Jump to content

aurora30

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I, ispričavam se ukoliko sam dosadna, no uvijek se lakše nosim sa situacijom i snalazim u njoj ukoliko imam sve činjenice posložene. Je li olakotna okolnost ukoliko molbu sastavi odvjetnik ili to možemo i mi? Također, još jedno pitanje,trebam li u molbi, odnosno on, spominjati članke KZ-a i članke ZIKZ-a sukladno kojima molimo uvjetni otpust, ili to nije toliko bitno? Hvala unaprijed na svoj pomoći.
  2. Odnosno, ispravak, ne adresirati na povjerenstvo, to kaznionica šalje na povjerenstvu, skupa sa svojim mišljenjem, zar ne, a partner svoju molbu naslovljenu povjerenstvu predaje upravitelju kaznionice?
  3. Puno Vam hvala na odgovoru. Znači, već sad se "bacamo" na sastavljanje molbe za uvjetni otpust. Adresirati na Povjerenstvo. Što u slučaju da ga odbiju, tada čekamo do 2/3 odslužene kazne kada kaznionica po službenoj dužnosti podnosi prijedlog?
  4. Pozdrav, ispričavam se unaprijed, vidim da postoji više ovakvih tema i pročitala sam većinu, no ipak mi je nekako najsigurnije iznijeti svoj slučaj i zamoliti konkretan odgovor. Naime, pitanje je može li moj partner već sad pisati molbu za uvjetni otpust i kome je podnosi? Činjenice su sljedeće: Osuđen je po starom KZ-u po čl.292,293 i 311. Objedinjena kazna zatvora iznosi 5 godina i 8 mjeseci. Izdržavanju kazne je pristupio sam, u pritvoru nije bio, pristupio je sam 27.2.2013.g. i koristio 3 mjeseca odgode izvršenja. Krajnji izlazak bez ikakvog uvjeta bi mu bio u listopadu 2018.g. Njemu su rekli da može pisati molbu nakon 2/3 vremena izdržane kazne, no čitam ovdje da se može i nakon 1/2, tako da, može li sad pisati navedenu molbu? Kome ju upućuje? E sad, subjektivno mišljenje ću Vas još zamoliti, čisto radi nekog mog mira ili pripreme na situaciju, kakve su šanse za uvjetni otpust? Naime, kao što napisah, pristupio je sam izdržavanju kazne, nije nikakav povratnik, trenutno je u poluotvorenom djelu Lepoglave, radi u restoranu, ima ocjenu naročito uspješan, dolazi na vikende, koristi godišnji odmor, završio je tečaj u kaznionici za pomoćnog kuhara, trenutno je upisan za zavarivača, vani ima OPG pčelarstva s kojim kad izađe planira osigurati egzistenciju i vraćati dug. Upoznali smo se na jednom njegovom vikendu kod kuće, sada živimo u izvanbračnoj zajednici, iako se po zakonu ne kvalificiramo još kao takva zajednica zbog proteka vremena. No da pojednostavim, on živi kod mene (barem u onom vremenu kad nije u kaznionici ) Poanta je da ja radim u državnoj upravi, u sudstvu, bi li pomoglo da to navede? Dakle, stalna primanja od strane partnera u državnoj upravi? Ili ne? Uglavnom, suma sumarum, a obzirom na sve navedeno,ponašanje u kaznionici, rad, obrazovanje, izlaske na vikende, opg, mislite li da ima šanse da mu odobre molbu? I kao što pitah već, ponavljam se, znam, može li ju pisati već sad i kome, obzirom da je osuđen po starom KZ-u? Hvala najljepša!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija