzavljanstvo RH i BiH te me zanima s kojom osnovom bi ona mogla dobiti privremeni boravak i na koji vremenski period. Naime planiramo boraviti u RH tih godinu i po i vratiti se u BiH , pa bi ona trebala boravak na taj vremenski period. Mozda zvuci malo zapetljano , ali tako je
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija