Jump to content

choppsol

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je choppsol objavio

  1. Hvala na brzom odgovoru. Čisto po iskustvu ili intuitivno, koliko je poslodavcima problem ako gube pravo na te benefite ili se naprosto susretnu s mojim slučajem?
  2. Zdravo, upravo mi je javljeno da sam izbačena iz evidencije nezaposlenih. Znači li to da se, ako bih našla zaposlenje, ne bih mogla zaposliti sve dok ponovno ne dobijem pravo na prijavu u evidenciju?
  3. Ovo je kontakt za uplatu novaca tzv. imigracijskom uredu. Ime kontakt osobe se mijenja, ali adresa je ista već godinama. Receiver Name : Daniel Harris Address of Receiver : 100 New Kings Road ,Chelsea, SW6 4LX ,United Kingdom.
  4. Nisam sigurna. Na Skype im piše da su iz Londona, ali mogu biti bilo od kuda. Danas smo na moju inicijativu trebali imati Skype call koji sam izignorirala, tako da ne znam koje su narodnosti. Prijavila sam već sve Agenciji i čekam da se vratim u Zagreb da prijavim policiji. U međuvremenu sam htjela kontaktirati Vijeće Europe i njihovo tijelo za zaštitu podataka pa ću vidjeti što će biti... Nisam uplaćivala novac, no imaju moje osobne podatke sa životopisa
  5. Dobar dan, žrtva sam pokušaja krađe novaca putem uplate na lažni račun i žrtva sam krađe osobnih podataka zbog prijave na lažan posao objavljen putem društvene mreže LinkedIn. Navodno se radi o višegodišnjim prijevarama pri čemu se kriminalci predstavljaju kao poslodavac iz Londona. Informacija je potvrđena od strane tvrtke. Prijavljuje li se vama ovaj slučaj ili europskoj instituciji s obzirom na porijeklo kriminalaca i poslodavca? Imate li savjet oko prijave? Lijepi pozdrav
  6. Jučer sam pismeno poštom obavijestila poslodavca (odnosno svog nadređenog) o otkazu. Na tom sam poslu manje od dvije godine, što me veže za otkazni rok od mjesec dana. Zbog nepovjerenja u poslodavca i osobnih razloga ne želim se pojaviti na poslu radi otkaznog roka te bilo kako stupiti u kontakt s poslodavcem. Kakve to nosi za mene posljedice?
  7. Zašto nemaju utjecaja na zaštitu od mobbinga? Postoji li rok za prijavu povrede dostojanstva? Odnosno, mogu li se sada žaliti na nešto što se dogodilo prije više od šest mjeseci? Lp
  8. Dodatno, umanjuje li moju žalbu prijava poslodavca o prekršaju Zakona o radu vezanu za obavljanje nekoliko zadataka. Dobila sam dvije prijave od kojih je jedna utemeljena, a druga hvatanje za slamke i način da poslodavac sebe zaštiti. Potpisala sam je u istom trenutku kada mi je predana jer sam bila pod pritiskom i nisam znala kako odreagirati i obraniti se.
  9. Dobar dan, molim vas za savjet zbog neugode i psihičkih posljedica mobinga na radnom mjestu. Od početka radnog odnosa kod sadašnjeg poslodavca trpim jednokratne i višekratne uvrede i psihička zlostavljanja kolega da će mi se namjestiti otkaz, da sam lijena i neorganizirana i da se pravim da radim, neumjesnih upita ˝jesam li pokupila frajera na šanku˝, unošenja u lice, brisanja podataka, pokušaja ulogiravanja u računalo itd. Za većinu toga postoje svjedoci i pisan trag putem e-maila. Molim vas za savjet jer situacija ne prestaje. Bojim se neželjenih posljedica jer su svjedoci većine toga ljudi koji se zajedno druže i po potrebi će se zaštiti te što sam u određenim situacijama ja jedini svjedok. Ima li moja riječ protiv njihove legitimitet i koja je procedura u ovim situacijama? Moram li sve potkrijepiti datumima? Da pošaljem pismenu žalbu odjelu Ljudskih potencijala, podnesem prijavu Inspekciji rada i nešto treće? Može li se podnijeti anonimna prijava Inspekciji i što to u slučaju provjere znači za mene? Koje posljedice mogu očekivati? Hvala i lijepi pozdrav.
  10. S bolovanja se vraćam nakon isteka roka od 15 dana zbog čega ću pisati žalbu bez uvida u ostale pravilnike. Hoće li to biti legitimna žalba s obzirom da se pozivam isključivo na Zakon o radu i na to da me poslodavac nije pismeno obavijestio o zakidanju za dio plaće te hoće li mi biti dužan isplatiti taj dio na sljedećoj plaći ako ga to žalbom tražim? Može li me zadesiti išta gore osim zakidanja za dio plaće?
  11. Puno hvala. S obzirom da sam na bolovanju i nemam pristup intranetu gdje bih mogla doći do Pravilnika o radu i Pravilnika o plaćama u kojima je to definirano, trebam tražiti poslodavca da mi ih pošalje. Ima li on to pravo odbiti i poslati mi pismeno obrazloženje sa zakašnjenjem s obzirom da ću ga radi kontaktirati zbog destimulacije?
  12. Pozdrav svima, ja pak imam pitanje vezano za destimulaciju isplaćene plaće. U siječnju sam se posvađala s nadređenim oko posla zbog čega mi je isplaćena 10% manja neto plaća za taj mjesec. Trenutno sam na bolovanju na koje sam otišla prošlog tjedna uslijed nove prepirke s nadređenim oko toga hoće li mi dati godišnji do kraja tjedna. Otišla sam zbog neodobravanja godišnjeg koji mi je trebao da dođem k sebi. Posao je ionako bio napravljen. Skoro sam dala otkaz zbog nezdrave atmosfere u uredu, no suzdržala sam se jer još uvijek nisam našla novi posao. Zbog inicijalne namjere da dam otkaz, nakon svog odlaska javila sam se poslodavcu sa zakašnjenjem od tri dana (maksimalni rok javljanja od nepojavljivanja na radnom mjestu) i sada sam još uvijek na bolovanju. Danas mi je sjela plaća za veljaču koja je ponovno 10% manja iako ne bi smjela biti. Destimulacija plaće iz siječnja je bila popraćena formalnom opomenom i mojim očitovanjem na istu, dok za veljaču nisam ništa dobila (nisam ni trebala). S obzirom da sam opet zakinuta za taj dio plaće, koji su formalno pravni koraci kojima bih se mogla obratiti poslodavcu da mi isplati i preostali dio? Znam da u Zakonu o radu ne postoje takvi detalji pa me zanima zna li netko možda gdje bih drugdje mogla naći taj podatak? Hvala svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija