Jump to content

Simbica

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, obraćam Vam se radi informacija o mogućem sporu vezano za situaciju sa kupnjom nekretnine koja mi se dogodila. Naime, nakon postizanja dogovora i formiranja predugovora za kupnju nekretnine, na dan na koji smo dogovorili potpisivanje predugovora, vlasnici su povisili cijenu objekta za 30 000 eura. Direktor Agencije koja prodaje stan savjetovao mi je kako imam pravo na odštetu za takav postupak, odnosno za njihovo odustajanje od kupoprodaje nakon postizanja dogovora, kao i pravo na naknadu najamnine za stan za vrijeme trajanja suda. Zanima me je li to istina jer prvi put tako nešto čujem. Unaprijed hvala na odgovoru.
  2. Koliko se sjećam zgrada koja nije etažirana postala je predmetom ovrhe. Bilo je više suvlasnika pa je odgovoreno da će se zgrada prodati na dražbi, skupiti novac i na taj način namiriti banku. Mene najviše zanima, ukoliko kupim dio u takvoj zgradi koja nije etažirana, da li netko jednog dana ,nakon što ja renoviram kupljeni dio, može doći i reći "ne to nije tvoj dio nego neki na trećem katu npr?"
  3. Iskreno ne znam da li je zgrada upisana u knjigu položenih ugovora, ali znam da je vlasništvo u udjelima. Koliko shvaćam etazacijom bi se postiglo da se definira točno koji dio zgrade komu pripada sto dosad nije slučaj. Na ovom portalu pročitala sam da u slučaju da se suvladnici ne mogu dogovoriti oko etazacije, da zgrada ide na dražbu i prodaje se u bescijenje. Niste to spomenuli u svom odgovoru? Da li se etazacija odnosi samo na zajednice prostore ili i na stanove? Nisu mi bas jasni ovi pravni termini.
  4. Imam jedno pitanje vezano za etažiranje manje zgrade u kojoj je nekoliko stanova. S obzirom na svadju između dva suvlasnika etažacija dosad nije provedena. Zgrada nema svog upravitelja i ne plaća se pričuva. Zanima me u slučaju da kupim stan u suvlasništvu jednog od posvadjanih dosadašnjih vlasnika, na koji način se može postići etažacija? Da li suvlasnici moraju platiti nekakvu kaznu za još uvijek neprovedeno etažiranje jer sam naišla podatak da je rok za etažaciju bila 2015.g.? Koja bi bila moja prava kao mogućeg budućeg suvlasnika? Što se u najgorem slučaju može dogoditi? Znam da ne mogu upisati vlasništvo.
  5. Imam situaciju mobbinga na poslu. Shizofrenicnu šeficu koja me maltretira, a sama ima bezbroj kaznenih djela na grbači. Jedno od njih je što otprilike jednom mjesečno ne dodje na posao i to ne prijavi u tajništvo. I tako godinama. Radimo u firmi gdje postoje kamere na ulazima. Zanima me, ukoliko ju sada prijavim, da li i ja snosim posljedice s obzirom da sam tolike godine sutila o tomu? Još me zanima da li je legalno snimati razgovor izmedju nje i mene bez njenog znanja? Hvala.
  6. To razumijem, ali pitanje se odnosilo na ugovor o prodaji zemljišta koji je star mjesec dana. Kopiram pitanje: ahvaljujem u odgovoru, u medjuvremenu sam dobila u posjed spomenuto pismo namjere gdje decidirano piše da ukoliko prodavatelj odustane od prodaje zemljišta mora platiti iznos od 10000 eura prema čemu predpostavljam da ipak je riječ o obvezi? Premda u jednom članku tog istog pisma namjere piše kako nije obvezujuće tako da mi nista nije jasno. Tekst šaljem u prilogu, da li mi možete to pojasniti?
  7. Vlasnik je moj otac i njegovih petero braće. Možete li mi još molim vas odgovoriti na pitanje uz koje sam attachirala dijelove pisma namjere? Hvala
  8. To sam spomenula iz razloga što ste mi vi sugerirali inicijalno da je tijekom ostavinske rasprave trebao ukazati sudu da su ostala braća na nelegitiman način došla do posjeda već nekih nekretnina u djedovu vladnistvu, a onda kada je on umro ostatak se jednako dijeli na sestine bez obzira sta su oni već dio dobili. U zadnjem poštu ste napisali da u ostavinskom postupku su takve stvari nebitne.jedno pobija drugo koliko mi se čini.
  9. Zahvaljujem na odgovoru. Mozete li mi pojasniti sto znaci predmnjeva o prihvatu nadljedstva? Zašto samo pet godina ako oni to koriste već 20-30 godina?ako su takve stvari u ostavinskom postupku nebitne, zašto ste mi sljedeći tekst napisali u vašem prvom odgovoru: "budući da je iz citiranog evidentno kako aludirate na povrijedu nužnog nasljednog dijela,to je odgovor da ste takav zahtjev mogli isticati u ostavinskom postupku,odnosno zahtijevati uračunavanje darova u namirenje nužnog dijela,a ovako je stvar završena po tom pitanju."
  10. Takodjer Vas molim da mi pojasnite još jednu stvar, naime, riječ je o spomenutoj djedovini o kojoj sam govorila u prvom postu. Zanima me ukoliko dodje do izvlascivanja jednog nasljednika da li će to dovesti do rasprodaje cijelog nasljedstva ili samo čestice oko koje se sada vodi riječ, odnosno koju većina nasljednika trenutno zeli prodati? Naime, prodaja ostalog nasljedstva nebi odgovarala pojedinim nasljednicima jer iz tog crpe dobit, a moj otac bi to volio jer ne želi više gledati svoju braću kako zaradjuju na njegovim dobrima.takodjer sam saznala kako prava ostavinska rasprava iza bakine i djedove smrti nije niti bila.naime, Moj otac je na sudu 1999 zatražio ostavinsku raspravu, medjutim nitko od njegove braće se na njoj nije pojavio.tako da on nije imao niti priliku na sudu reci koliko su se njegova braća nazgrabala dobara na kriminalan način. Sud više nikada nije sazvao sljedeće ročište. Da lj je vama jasno kako je to moguće i da li sud može natjerati sve nasljednike da se pojave na ostavisnkoj raspravi? Još bi me zanimalo, ukoliko moj otac traži od svog brata da mu plati najamninu za njegovu sestinu koju koristi u djedovu imanju i ako bi tražio naknadu retrogradno, od kojeg točno datuma bi to mogao tražiti? Od bakine smrti ili od datuma kada je zatražio ostavinsku raspravu?Unaprijed hvala.
  11. Zahvaljujem u odgovoru, u medjuvremenu sam dobila u posjed spomenuto pismo namjere gdje decidirano piše da ukoliko prodavatelj odustane od prodaje zemljišta mora platiti iznos od 10000 eura prema čemu predpostavljam da ipak je riječ o obvezi? Premda u jednom članku tog istog pisma namjere piše kako nije obvezujuće tako da mi nista nije jasno. Tekst šaljem u prilogu, da li mi možete to pojasniti?
  12. Poštovani, možete li mi molim vas pojasniti što točno znači potpisati pismo namjere prije prodaje zemljišta? Odnosno, koje su moguće posljedice za prodavača ako odustane od prodaje?
  13. Da li mi mozete reci tko odredjuje da li ce se imanje prodati na drazbi, odnosno da li ce se raditi o isplati ili geometrijskoj podjeli? Ako se radi o isplati da li onaj koji ce biti isplacen odreduje cijenu po kojoj zeli da mu bude placeno ili to odredjuje sud?unaprijed puno hvala.
  14. Zahvaljujem na odgovoru. Koliko razumijem razvrgnuce suvlasnistva znaci da ce sud prodati imanje na drazbi i podijeliti svakome sestinu? Jesam li u pravu?
  15. Moj otac je nasljedio sestinu roditeljskog imanja zajedno sa svojom braćom i sestrama. Tijekom njihovog života ta njegova braća i sestre su se nazgrabale različitih dobara u vlasništvu moga djeda tako da je ova sestina koja je dodjeljena svakom ostavinskom raspravom zapravo dio ostataka ostataka. Moj otac danas traži da se ostatak braće odrekne dijela svoga dijela nasljedja njemu u korist sto oni ne žele.sada žele prodati jedno veliko gradilište.moj otac nije s tim suglasan, traži da se prethodno dogovore o diobi ostalog dijela imanja.misli da je sada jedini način da ih prisili da mu dadu i dio svog dijela za koji on smatra da mu pripada.oni naravno ne žele, i prijete mu se da ako on sada ne popise da je suglasan s prodajom, da će ga isključiti i prodati sve bez njega. Još mu se prijete da će ga tužiti zato što im nije htio potpisati. moje je pitanje - da li oni to mogu? Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija