Jump to content

moonlight_rider

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je moonlight_rider objavio

  1. Totalno ozbiljna tema, ne trollam. Zanima me legalnost ovakvog nečega u Hrvatskoj - otvaranje online web-shopa gdje će se prodavati nošene gaćice. Vani postoje servisi te vrste, ali zanima me legalnost takve usluge u Hrvatskoj. Nigdje ne uspjevam naći išta što bi moglo uputiti na probleme kod ovakvog biznisa, ali me zanima ako itko zna postoji li problem u ovoj ideji? Hvala unaprijed
  2. Postoji li kakva druga opcija? Tj. nisam siguran na koji način mogu provjeriti originalnog autora fotografija jer copyright na istima ne postoji. Thnx!
  3. Bok svima, Trebam malu pomoć jer nemam pojma gdje da krenem, iako sam čitao Zakon o intelektualnom vlasništvu. Dakle jedna tvrtka u Hrvatskoj prodaje, na tjednoj bazi publikaciju u digitalnom obliku koja se dostavlja putem emaila. Pretplatnici plaćaju publikaciju na godišnjoj ili mjesečnoj bazi. Tvrtka koristi slike s interneta (Google search pa download) bez ikakvog isticanja autorskih prava i bez ikakvih dozvola. To su sve slike hrvatskih političara, umjetnika i općenito osoba iz hrvatskog javnog života ili sa javnih događanja. Kao umjetnik, iako mi prava u ovom slučaju nisu povrijeđena, ne mogu to mirne duše gledati, pogotovo znajući da novaca u tvrtki ima da bi se platilo vlasnicima tih fotografija. To se događa sistematski već 4 godina. Dakle da sumiram. Tvrtka zarađuje na autorskom radu (fotografije) trećih osoba (fotografa) jer koristi slike u svojoj publikaciji koju prodaje drugim tvrtkama. Što mogu učiniti, mogu li oni pravno odgovarati za ovo te postoji li način da ih se anonimno prijavi? Hvala na odgovorima!
  4. Pozdrav svima imam pitanje: Pauk mi je dignuo auto 16.12.2015 te u obavijesti piše da sam mogao platiti kaznu od 150kn u tri dana ili da dostavim u roku od 15 podatke o vozaču. Idući dan sam putovao u inozemstvo te sam se vratio sredinom prvog mjeseca. Zanima me što mogu učiniti da me se ne kazni 2000kn kako stoji u obavjesti. Ako im dostavim podatke sada, postoji li šansa da mi progledaju kroz prste, i kako da platim tu kaznu od 150 (sad 300kn)? Ovo mi je prva kazna ikad, vozio sam auto od roditelja i zbilja neznam što mi je činiti i u totalnoj sam panici da me ne globe 2000kn zbog toga jer sam bio pod stresom prije putovanja i absolutno sam na to zaboravio. Ima li kakav izlaz iz ovoga ili samo mogu čekati dok mi ne pošalju ovu veliku kaznu? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija