Jump to content

nikolina94

Korisnik
 • Broj objava

  64
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O nikolina94

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ja sam suvlasnica sa svojim ujakom i dala bi pravo stanovanja jednoj osobi koju bi dovela da tamo živi sa mnom. Ja dakle, živim tamo samo bi dala to pravo još jednoj osobi, dakle da ima napismeno da ima pravo stanovanja dokle god je živa.
 2. Dakle, na svojoj polovici mogu dati i "susjedu" pravo stanovanja bez konzultacije sa suvlasnikom s obzirom da se njegova polovica ne dira
 3. Dakle , bez njegovog pristanka ne mogu?
 4. Fizički nije odvojeno, to je jedan stan, nema fizičke podjele
 5. Poštovani, Vlasnica sam 1/2 nekretnine i željela bi jednoj osobi dati pravo stanovanja na svom dijelu nekretnine. Da li je to moguće odnosno moram li pitati vlasnika druge polovice nekretnine?
 6. Dvoje je vlasnika stana(dakle, svaka osoba ima polovicu) i dano je pravo stanovanja roditeljima, doživotno. Sad me zanima može li se to pravo ikako raskinuti prije smrti plodouživatelja ili ne?
 7. Poštovani, Možw li mi netko reći kako se može raskinuti ugovor o doživotnom pravu stanovanja? Osim naravno kad prestaje smrću
 8. A ako sam prijavljena na Hrvatski zavod za zapošljavanje? Radi li taj moj otkaz problem
 9. Naime, radila sam i nakon mjesec dana probnog rada sam sama tražila da odem...morala sam kao tražiti pismenim putem otkaz ugovora i sad mi piše da su mi udovoljili zahtjevu i sve to super...ali kad ću se javljati za naknadu za nezaposlene majke(porodiljna naknada) treba priložiti razlog otkaza. Hoće biti problem ako sam ga kao sama tražila?
 10. Ako se prodaje nekretnina, da li se prenosi to i da li se u tom slucaju moze osporiti
 11. Nažalost, da...ali mi se čini da nije moguće jelda?
 12. Oni imaju ugovor o doživotnom pravu stanovanja za 2 stana, na oba su se upisali u zemljišne knjige, no ne žive u drugom, logično ne mogu na dva mjesta u isto vrijeme, pa me zanima da li se može za ovaj u kojem ne žive nekako osporiti to pravo ili slično s obzirom da nisu u njemu niti će ikada biti?
 13. Da li je moguće da osobe imaju pravo stanovanja na 2 nekretnine ako to pravo koriste samo za jednu . Znači imaju li pravo za jedan stan, ako žive i koriste to pravo za drugi? Hvala unaprijed
 14. nikolina94

  Pravo stanovanja

  Ja bi sa sestrom napravila isto ugovor kao i sa roditeljima ,dakle da ima pravo doživotno živjeti u stanu gdje smo ujak i ja pola pola vlasnici? Je li to moguće? Ima li zapravo neka prepreka da ja njoj to dam?
 15. nikolina94

  Etažiranje zgrade

  Poštovani, Kako mogu odvojiti stan na pola. Naime polovica stana je moja, polovica od ujaka i roditelji imaju pravo stanovanja(ugovor je potpisan i upisani su u zemljišne knjige)
×
×
 • Napravi novi...