Jump to content

zlajavk

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je zlajavk objavio

  1. Ali takva izmjena valjda ne bi mogla proći ne primjećena. Mislim treba proći saborsku proceduru, jel tako?
  2. Da, upravo tako. A sa pisanjem novoga zakona morali bi izglasati ponovno smanjivanje istog čim ga napišu. A to baš ne bi bila popularna odluka trenutno prema braniteljima i ostalima koji su još u sustavu.
  3. Sa vremena na vrijeme se pojave te informacije i priče oko promijene načina izračuna mirovina za DVO i ostale. Za nas većinu je najpovoljniji izračun sa 10 godina. E sad pošto da bi nam računali na drugačiji način mora se promijeniti cijeli zakon. A tu su i policija, pirotehničari, pravosudna policija itd. Tako da bi se za sve njih ili samo za nas morao promijeniti zakon o načinu odlaska i izračunu. Kako kolega kaže da je kao i ja starosti nama nikako ne odgovara izračun kompletnog staža odnosno uplata. Posebno ako je bila još neka mirovna misija. Jedini koji možda znaju pravo stanje oko mogućih izmjena su oni koji su obuhvaćeni ovim pravilnikom a imaju svoje sindikate ( policija npr).... Sa tim da bi se sa samom izmjenom zakona promijenio i vjerojatno naziv te je upitno jel bi se na taj eventualno novi moglo odnositi ona stavka gdje nam skidaju 10% dodatnih na iznos preko 3500 kn. Možda ima.netko upućen više oko toga.
  4. Nisam pratio neko vrijeme ovu temu pa sad se ispričavam ako je već bilo neke riječi o tome ali u kolikoj se mjeri sad to novo dotiče nas koji smo još u sustavu? Ako se uopće dotiče...
  5. Ima li tko kakve informacije da će se uskoro mijenjati zakon i način izračuna mirovine? Odnosno da se neće računati deset najpovoljnijih godina nego cijeli staž?
  6. Poštovani prof! Koliko ovaj novi zakon utječe na vašu tablicu za izračun?
  7. Slažem se... Zakon se izglasava većinom u Saboru RH. Ali Vlada je većina, zar ne? Želi samo reći da to mogu riješiti ako žele.
  8. Mjera koju je donijela vlada svojom odlukom. Kako ju je donijela tako ju može i ukinuti ako želi. Nije potrebno uporište u zakonu nego volja da se to napravi i uistinu ukinu sve loše odluke donesene po braniteljsku populaciju. Mislim da je mogao biti veći pritisak da se ukine i ovo smanjenje...
  9. Jača ja struja koja traži povrat ovaj preko 5000 nego 3500... ( svi generali, visoki časnici, invalidi, predsjednici Bran.udruga itd.) U 3500 je stoka sitnog zuba, dočasnici, vojnici itd.
  10. Opet sirotinja zadnja na red...ako i dođe uopće
  11. Jel se to sad onda odnosi i na mirovine preko 3500 kn ili samo za preko 5000 kn? Mislim jel odlučuju o oba slučaja?
  12. Pozdrav, jel se zna koje bi izmjene trebale biti za mirovine po posebnom propisu?
  13. Pa u privitku je dolje tablica do 2016. godine...
  14. Gospodine prof puno hvala na vašem zalaganju,trudu i ažuriranju tablice! I usput još jedno pitanje za pripadnika brigade koji ide u mirovinu sa 30.09.2016. Naime on ima HRVI 20% te što znaći u tom slučaju izračun u ovoj tablici,te jel ima to kakav utjecaj na iznos mirovine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija