Jump to content

Vrazica1

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Vrazica1 objavio

  1. Slažem se sa Vama ali previše roditelja izbjegava na bilo koji način plaćati alimentaciju, kao sto kažete skrivanjem prihoda kao u mom slučaju, pa se pokušavam naplatiti na bilo koji način ali očito je krivo to vrijeme u kojem živimo.
  2. Znaci nema zastare...ima nade da naplatim zaostatke. Jos jedno pitanje. Sin je punoljetan, dali on možeš sada tražiti te zaostatke od 2011 do sada?
  3. U EU, Njemačka. Obratila sam se ja u vezi naplate ministarstvu demografije pa sada cekam. U vezi zastare, znaci ako sam ja bivšeg prijavila ODU- u za neplaćanje 2014.god. dali je to u zastari, nije po mome. Po njihovim riječima nemam prava tužiti ga ponovo za već tuzeno a ne naplaćeno.
  4. Radi, ali radi u inozemstvu. Htjela sam pokrenuti privatnu tužbu ali odvjetnica mi nije bila od velike pomoći sto se naplate iz inozemstva tiče. Hvala na odgovorima. Najviše me zanimala ta zastara posto imam pravomoćnu sudsku odluku o plaćanju uzdržavanja a po riječima iz ODO-a, mogu se oprostiti od zaostataka.
  5. Donesena je pravomoćna sudska odluka o plaćanju 2011. god. ODO ga kazneno goni već drugi puta i tamo mi je rečeno da je sve od 2011 do 2013 u zastari posto se njega već teretilo zbog toga, a dok sam ga ponovo 2017.god. išla tužiti (prijaviti) za zaostatke i ne plaćanja mjesečne obveze, uzeli su u obzir samo od zadnjeg dana ne plaćanja od osmog mjeseca 2016.god.. Znaci 2014 i 2015 su u zraku a neznam zbog cega! Sin je u osmom mjesecu napunio 18 god.
  6. Poštovani, pitanje vezano za alimentacije. Naime, 2014 godine tužila sam bivšega za neplaćanje alimentacije i za zaostatke od presude razvoda braka i alimentacije 2011.g.. Presuda je bila ali je opozvana zbog novog zakona. Uglavnom, posto i dalje ne plaća uredno tj od 2016.g. niti kune, ponovno sam ga 2017.g. tužila za zaostatke preko državnog odvjetništva, da bi na kraju Drž. Odvj. teretilo njega samo za mjesece od kad je prestao plaćati, da bi na moje pitanje zasto se bivši tereti samo za te mjesece, kažu da je ovo od prije u zastari. Sad moje pitanje. Sto je sa tim zaostacima? Kada nastupa zastara na već tuzeno? Dali moj sin ima prava tužiti za zaostatke? Hvala
  7. Glavnica je 1200 kn i nešto sitno a sa kamatom preko 10.000 kn. Zato pitam dali da platim jer nisam upoznata s tim pismom namjere,da nije neka navlakuša.
  8. Dobila sam pismo namjere od ZABE da do kraja mjeseca uplatim glavnicu a ostali dug se briše! Dug je iz 2003 god. Sto napraviti? I gdje mogu provjeriti od kada je presuda postala pravomoćna zbog zastare? Po čemu se to prati,dal po Ovrv broju?
  9. Nemam primanja,nemam imovine! Živimo od suprugove plaće. Dali prijaviti osonbni bankrot ili ne?
  10. To i mene zanima! Zna li itko nešto o tome???
  11. Dali se na Fini vidi pravomoćnost rješenja o ovrsi ili se mora ići na sud provjeriti?
  12. znaci čekati rješenje i onda se pozvati na zastaru?
  13. Poštovani, Primila sam opomenu pred ovrhu od odvjetničkog društva za račun koji je u zastari! Dali se zaliti na tu opomenu ili cekati rješenje za ovrhu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija