Jump to content

pericpero

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je pericpero objavio

  1. Obzirom da ne posjedujem apsolutno ništa (dobro imam comp star 10 god.) možda mi nije loša opcija da odem u FINU i raspitam se o osobnom bankrotu. U tom slučaju trebam dati otkaz ali dugoročno mi je to bolje nego cijeli život vraćati dug. Kako je u pitanju obustava plaće koja je sudskom odlukom dostavljena u moju firmu zanima me što se događa ako promijenim firmu? Imam li vremena da barem malo dođem do zraka (1-2 plaće) dok banka ne primijeti da se ništa ne uplaćuje pa onda pošalju ovrhu? Ima li netko iskustvo u tome?
  2. koliko dugo sam kreditno nesposoban kada zatvorim dug?
  3. Pročitao sam ali nisam prvnik i ne razumijem se previše u problematiku. Može li mi netko jednostavnim jezikom reći koje su od toga prednosti (ako ih ima) koje bih ja mogao primijeniti?
  4. Tamo negdje 2003-2004 potpisao sam osobnu zadužnicu kao jamac pravnoj osobi za kredit od 80.000 eura na ime obrtnih sredstava. Firma je propala i početkom 2011 godine sudskom odlukom (nije ovrha preko FINE) mi se oduzima 1/3 plaće, a mislim od pretprošle godine i sve iznad 3700 kuna (45% plaće). Kako sam podstanar u Zagrebu i ne posjedujem nikakve nekretnine i pokretnine bitno mi je narušeno dostojanstvo jer ne mogu pokriti osnovne životne troškove. Postoje još dva jamca fizičke osobe i oni nisu zaposleni i ništa ne plaćaju (bivši vlasnik je ostao bez ičeg i praktički je na samrti). Dodatno, firma je brisana iz sudskog registra mislim tokom 2011 godine i taj kredit je upisan (ima još većih tereta) kao teret na jednom poslovnom objektu koji je tokom vremena prepisan na drugu firmu. Taj poslovni objekt je bio na nekoliko javnih dražbi ali nije bilo zainteresiranih za kupnju ali kako god bilo tereti su puno veči (prvenstveno zbog kamata) od vrijednosti objekta. Početkom prošle godine bio sam u banci i rekao sam im da ovako ne mogu živjeti i rekli su mi donesi nam 229.000 kuna u gotovini i otpustiti ćemo tvoje jamstvo. Naravno ja tih novaca nemam. Kako bi se u žargonu reklo banka me drži "za ja*a" i ja sam nemoćan. Mene zanima postoji li išta što bih mogao napraviti u smjeru rješavanja mog problema npr.: - postoji li neki oblik zastare pošto pravi dužnik (pravna osoba) više ne postoji? - što mi donosi osobni bankrot? - do sada sam dao cca 160.000 kuna ali samo za kamate i zanima me da li bi banka pristala na manji iznos u gotovini (ovo je više pitanje zna li netko iz iskustva), recimo 100.000 kuna koje mi prijatelj može posuditi. Ako posudim te novce koliko vremena treba da uzmem kredit i vratim prijatelju novce. Svaki prijedlog mi je više nego dobrodošao i unaprijed zahvaljujem na svakoj pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija