Jump to content

Timmy5555

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Timmy5555 objavio

  1. Na mojoj cestici osoba je izgradila nelagalni objekt za koje je Drzavni inspektorat naredio uklanjanje istoga(rok je istekao). Osoba je uzurpirala moje brojilo te sam u Hepu predala dokumentaciju i zahtjev za privremenu obustavu. HEP i dalje ne obustavlja isporuku el. energije. Sto napraviti kako bih obustavila isporuku el.energije?
  2. Kako u ovom slucaju mislite na izdavanje privremene mjere? Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Stranka je dobila rjesenje drzavnog inspektorata za uklanjanje bespravnog objekta u roku od 100 dana. Primitkom rjesenja stranka je ulozila zalbu na upravnom sudu. Stranka u zadanom roku nije uklonila bespravni objekt a kako rjesenje nije pravomocno vec izvrsno kako se moze razvijati daljnja situacija? Rjesenjem se istice da zalba ne odgadja izvrsenje, pa postoji li iti jedan pravni temelj za obustavu donosenog rjesenja?
  4. Da li se gubi posjedovna zastita nakon zaprimanja rjesenja o uklanjanju bespravnog objekta ili nakon isteka roka?
  5. A da li mogu ako je podignuta privatna tužba? Ili trebam čekati kraj postupka? Hvala puno
  6. Pozdrav! Zanime me ako je DO odbacilo kaznenu prijavu da li je isto DO trebalo podignuti samo prijavu za lazno prijavljivanje i svjedocenje ili ja to moram napraviti? Ima li veze ako je stranka nakon odbacivanja kaznene prijave podigla privatnu tuzbu?
  7. Ako osoba koja živi u bespravnom objektu, znači nema nikakvo vlasništvo, niti ugovor o najmu ili bilo što slično a sat el. energije je isto tako na vlasnika, kako protumačiti sljedeće zakone te kako postupati dalje? Članak 22. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima(NN 91/96, 68/98, 137/99, 22/00,73/00, 114/01, 79/06, 141/06, 146/08, 38/09, 153/09, 143/12) propisana posjedovna zaštita posjednika prema posljednjem stanju posjeda, pravni temelj posjeda ili poštenje posjednika.
  8. Pozdrav! Zanima me kakav je ishod u vasoj situaciji jer sam se nasla u istoj situaciji i tek krenula u raspravu s nadleznima u Algebri? Unaprijed hvala! Lp

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija