Jump to content

suninho

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je suninho objavio

  1. Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru, dakle izvađena je nova gruntovnica i svi su upisani u nju, njih 5 kao i socijalni rad. Oni nama nude prodaju svog dijela ispod cijene što nama i odgovara, probat će oni sa socijalnim dogovoriti njihovu konačnu cijenu po m2 pa da otkupimo odmah sve. S obzirom da je stan u stvarno lošem stanju potrebna su ulaganja, ali po mom mišljenju bi trebalo socijalno angažirati nekoga da izađe na teren i procjeni stan u ovakvom stanju kakav je (rekao je jedan od nasljednika da će oni to i zahtjevati od czss ali da su oni jako spori jel još nisu ni podigli papire od javnog bilježnika), ta djelatnica iz czss koja vodi taj slučaj je trenutno na porodiljnom i to će se odužiti dok netko drugi ne preuzme slučaj. Što se tiče računa svi su podmireni i sve što je moglo biti odjavljeno na paušalu je odjavljeno. Nama stvarno cijena odgovara i mi bi se preselili ali neznamo šta očekivati od czss, oni neće tako brzo rješiti ništa. Ažurirano Ja znam da ako mi i uselimo u taj stan i otkupimo ovih 55m2 da nas nitko nemože izbaciti van ali isto tako znam da czss traži malo visoku cijenu za svoj dio, pa me zanimalo ako je tko imao kakvih iskustava sa njima da napise kako je to prošlo.
  2. Poštovani, suprug i ja smo dobili ponudu otkupiti stan koji je preko puta našega (trenutno smo podstanari) ali nailazimo na probleme i zaista nam treba pravni savjet. Vlasnici stana su umrli, i stan su naslijedila 5 nećaka (55m2) te socijalni rad (19m2), pošto se socijalnom radu ne žuri prodati svoj dio nećaci predlažu da otkupimo njihov dio te se uselimo u stan (oni prodaju po nama prihvatljivoj cijeni i ne žele doći u situaciju da počne grijanje stizati te da oni moraju plaćati režija za prazan stan koji im ne treba). Mene zanima kakva je procedura sa kupnjom većinskog dijela stana te dali nama socijalni rad može na bilo koji način zagorčati kasniju situaciju. Mi bi otkupili i njihovih 19 m2 ali radnica iz czss koja radi na tom slučaju je trenutno na porodiljnom i sve će se odužiti. Dali se uopće isplati ulaziti u takvu kupnju nekretnine? Šta očekivati? Bila bi nam prva nekretnina i stvarno nam je već dosta podstanarstva i htjeli bi se smjestiti, u stan treba uložiti dosta, pa nas zanima sta očekivati sa njihove strane?
  3. Poštovani, također imam pitanje na ovu temu i ako je moguće da mi odgovorite. Naime situacija je sljedeća, nakon smrti oca nas 5+mama smo naslijedili kuću, brat je želi silno prodati, a ja ne želim ostati bez jedinog šta nam je od oca ostalo, brat ima na umu kao suvlasnik dati kuću na javnu dražbu i otkupiti ju cijelu, s čime se ja naravno ne slažem jel iako je moja 1/6 i mene se pita, šta ako ja napravim darovnicu na svoje dijete? Mogu li na taj način zaštiti 1/6 i može li on uopće bilo šta napraviti s obzirom da nekretnina nije njegovo vlasništvo već 1/6. Hvala puno na odgovoru
  4. Hvala vam puno ja znam da oni meni moraju isplatiti g.o. ako ga ne iskoristim ali neznam jel moraju budući da me poslodavac nece isplacivati nakon 4 mj., dali mogu zaobici isplacivanje zato sto necu imati primanja od njih vise?
  5. Ja se ispricavam, da do 31.12.2016. mi ugovor traje, krivo napisala
  6. Ja bih vas molila za pomoc, ovakva je situacija, zaposlena sam od 15.07.2015. god, nedavno sam saznala da sam trudna, trenutno sam na bolovanju zato sto moj posao ne dozvoljava rad trudnicama, posto imam 12 dana starog god (koji bi trebala iskoristiti do 30.06. ove god) i dobila sam da imam pravo na novi godisnji u trajanju od 24 dana mene zanima dali poslodavac ima pravo ne dat mi da koristim godisnji jel je ljut na mene zbog trudnoce. Sad trenutno sam na bolovanju na racun firme (morala sam ga otvoriti) a poslodavac mi kaze bahato da ce mi isplatiti godisnji. Zanima me dali je to moguce zato sto cu ici na komplikacije u trudnoci i onda ce me isplacivati HZZO i onda na porodiljni (termin mi je krajem 11 mj) a ugovor mi istice 31.12.2015. i jasno su mi rekli da mi ga nece produziti. To mi ni ne treba ali me zanima kad ce oni meni isplatiti godisnji i dali mogu tako buduci da ce me HZZO isplacivati. Oprostite na duzem postu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija