Jump to content

rista

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je rista objavio

  1. Da li općenito postoji obaveza pečatiranja dokumenata npr. ugovora ili je to samo dodatno (uz potpis) i neobavezno potvrđivanje dokumenta? hvala!
  2. Pozdrav, kratko pitanje: da li se plaća sudska pristojba na žalbu protiv rješenja o dosudi nekretnine u ovršnom postupku i ako da koliko? Hvala!
  3. dakle, je li je moguće koristiti bjanko zadužnicu izdanu 2010 g. za ugovor iz 2010.g. (stari obrazac) za osiguranje potraživanja po novom ugovoru iz 2011.g. s istim partnerom, iako je od veljače propisan novi obrazac?? hvala!
  4. Čujem da su svi kandidati prošli(troje)a u komisiji su bili Marčinko, Miletić i Eraković.Nisu previše gnjavili, relativno brzo su bili gotovi a i kandidati su znali dobro.eto, valjda će se javit i netko sa ispita...
  5. Hvala svima na korisnim informacijama, a za sutra svima držim fige!
  6. to je i meni novo ali želim vjkerovat da se ipak da bacit oko... zanima me da li treba učiti Zakon o sudskom registru i Pravilnik o načinu upisa u registar, da li to uopće pitaju??
  7. Pismeni funkcionira po istom principu kao i kod pravosudnog.Ostave zadatke i izađu. Može se imati sve (zakone, primjere i ostala čuda). Za ovo ostalu se budem raspitao...
  8. Znači, treba uzeti brdo primjeraka pa valjda će potrefiti... a da li na usmenom ispituju stvari koje su bile na pismenom (kao što je bilo na pravosudnom)i koliko je po tebi upoće bitan pismeni?
  9. Poziv je stigao nekih dvadesetak dana prije roka. A što se učenja tiče, kao promatrač (ne učim ja) mogu reći nekih 2 mjeseca uz posao i par tjedana godišnjeg, što mislim da je dovoljno. Kako je bilo na roku u 10-tom,tko je ispitivao, kakvi su kriteriji, pitanja bi dobro došla, ono, sve što ti dođe...
  10. Anngee, znam osobu koja ide 12.11. pa ako želiš mogu ti ostaviti kontakt, možda pomogne razmjena iskustva a i taj osjećaj da niste same... Pozz
  11. rok je 12.11. zna li netko komisiju??
  12. Ima netko kakvih podrobnijih informacija o navedenom ispitu - od kada se polaže, cijena i dr...
  13. Kao što naslov kaže hitno mi treba primjerak ugovora o potkoncesiji.slobodno šaljite na ana_koci@yahoo.com hvala!
  14. Radi se o slijedećem:u tijeku ovršnog postupka ovršenik je isplatio dug ovrhovoditelju.Ovrhovoditelj je povukao tužbu i spor je okončan.Paralelno sa tim postupkom, ovršenik je protiv ovrhovoditelja vodio postupak (koji još uvijek traje) radi poništenja ugovora iz kojeg je proizašla obveza za ovršenika iz prije navedenog postupka koji je završen povlačenjem tužbe i praktički priznanjem duga (ovršenik je uredno platio)Ako sud dosudi poništenje ugovora i naloži vraćanje iznosa koji je ovrhovoditelj primio po ranijoj ovrsi da li se ovrhovoditelj može pozvati na pravilo ne bis in idem jer je dug priznat i isplaćen a istovremeno se pobija u drugom postupku? nadam se da je jasno... pozdrav
  15. Da li činjenica postojanja zabilježbe ugovora o doživotnom uzdržavanju u vlastovnici utječe na valjanost naknadno upisane hipoteke? Hvala!
  16. Ja bi prošao određeno područje površno a nakon toga bi kod ponavljanja istog koristio pitanja.Mislim da je korisno ići po pitanjima skoro pa od samog početka jer se tako izbjegne eventualno iznenađenje "čudnim" pitanjima na koja inače ne bi obračali pozornost a koja se mogu pokazati kao problem za upamtiti ako se pitanja ostave za kraj odnosno kad se sazna za komisiju.Konkretno, mene nisu pitali niti jedno mimo pitanja sa legalisa. S druge strane, negativni komentari o ispitivačima su teška koma i hrpa gluposti. Preporučam da se ignoriraju jer su vjerojatno produkt jako uplašenih ili jako nespremnih individua.
  17. Dobro je, ipak sam bio dovoljno priseban Hvala Ane !
  18. Sve mi se čini da su mi na dan polaganja ispita rekli da će za 2-3 mjeseca poslati svjedodžbu o položenom ispitu.Mislim ispravno ili je uvjerenje jedino što se dobije?
  19. Pravnik sam u gospodarstvu a u dogledno vrijeme planiram otvoriti odvj. ured. Čitavo vrijeme radim u gospodarstvu uključivši i pripravnički staž. Moje pitanje je da li postoji ikakva mogućnost neplaćanja upisnine od 5000 eur, tj. zaobilaženja takve, po mom sudu ipak nepravedne obveze (prijavom kod odvjetnika izvjesno vrijeme ili sl.) ? Unaprijed hvala!
  20. Ne prestaje ex lege. Otvaranje stečaja je opravdani razlog za otkaz.
  21. Polagao sam prije 2 tjedna i opći dio kaznenog sam spremao po knjizi od Garačićke iz 2001.god.Slušao sam je dva puta i dovoljno je sigurno. Naravno, treba pripaziti na izmjene...
  22. Zašto ne bi vrijedila?! samo ne znam koliko ti je to potrebno.Mislim da je dovoljno vp učiti iz skripti i to najosnovnije. Ja sam na gp-u imao Gašpara koji obožava vp ali i on je pitao osnovne pojmove i definicije..eto..
  23. Ja sam polagao u 24.10. a rješenje sam dobio 03.10. Mislim da obavijesti stižu negdje početkom mjeseca ako se ne varam...
  24. Ekipo pomagajte, imam usmeni 24.10, komisija u sastavu Gašpar, Svedrović, Hrvoj Šipek, Mikšić i Komadina. Molim Vas komentare, a posebno za Mikšića??!! Nisam baš naišao na pitanja od Mikšića pa ako netko ima može ih dignut hvala velika!!
  25. rista

    Presude

    Pozdrav svima, ponizno bi zamolio presude na mail, ana_koci@yahoo.com dosta je hitno. tnx svima
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija