Jump to content

Et_de_iure

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Et_de_iure objavio

  1. Ima li netko primjerak ili ideju kako napisati zahtjev za korištenje pogodnosti zatvorenika koji se nalazi na izdržavanju kazne zatvora u trajanju od 6 mjeseci?
  2. Ima li netko iskustvo kako izgleda ročište za protest mjenice?
  3. Ima li itko pimjerak protesta mjenice? I prigovora kada je pokrenut izvanparnični postupak za protest mjenice?
  4. Također me zanima koji je rok za traženje obnove? Presude moraju biti pravomoćne da bi se mogla tražiti obnova, dakle unutar žalbenog roka na presudu nije moguće tražiti obnovu ?
  5. Pravomoćno je izrečeno više kazni protiv istog učinitelja, a nisu primijenjene odredbe o odmjeravanju jedinstvene kazne za kaznena djela u sticaju.
  6. Molim vas ima li netko primjerak neprave obnove kaznenog postupka da objavi? Nigdje ga ne mogu pronaći.
  7. Da, to znam. Pogrešno formulisano pitanje, ispričavam se. Ukoliko osoba B može prenijeti ovlaštenje na odvjetnika, pišete li onda pored imena podnosioca osobu B ili osobu C kao punomoćnika tom (A) podnositelju?
  8. Ako netko (osoba A) ovlasti nekog svog srodnika (osoba B) da može u njegovo ime podnijeti prijedlog u izvanparničnom postupku, a taj opunomoćenik (osoba B) potom angažuje odvjetnika (osoba C) za podnošenje tog prijedloga, tko se smatra podnosiocem? Hoće li to biti osoba A, zastupana po osobi C, ili osoba B, zastupana po osobi C?
  9. Da, u tome je problem. Svjesna sam da su šanse za uspjeh nikakve, ali u situaciji sam da (iz određenih razloga) moram pisati žalbu, pa zato pitam ima li neko ideju šta pokušati pisati,osporavati da barem donekle ima smisla, iako šanse za uspjeh ne postoje?
  10. Hvala, ali u principu me zanima ima li neko ideju općenito kako pobijati rjesenje kojim je opravdano odbačen zahtjev, ima li neko primjer iz prakse i slicno.
  11. Stranka je podnijela zahtjev za utvrđivanje procenta vojnog invaliditeta 2016.,a po Zakonu o pravima branilaca to je mogla učiniti najkasnije 3 godine od stupanja na snagu tog Zakona, tj. do 2007.godine. (Nije u pitanju hrvatski zakon) Dakle ispravno je odbačen zahtjev kao neblagovremen. Sad me zanima kako bi se moglo barem pokušati žaliti, na sta se usmjeriti.
  12. Pozdrav svima Zna li neko kako postupiti u slučaju kada je zahtjev stranke odbačen kao neblagovremen? Postoji mogućnost izjavljivanja žalbe, no obzirom da je zahtjev odbačen kao neblagovremen (što jeste), ima li neko ideju u kojem bi se pravcu mogla uputiti žalba, na šta se takoreći ''pokušati izvući''?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija