Jump to content

Paula29

Korisnik
  • Broj objava

    61
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Paula29 objavio

  1. Hvala na odogovoru. Da, bez pitanja na kraju 😅 uglavnom da pitanje je bilo kako pravno to odraditi pa da nemamo problema?! Hvala Vam na odogovoru.
  2. Pozdrav svima! Molim odgovor ako netko zna… suprug i ja u braku, jedno dijete ima iz prvog braka, jedno sa mnom, zbog obrta kojeg je imao dužan kao Grčka i sad… kupili bi stan koji bi bio samo u mom vlasništvu, on je spreman potpisati svu papirologiju da se odriče svog dijela i tako toga…. I ono sto hocemo oboje je da danas sutra nakon moje smrti taj stan ostane našem djetetu. A dijete iz prvog braka bi se također kupio stan koji bi išao na njegovo ime kad navrši 18g i onda bi se je odrekla sve u korist tog djeteta u slučaju nedaj Boze smrti supruga. Na taj način se i djeca danas sutra nadam se nebi posvađala jer bi jednako dobili i mir.
  3. Poštovani, kupila sam nekretninu na kojoj je zabilježba ovrhe i nisam istu uspjela na svoje ime prebaciti pa sad mene zanima koliko traje postupak banke da makne zabilježbu? - brisovno očitovanje je napravljeno i to je to ali zabilježba je još uvijek i zanima me dali banka ima i koliki zakonski rok da makne zabilježbu ovrhe? Hvala Vam unaprijed na odgovoru!
  4. Poštovani, molim Vas informaciju, nakon kojeg vremenskog perioda banka mora maknuti svoju zabilježbu na nekretninu ako im je isplaćeni iznos koji su potraživali? Hvala unaprijed na odgovoru.
  5. Molim info ako netko zna dali je ovo stvarno točno: "Za svaku odluku, zakonski, potrebna je suglasnost suvlasnika koji imaju minimalno 51% suvlasništva" - to smo dobili od predstavnika stanara nakon priložene Uredbe i zakona.
  6. Hvala Vam lijepa svima na pomoći. Čujemo se svakako kad dođu papiri. Baš mi je drago što postoji ovakvo mjesto gdje i mi neznalci možemo pitati što i kako.
  7. Poštovani, šogor izašao van. nije dobio uvjetnu ni ništa koliko zna. za mjesec dana će dobiti spise doma na adresu pa će biti lakše. nikakvu kaznu mu tmao nije spomenila samo da zbog malodobnog djeteta obilazit će ih Centar za socijalnu krb. sud je bio u novom zagrebu, zgrada iza avenua malla. nemam konkretnu informaciju kao ishod ali nadam se da će biti jasnije kad dobije fizički papire. Nejasno mi je zašto neki sudovi popunjavanju ročišnik a neki ne ?!
  8. Poštovani, priložila sam i slike, vanjski zid i unutra prostor do kojeg još majsotri nisu stigli doći. Stan se provjetrava nekoliko puta u danu, posstoje odvlaživači kom 3 i 1 električni. Soba u kojoj su odrađeni radovi više nema vlage na bočnim zidovima ali se sad širi po stropu tako da eto nema pomoći od vlage. Hvala Vam na odgovoru.
  9. Hvala, ako sam dobro shvatila sve što se treba raditi unutar zgrade može se tražiti da se radi od pričuve ili?
  10. Termofasada. S vanjske strane se baš vidi da ide kao iz temelja. budem baš priložila slike da vidite.
  11. Oprostite! imam još jedno pitanje, ako je kažem predstavniku stanara što želim i on mi kaže ne može. to bi tražila pismeno tj informirala bi ga o radovima što želim radit, dali ja njega mogu privatno tužiti?
  12. Upravi mi suprug rekao da je etažirana.
  13. Problem mi je reći predstavniku stanara budući da nema sluha za predmetni problem i ništa nije poduzeo iako mu se je reklo kakvo je stanje jer imam i bebu malu koja već nekoliko puta imala brnohitis. neki mogu sve šta god hoće, a neki ništa. problem je što smo mi zadnji ušli u zgradu i nemamo nikakva prava. a da ne govroim da ima samo 5-6 stanova i nema nikakve sloge. Uglavnom budem provjerila dali je etažirana zgrada. Hvalal Vam lijepa!
  14. Poštovani! ne znam jesam li u dobro j rubrici postavila pitanje pa unaprijed se ispričavam. Dakle, živimo u novijoj zgradi, visoko prizemlje i užasno puno vlage imamo i sad smo uredili stan tako da smo postavili izolaciju i sve 5 ali problem je i dalje što vlaga se širi sada po stropu i svaki majstor do sada nam je savjetovao postavljanje odzračnika i sad je tu pitanje dali ja smijem na svoju ruku izbušiti tri odzračnika ili postoji mogućnost ako to napravimo da nas netko tuži ili nešto?! konkretno bušim svoj stan, ne ničiji drugi. i predstavnik stanara je upoznat a i vidi sam da na vanjskoj strani zgrade je vlaga koja nama prodire u stan. Investitora ne možemo tužiti je firma je zatvorena i gazde više nema na ovom svijetu. Molim Vas odgovor! Hvala Vam lijepa unaprijed!
  15. Ok, hvala Vam lijepa. budemo čekali.
  16. ne zna...kaže sestra da valjda zato što je negirao sve što je ona rekla i sutkinja mu rekla da ide u istražni zatvor na 15 dana i točka. sad kroz nekoliko dana će biti sud i to je to.
  17. Pa vjerojatno zato što je ona bila u afektu i sve i svašta rekla i šta je istina i što nije i kasnije nije mogla promjeniti iskaz kad se ohladila. koliko znam mirno je otišao s policajcima i to je to, još napuhao 0,00. žena se 2x sa sutkinjom, prvi put kod davanja izjave, jučer kad je htjela priznati da je u afektu svašta rekla ali sutkinja je rekla da sad sve ide po službenoj dužnosti i da za njih ovo nije igra i oni su ozbiljno krenuli rješavati predmetno i da ona ide da nema vremena trošiti vrijeme na gluposti.
  18. Na sud idu samo ona i on. nema nikakvih svjedoka ni nikoga. on ide bez odvjetnika. nejasna mi jejedna stvar, ako je slabijeg imovisnkog stanja sud bi mu trebao odjeliti branitelja al ne znam tko poteže to pitanje tj dali žena može tražiti da dobi branitelja ili?!
  19. Ma vjerujem ja Vama jer sigurno imate više iskustva. ni sestra ni ja ga nemamo i zato ispitujemo što i kako dalje. Nikad im policija nije bila u kući i nema nikakvih prijava. je negirao je tj kad stvarno nije došlo do fizičkog ozljeđivanja. nije bila ni hitna ni nitko. samo ju je policajka pregledala i imala je ogrebotinu koju ne zna ni ona sama otkud je.
  20. Ja govorim ono što nam je šogor rekao u zatvoru - da je u istražnom zatvoru 15 dana i sud treba biti sad koji dan (znamo točan datum) iskreno ne razumijem u taj sustav i govorim ono kako je rečeno. kaže i njegova žena koja je bila saslušana da je i njoj rečno da ide u istražni zatvor na 15 dana i onda šta bude. obiteljsko nasilje se to zove i još ispred malodobnog djeteta pa je već u startu dobio kaznu 6.000 kn. Sutkinja prekršajnog suda
  21. Da, razumijem vas. nije bila na hitnoj. kažem Vam sutkinja je sama rekla da sad ide sve po službenoj dužnosti, nema ja rekla jer sam bila ljuta i itd.. nemaju oni vremena da ih netko zaje..... kao ni policija niti bilo tko iz državnog tijela. Sad budemo čekali sud pa ćemo vidjeti što će biti.
  22. U istražnom je zatvoru , 15 dana.
  23. ovo je sad prvi put bila prijava.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija