Jump to content

superseller

Korisnik
  • Broj objava

    55
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    superseller je dobio reakciju od drot13 u Stjecanje HR državljanstva na osnovu...   
    Ogovoreno na isto pitanje 26.09.2017
  2. Hvala
    superseller je dobio reakciju od drot13 u Upravna pristojba na rješenje   
    Da li si predao putem konuzlata iz neke druge države ( BiH, Srbija,....) ? Prilikom predaje podneska putem konzulata pristrojba se plaća odmah, bez obzira da li je odgovor pozitivan ili negativan, te nemate naknadne troškove. Osobe sa prebivalištem iz R.Hrvatske koji predaju direktno u MUP plaćaju nakon što se donese pozitivno rješenje.
  3. haha
    superseller je reagirao na ggaspari u Ispit iz Hrvatskog jezika za stijecanje prava stalnog boravka u RH   
    slažem se 50%, možda nema škole al ima troškova  svejedno 
  4. Hvala
    superseller je reagirao na bob25274 u Stjecanje HR državljanstva na osnovu...   
    Ako ste sa prebivalištem U BiH Zavod za statistiku /u ovjerenoj preslici/ izdaje na zahtjev građanina popisni obrazac iz 213.g/ , a također i originalno "tipsko" uvjerenje...  Što se tiče Srbije, /iz popisa iz 2011.godine-kada je zadnji i bio/ nikakve dokumente po tom pitanju ne izdaju , bez objašnjenja niti sa zakonskim uporištem odbijanja izdavanja traženog.
    Informacije koje sam napisao su točne i istinite.
  5. Hvala
    superseller je dobio reakciju od drot13 u Stjecanje HR državljanstva na osnovu...   
    Pozdrav,
    Na osnovu navedenog vi teško da imate mogućnost stjecanja državljanstva. Prvo, svatko zna da je moguće dobiti novi rodni list, i da popunite HR nacionalnost za 20 minuta, uz 2.5 eur takse. Potvrdnica od Župe je relevantna, oni traže aktivno sudjelovanje u sportskom, KUD,...društvu minimalno 4-5 godina. I najbitnije PRAVNI dokument da ste se tako i izjasnili unazad par godina. O tome imate i detaljno na početku teme. Sa "čistim" dokumentima, postupak je trajao točno 12 mj, da bi mi uručili pozitivno za oko 13-14 mj. (putovanje dokumenata Banja Luka - Zagreb - Banja Luka).
    Bolje je potrošiti 4 mj na prikupljanje dokumenata, nego se "zajuniti" samo uz rodni list pa čekati 2 godine na negativan odgovor.
  6. Hvala
  7. Hvala
    superseller je reagirao na Heisenberg u Zahtjev za primitak predan,kakve su mi šanse i koliko traje postupak nakon dopune?   
    Pozdrav! ? ovaj put nemam piganja niti nedoumica, već samo želim da javim, za mene radosnu, vest. Danas sam dobio pozitivno rešenje i primljen sam u državljanstvo RH! Nakon 3godine od datuma apliciranja, nadopune dokumentacije nakon koje je prošlo 2 godine, posle bezbroj upita kako mejlom tako telefonski, kao i odlazska u PU gde sam predao zahtev, udostojili su se da odgovore ito pozitivno ? ovo iznosim samo zato da bi možda nekom pomoglo moje iskustvo, i ohrabrilo one koji čekaju prreeedugo (a neopravdano jer sam imao "čist slučaj" - kompletna familija su hrvati).. Eto, ito je moguće, dočeka se sve.. Ali da je nepravedno i neodgovorno od strane onih koji odlučuju -  to svakako!! Žalosno da jedna država koja je članica EU sebi dozvoli ovakvu birokratiju.. U današnje vreme interneta i komunikacija, ovo je sramota. Da se kompletna korespondencija odvijala putem goluba pismonoše ja sam uveren ds ne bi trajalo 3godine.. U svakom slučaju, hteo bi da se zahvalim svima na forumu koji svojim odgovorima bar malo olakšaju i upute nas kroz ceo ovaj začarani proces!! ???
  8. Sviđa mi se
    superseller je dobio reakciju od drot13 u Stjecanje HR državljanstva na osnovu...   
    Drugar, ne želim da budem bahat, ali kužiš li da stjecanje državljanstva jedne države nije bauk, pogotovo ako je ta država članica EU, i da svatko želi putovnicu/pasoš takve EU članice radi osobne materijalne koristi (čitaj posla u Njemačkoj). U RH trenutno ima oko 8.000 zahtjeva na razmatranju, a samo nekoliko bude i pozitivno.
    Kako sam već napisao, samo kompletan predmet može da udovolji pozitivnim rješenjem. Baš zbog toga sam i predao kompletnu istoriju života, -+ 30 dokumenata a na samo vjenčanom, rodnom i fax-u sa upisanim nacionalnim izjašnjavanjem. Prikupi sve što sam i ja, imaš točno i napisano, plus što ti je sada dostupan i izvod sa popisa 2013. - ukoliko si iz BiH. Samo stare dokumente. To što ti nije upisano na prvom studiranju obrazloži da si se osjećao ugroženim i diskriminirajućim, i da te je bilo strah da spominješ, kako se (zavisno od tvog godišta) sjećaš već jednod bolnog rata i ravrstavanja po nacionalnosti. Sve to i da napišeš izjavu.
     
  9. Hvala
    superseller je dobio reakciju od bob25274 u Stjecanje HR državljanstva na osnovu...   
    POZITIVNO!!!
  10. Sviđa mi se
    superseller je dobio reakciju od drot13 u Stjecanje HR državljanstva na osnovu...   
    POZITIVNO!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija