Jump to content

Uremović

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima li kakav način provjere na planovima ili kartama vezano za tu činjenicu? Kako mogu znati radi li se o stvarnom resursu HrVoda-a ili ne? Naime, u prošlosti taj izvor se (navodno) koristio za opskrbu sela. Nakon toga je crpilište preseljeno na drugi izvor. Barem su to priče koje kruže. Pitam to iz razloga što nam je u planu na tom sijelu napraviti jezero koje će služiti kao ukras i kao akumulacija za zalijevanje voćnjaka. Poveći voćnjak. Što mislite o tome? N.b. Potok se ulijeva u još veći potok i prilikom zadnjeg čišćenja potoka naš nisu niti dirali pa nam nije bilo jasno.
  2. To sam i pretpostavio. Parcela je oko 2000 m2 i širine je nekakvih 40 metara, a potok je u sredini. Izvor je 10 m od međe. Količina vode 400 l na sat po računici.
  3. Poštovani, zanima me kakva su moja prava kao vlasnika parcele na kojoj se nalaze izvor i potok. Potok naime nije granica nego je granica privatna cesta (s dolazne strane) i državna cesta s odlazne strane izvora. Zanima me mogu li ja zabraniti pristup izvoru i potoku s obzirom da u zadnje vrijeme grupa mladića radi podosta nereda te režu raslinje kako bi si napravili piknik zonu. Osim toga ostavljaju smeće i razne staklene boce. U međuvremenu su si napravili i drvenu sjenicu na samoj granici uz izvor. Naime, radi se o posjedu koje je godinama bilo zapušteno i koje smo kupili prije 2 godine. Parcela na kojoj je potok je vanjska granica sa državnom cestom. Prilikom jednog prigovora mladićima, bili smo oštro napadnuti od strane starije osobe koja je tvrdila da se u pojasu od 17 m od potoka ne smije ništa raditi i da je to državno vlasništvo. Radi se o malom potoku od svega 20 cm širine toka. Nije mi cilj svađati se s dečkima niti mi je krivo da se zabavljaju nego me jednostavno smeta nered koji se stvara, a osim toga strah me je od požara jer u par navrata sam našao upaljenu vatru nakon njihovog odlaska. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija