Jump to content

felling1234

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. matrix moze malo po seljacki . Hoces reci da posto ja nisam ispostovao svoj dio obaveze oni nisu ni svoj samim time su u pravu. Razumijem to donekle... Mene sada samo zanima moze li netko sa sigurnoscu reci koliki je rok na zastaru 3 ili 5 godina takoder ukoliko ne znamo postoji li neka institucija u kojoj mi to sa sigurnoscu mogu reci? I zadnje ukoliko pustim da to ode na ovrhu te na sudski spor i izgubim koliko otprilike me mogu jos kostati zatezne kamate i sudski troskovi?
  2. Dakle 5 je nekako sam se ponadao da je 3 godine. Znaci ne postoji nikakva opcija kako bih izbjegao placanje?
  3. Poštovani, Ukoliko mi netko može pomoći. Dobio sam opomenu da će se pokrenuti ovrha zbog toga što nisam platio do kraja školarinu iz akadamske godine 2013/2014. Ja sam uplatio prvu ratu te nakon toga odustao od školovanja te se prebacio na drugi fakultet.dakle ostatak nisam ništa koštao fakultet a i bio sam u nemogućnosti na kraju krajeva i izlaziti na ispite jer mi je studomat bio blokiran zbog duga, Zanima me prvo pošto sam vidio po portalima da postoje određene presude u korist fakulteta moram li ja to plaćati ? Drugo nakon koliko godina nastaje zastara tog duga pošto su prošle skoro 4 godine od tada pa dakle mogu li se na to pozvati ? Na kraju koje uopće opcije imam? Hvala vam puno unaprijed
  4. Poštovani, Molim vas za savjet da li se po nekome zakonu može privatno tužiti profesora za vrijeđanje po regionalnoj osnovi,omalovažavanje pred ostalim studentima i ostale oblike verbalnog nasilja koje se izvršava na visokoj ustanovi tokom nastave.Dodatno k tome i prijetnje kako je pametnije ispisati se odmah jer će on učinit sve da nikada ne završim fakultet te tražiti u istome i pomoć kolega. Također kojim službama je za isto najbolje prijaviti profesora inspekciji MZOS ? Molim vas za savjet. Napomenut ću da ovo nije neki hir ili gnjev zbog ocjene nego konstatno vrijeđanje omalovažavanje i izrugivanje. Hvala unaprijed onima koji znaju.
  5. Trebao bih savjet u vezi ovoga. Koje dozvole treba dobiti da bi u caffe bar radnog vremena do 24h svirala živa muzika.Želim naglasiti daje zvučna izolacija jako dobra da stanarima to ne predstavlja problem jer se ništa ne čuje te također tamburaši bi nastupali na suho bez zvunčnika. dakle zanima da li uopće moram dobivati kakvu dozvolu jer je planirano sviranje samo u okviru već dobivenog radnog vremena ne dulje od toga.
  6. Hvala vam,ali to sam već pročitao i ne nalazim baš odgovor na pitanje. Dakle mene zanima da li se ajmo reći mogu izvući od plaćanja ovog duga za doprinose.Objasnio sam gore detljnije.Ako netko ima sličnog iskustva puno bi mi pomogao.
  7. Molim vas za savjet. Prije 2 mjeseca računi J.D. koji ima 2 vlasnika su blokirani radi neisplate plaće i doprinosa za zadnji mjesec rada.Firma više ne posluje te su radnici(vlasnici) odjavljeni. Od FINE sam dobio obavijest da sam dužan za zadnji mjesec plaće i doprinose.Mi bi firmu likvidirali također na njoj se ne nalaze nikakva sredstva te nije dužna nikome osim ovoga ništa. Ono što me zanima je sljedeće: 1.Da li zbog tog duga mogu ovršiti privatan račun direktora firme pošto je on odgovorna osoba? 2.Da li postoji mogućnost da te FINA ili trgovački sud ili tko je već nadležan pošalje automatski u likvidaciju ako da nakon koliko vremena? 3.Da li je donesen na kraju onaj novi zakon o smanjenju troškova zatvaranja j.d.. Dakle,zanima me koja opcija bi mi najjeftinija bila.Odmah da naglasim nemam želja za otvaranjem novih firmi.Samo se žeim što jeftinije rješiti ove te me zanima koja opcija mi je najisplativija.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija