Jump to content

bubimirr

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je bubimirr objavio

  1. Zbog povećanog obujma posla. No, u ugovoru ne piše razlog zapošljavanja.
  2. Radio sam u trgovini godinu i pol do prvog vala korona krize i zatvaranja trgovina. Tijekom lockdown-a istekao mi se ugovor o radu i zbog novonastale situacije nije mi ponuđen novi. Nakon 57 dana ponovo se zapošljavam kod istog poslodavca na određeno. Za nekoliko mjeseci biti će 3 godine kako radim kod tog poslodavca na određeno. No, nisu 3 godine u kontinuitetu nego postoji prekid od 57 dana. Da li zbog tog prekida poslodavac nije obvezan ponuditi ugovor na neodređeno, nego može čekati do 3 godine u kontinuitetu?
  3. Pozdrav! Da li se smije potpisivati ugovor o radu na određeno vrijeme na kraći period od mjesec dana? Može li trajati tjedan dana?
  4. Pozdrav! Prema vašem predlošku (predugovor o kupoprodaji nekretnine - opširniji) sastavio sam predugovor i odnio ga a ovjeru kod javnog bilježnika. Tamo su mi rekli da struktura predugovora nije ispravna i da to neće proći na sudu. Problem je zaglavlje u kojem pišu samo imena prodavatelja i kupaca. Kažu da fale adrese i oib koje sam ja prema predlošku stavio u Članak 1. Meni njihovo objašnjenje nije imalo smisla i ovjerio sam potpise. Da li mi takva struktura predugovora ipak može predstavljati problem?
  5. bubimirr

    Kapara

    Da li se prilikom potpisivaja predugovora za kupnju stana moze ugovoriti placanje kapare u roku od 2 tjedna od potpisivanja predugovora?
  6. Treba li radnik nakon što dobije poslovno uvjetovani otkaz zatražiti od poslodavca isplatu otpremne ili ju on mora svejedno isplatiti? Treba li u Odluci o poslovno uvjetovanom otkazu biti napisano da će se isplatiti otpremnina?
  7. Da li radnik može dati otkaz tijekom godišnjeg odmora?
  8. Da li radnik koji je dobio poslovno uvjetovani otkaz i odrekao se otkaznog roka ima pravo na novcanu naknatu od hzz-a?
  9. da li je potrebno napisati razlog davanja izvanrednog otkaza?
  10. U svakom slučaju, ja se ne želim vratiti na posao ni na jedan dan zbog mobbinga od strane kolega i nekorektnog ponašanja poslodavca. Najviše me brine kako prekinuti radni odnos nakon porodiljnog. Možda izvanredni otkaz? Imam li pravo u tom slučaju na naknadu za neiskorišteni godišnji odmor?
  11. Poštovani, molim vas za informaciju. Po isteku porodiljnog dopusta (20.08.2017.) želim dati otkaz u firmi u kojoj sam zaposlena na neodređeno i istekom porodiljnog imat ću 2 godine i 1 mjesec staža kod njih. No, prije želim iskoristiti sav godišnji odmor na koji imam pravo, dio starog godišnjeg iz 2016. i novi za 2017. Radila sam do 01.03.2016. i otvorila komplikacije u trudnoći na kojima sam bila do otvaranja porodiljnog. Zanima me u kojem trenutku moram dati otkaz i da li otkazni rok može teći tijekom godišnjeg odmora? Lp
  12. znači ako se zaposlim kao administrativni referent i poslodavac traži da imam položen državni stručni ispit za to radno mjesto, mogu polagati za VSS?
  13. Imam završenu VSS. da li mogu polagati državni stručni ispit za radno mjesto administrativni referent, znači za SSS?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija