Jump to content

iceman18

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je iceman18 objavio

  1. Kakva je korist od prekršajne prijave i zašto bi bilo lakše dokazivo? Pa ako se uzme uzorak s madraca, trosjeda, fotelje uz svjedoke valjda je to dovoljno. Znao ili morao znati? Pa j***** mater ako iznajmljuješ prostor o kojem ne brineš i do kojeg ne držiš ne ideš li svjesno u tako nešto? Ako pretičem u lijevom zavoju sa stotkom radim istu stvar kao i on. Možda ubijem nekog možda ne, ali jebiga, nisam znao da dolazi auto, jel?
  2. Veliko je pitanje je li on mogao znati, ali što je učinio da bi saznao? Je li nemar jednak neznanju?
  3. Pozdrav svima, da ne duljim i objašnjavam detalje. Prije 6 mjeseci iznajmio sam stan u Zagrebu. Nakon nekoliko mjeseci tamo sam se zarazio svrabom, vjerojatno od neodržavanog i prljavog madraca. Medicinske detalje rješavam s doktorom koji potvrđuje mogućnost zaraze grinjem iz prljavog madraca ili fotelja, ali i mogućnost da je čovjek koji je prije mene živio u stanu imao svrab, on je iselio samo dan prije mene. S obzirom na ozbiljnost situacije koja naravno nije smrtna, ali utječe na mene psihički želim tužiti najmodavca, vjerujem da ne moram objašnjavati zašto. Imali smo potpisan ugovor, tu nema problema, imam svjedoka koji je također osjetio svrab u stanu, ali na njega se bolest nije uhvatila u punom obliku ili mu se još nije manifestiralo. Ne znam koja je procedura, ali uzimanje uzorka pa čak i o mojem trošku vjerojatno bi do kraja potvrdilo priču. Kakve su mi šanse ako bih dotičnog najmodavca tužio po određenoj stavki zakona? Ne znam točno kojoj, za taj savjet pitam vas, ali vjerojatno je svjesno iznajmljivanje neodržavanog, prljavog i ofucanog stana te svjesno dovođenje u opasnost zdravlja i života kažnjivo po našem zakonu. Kako da pristupim slučaju i vrijedi li uopće pokušati?
  4. Pozdrav ekipa nemam nikakav ozbiljan problem, već tražim samo informaciju od upućenih pojedinaca. Naime, policajci su nad menom i kolegom vršili pregled, pronašli pola popušene cigarete kod mene, bila je noć, oni su to osvijetilili i zaključili da je joint. Odveli su me u stanicu gdje je pola cigarete vještaćeno i utvrđeno da se ne radi ni o kakvim drogama već cigareti(duhanu), ni prekršaju i ubrzo sam pušten bez ikakvih daljnjih razgovora. Ulazi li moje privođenje u moju evidenciju i trebam li očekivati probleme kod sljedećeg zaustavljanja? Bilo bi stvarno malo bezveze da sam označen zbog ničeg, razumijem, pogriješili su bila je noć, sumnjali su, ali bilježi li se to igdje(privođenje)?
  5. A zašto ne? Kako oni znaju da u autu više nema ničega? Da mu ti nisi prodao? Da nemaš droge kod kuće? Da on nema droge kod kuće? Svaka od tih situacija se može razvrtiti na bezbroj različitih načina, a prošla je tako kako je prošla. Inače, nisu trebali privesti niti prijatelja - mogli su na mjestu događaja od njega oduzeti pronađenu drogu, uručiti mu obavijest/nalog i putiti vas obojicu dalje. I to bi bilo ispravno, jednako kao i ovo. Inače, prijatelju ne zamjeraš što te doveo u tu situaciju? OK, razumijem sve što kažeš. Ali, kako su oni utvrdili da u autu nema ničega, da ja nemam drogu kod kuće, da on nema drogu kod kuće i da mu je ja nisam prodao, a nisu ni njega ni mene ništa više pitali i auto nisu više dirali? Kako sam iz osumnjičenika odjednom postao slobodan, a ništa se nije dogodilo? On je priznao na licu mjesta, dakle tamo je bilo sve jasno, više nije bilo pitanja i odveden sam u postaju iz koje sam pušten tek kad su njemu bili gotovi papiri. Mislim nelogično mi je, oprosti. Naravno da mu zamjeram, ali to nije ovdje tema.
  6. Sljedeće pitanje je:1.Jesu li me sad stavili u evidenciju potencijalnih povremenih konzumenata iako protiv mene nisu podigli baš ništa samo zato što sam bio s njim? 2. Ok, bio sam osumnjičenik, ali zašto me onda nitko nije ništa pitao u stanici, niti mi je objašnjeno zbog čega me privode? vidio sam ovdje sličnih tema, npr. situacija kada je kod ulaska u stan priveden samo vlasnik stana koji je priznao da je droga njegova, dok ostale osobe zatečene tamo nisu. Mislim osjećam se glupo i jadno, vožen sam preko cijelog grada, pretresan i svlačen na javnom mjestu, nije pronađeno ništa, nikad nisam ni prekršajno kažnjen, doveden sam u stanicu da bi tamo sjedio sat vremena bez ijednog njihovog pitanja. Prijatelj je na licu mjesta priznao da je njegovo i da ja nemam veze s tim, za što sam ja bio osumnjičen i zadržan? Sve mi to izgleda jako nategnuto i vjerojatno i oni znaju da su pogriješili.
  7. Pozdrav Situacija u kojoj sam se našao je sljedeća. Prilikom vožnje gradom prijatelj i ja(njegov auto, on vozi) zaustavljeni smo od strane jedinice interventne policije uz prvobitno objašnjenje kako je riječ o kontroli prometa. Nakon identifikacije, davanja vozačke i prometne jedan od policajaca bez obrazloženja naređuje prijatelju pražnjenje đepova što ovaj radi odlažući predmete na krov automobila, a potom policajac gura ruku u njegov džep i pronalazi vrlo malu količinu marihuane. Nakon toga policajac ulazi u vozilo i osobno ga pretražuje rukama. Pararelno druga dvojica policajaca detaljno pregledavaju mene i nakon što ne pronađu ništa, policajac vidno iznerviran gura ruku u moje džepove, sam otvara džepove na jakni i uvlači ruke u džep majice, ne pronalazi ništa. Nakon toga, policajac koji je prijatelju pronašao travu naređuje mu da sjedne u svoj auto u koji sjeda i navedeni policajac te zajedno odlaze do postaje. Mene bez obrazloženja upućuju u službeni auto i s ostalom dvojicom policajaca stižem u postaju. U postaji on dobiva papire koje potpisuje, vraćaju nam dokumente, mene nitko ništa ne pita, nisam dao nikakav iskaz i tek sam onda pušten. Nadalje, obojica smo nekažnjavani i nikad gonjeni zbog sličnog prekršaja, on ima sitan prometni prekršaj, ja sam potpuno čist, čak ni kazna za krivo parkiranje. Pitanja: 1. Je li pronalazak zbog guranja ruke u džep nelegalan? 2. Može li pregled prijeći u pretres samo zbog sumnje policajca? 3. Jesam li nelegalno dovezen u postaju s obzirom da nisam imao ništa i nema me u njihovoj evidenciji? 4. Je li legalno da se prijatelj vozio u svojem autu do stanice s policajcem? 5. Postoji li indicija da mi je nelegalno oduzeta sloboda s obzirom da ja nisam zatečen u nikakvom prekršaju, ili je dovoljno samo što sam bio u društvu osobe koja je imala marihuanu u posjedu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija