Jump to content

Haze99

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Home Office koji izdaje radne dozvole za Hrvatske državljanine. Znači, ako sam te dobro shvatio, moja potvrda o nekažnjavanju bi bila jednaka kao kod nekoga tko nikad nije počinio ništa i tko nije osuđen za ništa? Strah me je toga ljudi, ta mi je dozvola stvarno bitna. Ali vidim da vi imate iskustva i znanja, pa ću vam vjerovati.
  2. Imam jedan problem. Poslao sam email organizaciji koja se bavi izdavanjem radnih dozvola i objasnio im situaciju. Na kraju email-a sam se i potpisao, tj. napisao svoje ime. Kako sam im sada dao do znanja da sam nesto napravio, ma koliko davno i neznacajno bilo, mogu li oni saznati da jesam ako na prijavi napisem da nisam? Meni je roditelj otisao do prekršajnog suda i provjerio neke stvari. Roditelju je receno da sam rehabilitiran i da nisam u sistemu. Znaci li to da nitko, pa ni udruga koja trazi da to napisem, ne moze saznati jesam li ili nisam, i da ne moze cak i ako sam poslao email u kojem sam rekao da jesam? (Email je samo imenom potpisan) Druga stvar, u opisu potvrde za nekaznjavanje stoji da je ona za " Sud izdaje uvjerenje da se protiv osobe ne vodi istražni postupak, da nije podignuta optužnica koja je postala pravomoćna, te da nije izrečena nepravomoćna presuda za kaznena djela, tzv. potvrdu o nekažnjavanju" Znaci li to da ce moja potvrda biti prazna - tj. da se protiv mene nista ne vodi, da nije podignuta optuznica koja je postala pravomocna te da nije izrecena presuda za kaznena djela? Molim Vas vaše objašnjenje, hitno mi je.
  3. Sad mi je stvarno panika nakog svega. Mislio sam da sam s time rješio i da će stvrno sve biti uredu, ali kako oni očito nemaju razliku između prekršaja i kaznenog djela, ne znam što da radim. Osijećam se kao da sam zbog jedne gluposti obilježen za cijeli život. Ništa drugo u životu nisam skrivio. Koliko te dobro razumijem, oni traže da navedem nešto što oni ne mogu provjeriti (s obzirom da je izbrisano), te na meni stoji hoću li to spomenuti ili ne? Čak ako oni i provjere, neće ništa naći jer je sve čisto? Ne znam što mi je činiti, ne želim da mi to stvori "mrlju" na prijavnici, ali isto tako ne želim to spominjati ako ne trebam. S obzirom da je prekršaj počinjen u Svibnju 2012., a kazna izrečena i izvršena kasnije te godine, kada je točno nastupila rehabilitacija u ovom prekršajnom slučaju?
  4. Ne razumijem kako netko ili bilo tko može to saznati ako je user sivko gore napisao da stoji: Članak 15. Podaci o brisanim odlukama ili odlukama koje se po zakonu smatraju brisanim ne daju se nikome na uvid. U uvjerenjima iz evidencije ne navode se podaci o brisanoj odluci ili odluci koja se po zakonu smatra brisanom. Ovo je prijava za studentsku radnu dozvolu kao student u UK. Evo kako pitanje stoji u samoj prijavnici: Nije mi jasno kako se može dogoditi potpuno brisanje iz sistema a da netko opet to može saznati. Molim te polgledaj jezik i pojmove koji oni koriste u prijavnici pa mi malo pomozi oko toga ako možeš. Nije mi jasno kako neki manji prekršaj može ostati na nečijoj pozadini cijeli život. Da se moram birnuti o tome prijavljivao se za vizu, posao, studij i slične druge stvari.
  5. Prekršaj se dogodio 2012. Presuda je donesena i moja kazna je izvršena iste godine. Nadam se da to onda znači da mogu navesti da nisam osuđivan. Oni ne mogu saznati da sam ja ikad bio osuđen, ili vide da jesam, ali da je nastupila rehabilitacija? Moram li tražiti rehabilitaciju ili se ona sama događa? To se meni u budućnosti gledati ni uzimati kao otegotna okolnost? Kako studiram Političke znanosti, postoji mogućnost da ću raditi za vladu/diplomatsku službu. Hoće li se meni taj prekršaj gledati ili/i uzimati u obzir?
  6. Ako moram navesti "conviction of criminal offense" a ovo je nesto drugo, znači to ne moram uopće ni navoditi i mogu slobodno reći da nisam osuđivan? I da, zakonski govoreći, nisamo suđivan? Prekršaj se dogodio kad sam imao sedamnaest godina, u Svibnju 2012. Savjetovanje se dogodilo kasnije, kad sam već napunio osamnaest, tijekom, ako se dobro sijećam, Rujna i Listopada iste godine (+/- mjesec dana).
  7. Presuda je bila savjetovanje i evaluacija u Domu za maloljetnike. Znači, išao bih nakon ili prije škole tamo, bio par sati, pričao s voditeljem (psihologom), nakon čega sam proglašen sasvim uredu i zdravim. Iako se prekršaj dogodio dok sam bio maloljetan, osuda i obaveza je izvršena nakon što sam navršio 18 godina. Znači ja na pitanje "Have you ever been convicted of any criminal offense" odgovoriti da nisam? Vidi li se meni da sam ja osuđen na takav način? Što se tiče zapošljavanja i sličnih stvari? Koliko te shvaćam, ja sam zakonski nevin i nekažnjavan?
  8. Trenutno živim i Velikoj Britaniji kao student i prijavljujem se za studentsku radnu dozvolu kao Hrvatski državljanin. Jedno od pitanja glasi "Jeste li ikad bili osuđeni za bilo koje kazneno djelo u VB ili drugdje?" I tu je moj problem. U Svibnju 2012. godine, u mojoj se obitelji dogodio slučaj obiteljskog nasilja u kojem sam ja sudjelovao. Ja i član obitelji smo vikali jedan na drugoga, naguravali se, te je pao i poneki udarac. Nitko nije zadibio nikakve teže ozljede. Obojica smo odvedeni u policijsku postaju. Ja sam odveden na zdravstvenu evaluaciju gdje sam proglašen zdravim i prisebnim. Trebao sam provesti noć u pritvoru, no međutim, pustili su me da odem kući. Sutradan smo otišli na sud, dali iskaz. Pismo od suda je došlo par mjeseci kasnije. Meni je dato savjetovanje u Domu za nezbirnutu djecu, a članu obitelji novčana kazna. Bitno je dodati da sam na dan događaja bio maloljetnik, ali da je presuda nama poslana i da je moja kazna (savjetovanje) izvršeno mjesecima kasnije, kad sam bio već punoljetan. Mene zanima kako i na koji način ću odgovoriti na pitanje? Ne znam razliku izmedu prekršaja i kazne, niti što to znači u mome slučaju. Nikad prije ni poslje toga nisam bio kažnjavan ni uhićen ni išta slično. Za mene je to bila greška koju sam počinio jednom i nikad više. Mogu li dobiti potvrdu o nekažnjavanju i što sve ovo znači za mene? Na prijavi za posao piše da će oni izvršiti kriminalnu provjeru nad svim kandidatima. Molim nekog da mi sve ovo objasni. Jako mi je hitno. Mnogo hvala!
  9. Trenutno živim i Velikoj Britaniji kao student i prijavljujem se za studentsku radnu dozvolu kao Hrvatski državljanin. Jedno od pitanja glasi "Jeste li ikad bili osuđeni za bilo koje kazneno djelo u VB ili drugdje?" I tu je moj problem. U Svibnju 2012. godine, u mojoj se obitelji dogodio slučaj obiteljskog nasilja u kojem sam ja sudjelovao. Ja i član obitelji smo vikali jedan na drugoga, naguravali se, te je pao i poneki udarac. Nitko nije zadibio nikakve teže ozljede. Obojica smo odvedeni u policijsku postaju. Ja sam odveden na zdravstvenu evaluaciju gdje sam proglašen zdravim i prisebnim. Trebao sam provesti noć u pritvoru, no međutim, pustili su me da odem kući. Sutradan smo otišli na sud, dali iskaz. Pismo od suda je došlo par mjeseci kasnije. Meni je dato savjetovanje u Domu za nezbirnutu djecu, a članu obitelji novčana kazna. Bitno je dodati da sam na dan događaja bio maloljetnik, ali da je presuda nama poslana i da je moja kazna (savjetovanje) izvršeno mjesecima kasnije, kad sam bio već punoljetan. Mene zanima kako i na koji način ću odgovoriti na pitanje? Ne znam razliku izmedu prekršaja i kazne, niti što to znači u mome slučaju. Nikad prije ni poslje toga nisam bio kažnjavan ni uhićen ni išta slično. Za mene je to bila greška koju sam počinio jednom i nikad više. Mogu li dobiti potvrdu o nekažnjavanju i što sve ovo znači za mene? Na prijavi za posao piše da će oni izvršiti kriminalnu provjeru nad svim kandidatima. Molim nekog da mi sve ovo objasni. Jako mi je hitno. Mnogo hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija