Jump to content

tata88

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tata88 objavio

  1. Radi se o minimalno dva djela, šamaranje jednog djeteta, te kroz neko vrijeme udaranje drvenom palicom drugog djeteta. I jedno i drugo djelo od strane iste osobe.Za ta dva postoje dokazi, a dijete se osim ovih u još nekoliko navrata žalila na udaranje drvenom palicom.
  2. Molio bih još i Vaše mišljenje dali i se može učinjeno nasilje staviti i pod kazneno djelo nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a?
  3. Dali sam dobro shvatio Vašu sugestiju, trebao bih zatražiti razgovor sa Općinskim državnim odvjetnikom, dakle nadređenom osobom zamjenice ODO-a koja vodi pred istragu?
  4. Vještačenje kao sudsko vještačenje nije provedeno.U Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba su obavljeni pregledi djece, od strane psihologa, logopeda, soc. radnika itd. na osnovu zahtjeva Czss-a te je stručni tim poslije tih pregleda napisao nalaz u kojem se navodi fizičko zlostavljanje.Majka je na sud. ročištu u postupku koji sam pokrenuo za promjenu odluke da djeca dođu živjeti sa mnom, priznala da se djeca i fizički kažnjavaju sa strane tog čovjeka, te je i on ranije prije ovog slučaja,priznao policiji da je ošamario moje drugo dijete koje je također živjelo tada kod njega. Ako sam dobro shvatio, po zakonu nije bitna količina ni vrsta fizičkog zlostavljanja nego kazneno djelo ovisi isključivo o težini posljedica?
  5. Danas sam razgovarao sa zamjenicom općinsk. držav. odvjetnika po pitanju pred kaznenog izvidnog postupka koji oni vode zbog prijave po 177 čl. kz. stavak 1. i ostali, podnesene protiv majke za zanemarivanje djece i sadašnjeg supruga majke, za fizičko kažnjavanje moje dvoje malodobne djece.Prijave su podnesene po službenoj dužnosti a ja sam svjedok u postupku.Zamjenica mi je u tel. razgovoru rekla da oni rješavaju samo teške slučajeve, odnosno slučajeve sa trajnim posljedicama po djecu, a ostala zlostavljanja djece, psihička i fizička koja nemaju teške posljedice po djecu nisu u njihovoj nadležnosti nego su u nadležnosti Czss.Moram napomenuti da se između ostalog u predmetu nalazi i liječnički nalaz da je dijete udarno od strane sadašnjeg supruga i ima masnicu, zbog kojeg je policija i podnijela prijavu, te nalaz Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba iz Đorđićeve u čijem zaključku piše da je dijete fizički kažnjavano od tog istog čovjeka.Zamjenica mi je rekla da su moja djeca neuputno zlostavljana od strane majke i tog čovjeka, i da je nju kad je čitala cijeli predmet,jako potreslo i psihičko zlostavljanje koje su moja djeca doživjela, no da se oni bave samo teškim slučajevima sa trajnim posljedicama po djecu, a za ostala zlostavljanja je nadležan Czss. Molim stručno mišljenje dali je fizičko udaranje djece drvenim predmetom, potkrijepljeno ovakvom medicinskom dokumentacijom, te privremenom mjerom suda kojom se djeca od okončanja sudskog postupka prebacuju da žive sa mnom a ne više sa majkom u ingerenciji državnog odvjetništva ili nije.
  6. Ma stvar je tako jednostavna.Da malo demistificiramo problem nasilja.Fizičko i psihičko nasilje nad djecom je opasno po život djeteta kao što je opasno i uživanje droge. Ugrožava sam život i ostavlja trajne posljedice.Da su umjesto te dvije kaznene prijave za nasilje,to kaznene prijave za davanje droge djetetu, te da je nalaz Poliklinike kontatirao da je dijete drogirano a ne zlostavljano, CZSS bi hitno izdvojio dijete iz te obitelji. Ne bi pitali za mišljenje nikoga, niti bi trenutak dvojili. Na sudu bi imali kategoričan stav da zbog opasnosti po djetetov život i posljedice, dijete treba živjeti s ocem. Jednostvno, zar ne. Nasilje nad djecom prolazi, droga ne.
  7. Sud je do sad uvijek prihvatio stav CZSS. Kćer je prije dvije godine, zbog nasilja, pobjegla od majke i došla živjeti sa mnom i tu živjela do prošlog tjedna.Ne želim da ju CZSS nasilno vraća a niti ću to ja raditi.Poštujem njenu trenutnu želju, da živi s majkom.Nemam problem s tim. No želim da CZSS postupi sukladno obiteljskom zakonu, po kojem je CZSS dužan zaštiti dijete od nasilja i nasilnika.Svojom odlukom da dijete treba tamo živjeti podržava nasilje i kazuje nasilniku da smije i dalje činiti nasilje, pa će on to i činiti.Čemu onda njihova i policijska kaznena prijava, čemu mišljenje Poliklinike, čemu onda sud i obiteljski zakon.Svi se igraju zakona, kunu se u zaštitu prava djece, a djetetova sigurnost i zaštita im je na zadnjem mjestu.Sve jasno. Pametnom dosta.Tata zaštiti svoje dijete. Zakoni i institucije su ionako rađeni da zaštite majke a ne djecu.
  8. Molim stručni savjet. Suprotno privremenoj sudskoj mjeri da moja malodobna djeca, kćeri (7 i 13 god) žive sa mnom i unatoč dvije kaznene prijave: protiv majke (za zanemarivanje) podnesenom od strane Czss, te drugoj, protiv njezinog supružnika (za fizičko nasilje nad mojom djecom) podnesenom od strane policije, koje su u Državnom odvjetništvu, socijalna radnica u Czss smatra da sestre trebaju živjeti razdvojeno.Mlađa kod menea a starija kćer kod majke, gdje su obje djevojčice zlostavljanje što je eklatantno dokazano obradom i nalazom Poliklinike za zaštitu djece u Đorđićevoj. To što sestre ne mogu komunicirati, jer im on brani, što će se rijetko viđati, što opet može doći do nasilja nad mojom starijom kćeri, Czss uopće nije briga a na sudkom ročištu koje imam u srijedu, opet će Czss predlagati sudu da starija djevojčica ostane živjeti kod majke.Tako su mi u Czss rekli. Što da uradim Centru za socijalnu skrb kojem dvije kaznene prijave protiv majke i njenog supružnika te nalaz Poliklinike o fizičkom zlostavljanju djece od majčinoga supružnika nisu dovoljni da na sudu ima stav da moje kćeri trebaju živjeti zajedno kod mene???
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija