Jump to content

LiaNailo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je LiaNailo objavio

  1. Poštovani, Imam majku koja je zbog demencije trenutno u domu za nemoćne. U svrhu oprosta majčinog duga od strane banke, zatražene su sljedeće potvrde: Potvrda o vlasništvu nekretnina odn. o posjedovanju / neposjedovanju nekretnina kako u Zagrebu tako i na području cijele RH potvrdu o vlasništvu nad vozilima Zanima me u kojim se ustanovama ta dokumentacija može pribaviti te koja je procedura? (npr. treba li majka osobno podnijeti zahtjev ili?) NB: Mamino prebivalište je u Zagrebu i ne posjeduje nikakvih nekretnina, jedino ima doživotni usus fructus/pravo plodouživanja na jednoj nekretnini koja je u suvlasnišvu njezine djece. Unparijed zahvaljujem na odgovoru!
  2. Hvala na odgovoru, a zar zaista ne postoji nikakav nacin da se postupak pokrene u Hrvatskoj, obzirom da moje drzavljanstvo?
  3. Postovanje, trebam savjet za razvod braka s muzem koji je drzavljan i zivi u Velikoj Britaniji. Naime, vjencali smo se u Velikoj Britaniji u 6. mjesecu 2014. Brak nije dugo trajao (3 mjeseca nakon kojih sam ja preselila iz Velike Britanije u Nizozemsku gdje sada studiram). Inace sam hrvatska drzavljanka, imam prebivaliste prijavljeno u hrvatskoj, a boraviste u Nizozemskoj. S muzem sam se pokusala sporazumjeti da on pokrene razvod tamo, i obzirom da smo se sporazumjeli platiti pola-pola za postupak, ja sam posudila 200 funti i uplatila njemu na racun. E sad, on je pokusao pokrenuti postupak (jer kod njih se papiri za razvod salju postom), ali je posta izgubila papire i to nije nikad doslo do suda. Nakon toga, ja pokusavam stupiti s njim u kontakt, ali on odbija komunicirati samnom ignorirajuci me ili govoreci mi da odj***m. Mene sad zanima koje su mi opcije? Mogu li pokrenuti postupak u Hrvatskoj? Obzirom da zivim u Nizozemskoj, mogu li potpisati majci (koja je takoder pravnik) punomoc da me zastupa ili cu se sama morati pojaviti na saslusanju? Molim vas pomozite i unaprijed hvala na savjetu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija