Jump to content

supernatural1

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. da, znam, čula sam za to, samo to se nikad ne zna na koji će biti dan
  2. prilikom vraćanja knjige sigurno će primijetiti da knjiga nije vraćana već skoro 10 godina.
  3. Nije policija dolazila jer sam joj odlučila dati upravo iz tog razloga jer mi je i osobna nevažeća. Znači, ako sam dobro shvatila... da dođem sutra u MUP i podnesem zahtjev za novu osobnu iskaznicu i priložim ovu svoju iskaznicu isteklu prije skoro godinu i pol kako bi je prerezali, ne bih trebala plaćati kaznu od 3000- 4500 kn iako sam je produžila nakon 16 mjeseci njena isteka?
  4. Poštovani, moja osobna iskaznica istekla je prije godinu i čeitiri mjeseci. Unutar tog perioda dva puta sam pokušala podnijeti zahtjev za novom osobnom iskaznicom, no oba dva puta odbili su me jer slika nije bila pravilnih proporcija, ne mojom krivicom, već krivicom fotografa. Poslije toga više nisam išla. Tijekom cijelog tog perioda nisam se koristila osobnom, identificirala sam se preko indeksa ili iksice i slično, zdravstveno i dopunsko automatski mi se produljilo, nisam išla u banku... sve do danas, kada mi je napisana kazna zeta od strane kontrolorke, koja je inzistirala na osobnoj. Dala sam joj je jer je izvadila mobitel i rekla da će mi momentalno pozvati policiju. Zanima me kad bih sad ponovno podnosila zahtjev za novom osbnom iskaznicom, bih li morala platiti kaznu? Može li policija utvrditi i vidjeti kojim sam se dokumentom identificirala kontolorki? Bi li imalo ikakvog smisla da platim kaznu zeta prije nego što podnesem zahtjev za izdavanjem osobne? Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!
  5. Poštovani, moj otac nije vratio na vrijeme knjigu koja je meni u ono vrijeme trebala za lektiru. Datum povrata knjige je 22. 06. 2006. te od tada pa do sada knjiga nije vraćena. Ja bih voljela tu knjigu vratiti jer glasi na moje ime te zbog toga ne mogu posuđivati knjige iz bilo koje knjižnice u Zagrebu, koje su se u međuvremenu umrežile te je tako moja nevraćena knjiga vidljiva uvijek i svugdje. Zanima me otkud da krenem? Trebam li doći prvo u tu knjižnicu kojoj pripada knjiga? Mislim da imam pravo pozvati se na zastaru jer nije već dugo godina dolazio taj račun na naplatu. No ne znam gdje da se pozovem na tu zastaru, odnosno trebam li ići u neku određenu zgradu ili je dovoljno da odem u dotičnu knjižnicu? S poštovanjem i unaprijed zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija