Jump to content

hetta

Korisnik
 • Broj objava

  180
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O hetta

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. ...prema Zakonu o radu ih nije ni dužan isplaćivati. Tako da morate znati pokriva li vas kakav kolektivni ugovor, pravilnik o radu, ugovor o radu ili slično na temelju čega bi tražili isplatu viših troškova?
 2. To se odnosi na onog državnog službenika roditelja koji NIJE na bilo kojoj drugoj vrsti "odsutnosti" s posla. Dakle, Vi ne možete koristiti, ali da je Vaš partner državni službenik on bi to koristio. Ne odnosi se isključivo na mame, inače ne bi ni imao smisla članak :).
 3. Ne treba mu odvjetnik. Ja nisam pravnik(tehničke sam struke) i sama sam pisala sve zahtjeve. Dobila sam isti, odnosno maximalni očekivani iznos kao i da sam angažirala odvjetnika (rekli mi sami odvjetnici jer s njima zbog prirode posla koji radim imam čest kontakt, pa smo jednom prilikom diskutirali o mojoj prometnoj). I to više nego sam mislila da bi mogla. I sve je ostalo meni, ovako bi i njega morala platiti. I to ako bi odradio svoj posao. Sve što mi je trebalo saznala sam preko neta. Ne može doduše to svatko, ali nije da sam baš iznadprosječno inteligentna ili sposobna, pa....
 4. Što se ozljede na radu tiče, tražite uvid u ugovor o osiguranju (ali obavezno unutar 15 dana, da još imate vrijeme za žalbu ako se na nju odlučite), da vidite što stoji u njemu kad imate i kad nemate pravo, odnosno za koji slučaj ste osigurani. Ja znam da smo mi recimo (državni službenik, a to ste i Vi, dakle lako da se o istom slučaju radi) osigurani za slučaj smrti ili teškog invaliditeta, tako da ni ja u ovom slučaju ne bi dobila odštetu.
 5. Od Allianza ćete dobiti odštetu (naravno ako imate na nju pravo, a to je ako niste krivi za prometnu, kako ste napisali) - kad liječenje bude dovršeno. Ako se pitate kad je to, to je recimo kad se vratite na posao (bolovanje zaključeno) ili kad budete bilo gdje imali na papiru da ste prošli sve što se je moglo vezano uz ozljede. Ako ste me razumjeli. Recimo, kod uobičajene "trzajne ozljede vrata" je to onda nakon što ste završili fizikalnu, ako su Vas slali na nju. Kod Vas nije bilo operacije ili? Dakle, ako nije, onda kad se ili budete vratili na posao (kopirajte si doznaku kao dokaz za Allia
 6. Govorilo se o rokovima sudova nekoliko postova iznad. I mali savjet - odvjetniku je u interesu da čim više zaradi. Ja odvjetniku koji laiku kaže da će sigurno dobiti žalbu jer je presuda loše obrazložena - ne bi baš vjerovala. Živimo u Hrvatskoj. Bitno je da ikakvo obrazloženje piše, manje bitno kakvo. Meni djelujete kao popriličan laik, a na takvima se najlakše i najduže zarađuje. laka ste meta. Npr. već u startu govorite o lažnim svjedocima. Umjesto o (navodnim) lažnim izjavama. Itd.
 7. Gledajte, opravdanje "pa svi to rade" Vam neće pomoći. Vaš je izbor da li ćete raditi nešto ilegalno ili ne. Da li ste svjesni da Vi sad pitate možete li ikako do tih novaca legalno, a i sami ste radili nešto ilegalno? Ne. Dapače, moglo bi Vam se obiti o glavu ako igdje to prijavite. A poslodavcu ne. Jer ništa ne možete dokazati, a dati ćete izjavu da ste primali novac na crno. Ako ne razumijete - probajte.
 8. Nitko ne spominje (a bitno je i istinito) - da je u doba korone sve još sporije nego inače. I dovoljno je bilo kojem državnom službeniku kao opravdanje zašto se nije držao nekog roka da je rad bio organiziran od doma ili da je radio svaki drugi tjedan ili je još i sam bio zaražen ili su samoizolaciji ili je netko drugi bio bolestan, pa ga mijenja i slično. Naravno, nekad je i zbilja tako, ali često se korona koristi i kao izgovor. Pa ni na kakve "rokove" ne treba računati jer se nepridržavanje istih neće ni od strane koga sankcionirati.
 9. Smijete raditi 8 sati tjedno kod drugog poslodavca ako već i imate ugovor na puno radno vrijeme. Ali ovaj poslodavac kod kojeg ste na puno radno vrijeme mora dati svoj pisani pristanak. E sad, tako je po Zakonu o radu. Da li je drugačije kad je u pitanju ova potpora, korona i sve ostalo - ne znam, ali mislim da nije, nisam čula da bi kolege to spominjali.
 10. Troškove provođenja mjera ZNR-a snosi poslodavac, u suprotnom je u prekršaju. A radnik treba imati onu osobnu zaštitnu opremu koju je poslodavac propisao Procjenom rizika.
 11. Nije baš tako. Ako pisanim putem radnik nije upozorio poslodavce na nedostatke iz ZNR i nije odbio raditi - sam si je kriv za svaku nastalu štetu, kao što nema ni pravo na punu plaću po ozljedi na radu.
 12. A u ugovoru ne postoji i treća opcija - da možete i vratiti novac?
 13. Nije popularno nešto takvo reći - ali ovo sam ja napravila. Jer nikako drugačije nije išlo, sve sam probala. No, ja si to iz x razloga mogu dopustiti, razumijem kad netko ne može ili ne želi (meni je u početku teško padalo da mi se više ne daju najsloženiji zadaci koji ni nisu posao mene "niže" rangirane, nego onih viših, pa sam prestankom rada na takvim poslovima ispala nesposobnija - brzo sam se privikla na to da nema veze ako sam ja i najlošiji radnik ako je rezultat isti, ubijala se ja ili ne).
 14. Nitko? Evo zvala Bijeli telefon. Kažu da ako LOM smatra da mi treba dati duže bolovanje, može mi dati i duže od propisanog (?!). Znači, ako isteče 4 tjedna i dok mi zaključi bolovanje, ja se ipak mogu žaliti HZZO-u na tu zaključivanje?
 15. ...što je kod njega opet petak, odnosno nedjelja, ovisi kako će se poslodavcu prohtjeti odjaviti ga. Osim toga, ovo što si napisala stoji. Ali u slučaju kad radnik želi ostvariti neko za sebe povoljnije pravo, a ne obratno. Konkretno, može odraditi 8 dana uzastopno i otići i prije kraja dva kalendarska tjedna. No, napisao je što namjerava, pa je svejedno... Inače, može dati i izvanredni otkaz ako mu je povrijeđeno kakvo pravo iz ZOR-a (neisplata plaće, neiskorištenog godišnjeg, itd.) pa ne mora odrađivati ni dana više.
×
×
 • Napravi novi...