Jump to content

superseller

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je superseller objavio

  1. Ukoliko osoba NN sa prebivalištem u RH, kao i podneskom za državljanstvo u RH dobije poziv da se odazove u PP radi preuzimanja rješenja, a na istom nije navedeno da se izvši uplata, ne znači da pomenuti iznos nije dužan/a da uplati, osim u slučaju da je rješenje negativno. Pa bi se u tom slučaju takav poziv bez naznačenog iznosa smatrao i odgovorom-negativno. Ali praksa se znatno razlikuje od realnog života, tako da ipak postoji mogućnost da je rješenje pozitivno te da će prilikom pojavljivanja u PP dobiti uplatnicu. Javite nam odgovor.
  2. Da li si predao putem konuzlata iz neke druge države ( BiH, Srbija,....) ? Prilikom predaje podneska putem konzulata pristrojba se plaća odmah, bez obzira da li je odgovor pozitivan ili negativan, te nemate naknadne troškove. Osobe sa prebivalištem iz R.Hrvatske koji predaju direktno u MUP plaćaju nakon što se donese pozitivno rješenje.
  3. Uz samo navedeno šanse su da će čekati oko 2 godine na odgovor koji je negativan.
  4. Nisam mogao jer se nije rodio u periodu kada sam predavao dokumenta za sebe Iz konzularnog ureda mi je stigao odgovor na upit: 1. DOKUMENTI POTREBNI ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA PRIMITAK U HR DRŽAVLJANSTVO MALODOBNE DJECE, KOJA SU RODJENA PRIJE PRIMITKA RODITELJA U DRŽAVLJANSTVO RH, A NISU BILA OBUHVAĆENA ZAHTJEVOM RODITELJA ....te potrebni dokumenti. 2.DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS U KNJIGU DRŽAVLJANA MALODOBNE DJECE KOJA SU RODJENA NAKON PRIMITKA RODITELJA U DRŽAVLJANSTVO RH ...te potrebni dokumenti Kako i na šta se sve ovo odnosi, kako se ovo tumači?
  5. Drage kolege, da vas ja malo smaram Klinac mi je rodjen PRIJE nego sam stekao državljanstvo RH. Znam da mogu da podnesem za stjecanje državljansta za klinca, ali da li netko zna koliko takav postupak traje? Jednako kao i za druge (1-2 god.), ili to ide nešto brže? Da li netko ima iskustvo iz stvarnog života?
  6. Pozdrav, Na osnovu navedenog vi teško da imate mogućnost stjecanja državljanstva. Prvo, svatko zna da je moguće dobiti novi rodni list, i da popunite HR nacionalnost za 20 minuta, uz 2.5 eur takse. Potvrdnica od Župe je relevantna, oni traže aktivno sudjelovanje u sportskom, KUD,...društvu minimalno 4-5 godina. I najbitnije PRAVNI dokument da ste se tako i izjasnili unazad par godina. O tome imate i detaljno na početku teme. Sa "čistim" dokumentima, postupak je trajao točno 12 mj, da bi mi uručili pozitivno za oko 13-14 mj. (putovanje dokumenata Banja Luka - Zagreb - Banja Luka). Bolje je potrošiti 4 mj na prikupljanje dokumenata, nego se "zajuniti" samo uz rodni list pa čekati 2 godine na negativan odgovor.
  7. @vik237 Nisam znao da još nije dozvoljena potražnja potvrde o izjažnjavanju sa popisa BiH iz 2013. god., odnosno da vam dostave podatak o izjašnjavanju. Znam samo da sam 2016. poslao fax prema Zavod za statistiku BiH u Sarajevo i da su mi dostavili da za 2013. nema rezultata već samo za 1991. god., i tu je naznačeno Jugosloven. Potpuno nebitan podatak za one koji su bili malodobni na popisu tjekom 1991. godine, jer kao malodobnik nemaš mogućnost odabira upisa, ali je bitno da pošaljete sa zahtjevom za državljanstvo da vas ne cimaju za nadopunu zahtjeva. Plaćate 0 KM sa dostavom na Vašu adresu a mnogo vam pomogne. @DzoniPo Ček malo, upućen zahtjev za državljanstvo po čl. 16 bez da ispunjavaš baš jedan uslov?! - Da si se tjekom života deklarirao kao pripadnik hrvatskog naroda u pravnom prometu : NEMAŠ - Da si aktivno učestvovao u Hrvatskom kulturnom društu i sl. : NEMAŠ - RODNI LIST UOPĆE NIJE BITAN, jer je ograničen na SAMO zadnjih 6 mj. života. - (odeš do općine i promjeniš nacionalnost za 15 minuta i 10 KM, PA GA ZBOG TOGA I NE PRIZNAJU KAO DOKAZ) Osim u slučaju kada prilažeš dodatni ovjereni rodni list od prije 5-10 godina kao dokaz o izjašnjavanju, jer je na istom upisana tvoja narodnost. Isti možeš da pronadješ na spornom fax-u, i da ti izdaju samo kopiju. OK, nisam upisan na fax-u kao hrvat, ali mi na rodnom listu prilikom upisa piše sa jesam. Ako ni to nemaš, odustani!
  8. Drugar, ne želim da budem bahat, ali kužiš li da stjecanje državljanstva jedne države nije bauk, pogotovo ako je ta država članica EU, i da svatko želi putovnicu/pasoš takve EU članice radi osobne materijalne koristi (čitaj posla u Njemačkoj). U RH trenutno ima oko 8.000 zahtjeva na razmatranju, a samo nekoliko bude i pozitivno. Kako sam već napisao, samo kompletan predmet može da udovolji pozitivnim rješenjem. Baš zbog toga sam i predao kompletnu istoriju života, -+ 30 dokumenata a na samo vjenčanom, rodnom i fax-u sa upisanim nacionalnim izjašnjavanjem. Prikupi sve što sam i ja, imaš točno i napisano, plus što ti je sada dostupan i izvod sa popisa 2013. - ukoliko si iz BiH. Samo stare dokumente. To što ti nije upisano na prvom studiranju obrazloži da si se osjećao ugroženim i diskriminirajućim, i da te je bilo strah da spominješ, kako se (zavisno od tvog godišta) sjećaš već jednod bolnog rata i ravrstavanja po nacionalnosti. Sve to i da napišeš izjavu.
  9. Ne znam šta da ti kažem, da li se upustiti u novu avanturu troškova i čekanja. Nisi imao nikakvog osnova za stjecanje državljanstva, jer nemaš dokumenta za sebe, ili nisi imao u trenu kada si predavao. Na fax-u ti moraju izdati presliku upisnice semestra, na kojoj je naznaka da je vjerodostojna originalu, to ti zakon garantira. Istu nemaš potrebe ovjeravati. Ali...ukoliko je svježijeg datuma, unazad 1-3 godina,...ne znam.
  10. Baš tako Sivko. Univerzalnog recepta baš i nema, ali jedino što je jako bitno je dokumenat STARIJEG datuma, da je korišćen za pravnu uporabu ( osobna iskaznica, putovnica, iskaznice sa recimo sudjenja,...fax...) i da je datum na njima od prije 5+ godina. Nije toliko ni bitno šta je naglašeno za vaše roditelje, je vi tražite za sebe osobno.
  11. Gle, možda i nisam. Ali rješenje je pozitivno , i bez da su tražili nadopunu. Dok se pojedini forumaši "rastežu" po nekoliko godina u svezi sa primitkom jer iz MUP-a zahtjevaju nadopune, moje je potpisao ministar nakon točno 1 god i 2 tjedna od dana podneska u konzulatu HR....
  12. Poz ekipa; Da vas još malo davim sa pitanjima Domovnicu, da li mogu da je izdaju svi matični uredi u HR ili moram da putujem za ZG.? Da li je izdaju u Nova Gradiška, obzirom da mi je adresa stanovanja u BiH, i da sam rodjen u BiH..?
  13. Samo da se rješim ove BiH putovnice (pasoša) ;D Ma zanimalo me zbog konzutata, obzirom kojom brzinom rade u oba smjera ka Zagrebu.
  14. Molim forumaše, ukoliko netko zna koliko dugo traje izrada putovnice RH, ako se zahtjev preda u konzularnom uredu u BiH?
  15. Danas su me (18.09.) pozvali iz konzularnog ureda da dodjem po rješenje o primitku u Hr državljanstvo. Prošlo je točno 15 mj. od kada sam predao dokumenta putem konzulata. Da li je praksa da vam uruče rješenje bez da zahtjevaju nadopunu,...ili još nekakvu dodatnu provjeru...nešto? Ne znam čemu da se nadam za sutra, nije lako noć prespavati
  16. Zna li netko kakva je praksa po pitanju odgovara na zahtjev od strane MUP-a? Ni nakon godinu ja nemam odgovor, pa ni zahtjev za nadopunu, nista. Na upit MUP-u putem e-mail nemam odgovora, iz konzularnog ureda da je u tjeku.... znam ljude koji su vec nakon 6 mj. dobili zahtjev za nadopunu, a predali su u isto vrijeme u istom gradu kao i ja.
  17. Kako mislis pozurnicu? Da li je i to moguce? To ide putem konzularnog ureda, ako je u istom zaprimljen zahtjev?
  18. Mozes da pronadjes osobe koje nisu okoncale postupak niti nakon nekoliko godina, a koje cak stanuju u R.Hrvatskoj. Ima tu raznih slucajeva. E sada, ima jedan dokument na net-u, od prije god-dve, gdje su saborski zastupnici trazili odgovor na temu novog drzavljanstva. Sadasnji ministar je odgovorio da je na cekanju oko 7k zahtjeva, a da je zavrseno svega 1500... pronadji bas, ako te zanima dinamika rada.
  19. Ocigledno se nisam dobro izjasnio. Nitko ne spominje da su novci garancija i/ili uslov za drzavljanstvo. Samo da je jako bolno kako ti svi sluzbenici "daruju osmijeh i rijeci optimizma" dok se raspitujes, a cim uplatis...nista, ni da odgovore.
  20. Da, to je tragicno. Poznanik sa foruma je iz istog grada, predao dokumenta mj. dana nakon mene u istom konzularnom uredu. Njemu je trazena nadopuna zahtjeva prije 3 i pol mj. Kod mene još ništa. Samo je u prosincu receno da je postupak u tjeku...bla bla bla.... Obično se nakon 6 mj. trazi nesto, nadopuna u nekom obliku, a za mene je vec 10 mj. od predaje zahtjeva a da nemam odgovor.
  21. Da, poslao sam upit na tu adresu pocetkom tjedna , ali ništa od odgovora. Jbg, *ebe se njima za postupkom, bitno je uzeti lovu na pocetku.
  22. na koju email adresu si poslao upit a da su odgovorili o tjeku postupka?
  23. Isključivo po članku 16 da stekne državljanstvo, mada je šansa gotovo nemoguća. A da se prekrsti isto nije moguće. Nema te crkve koja bi dopustila izmjenu vjere.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija