Jump to content

some93one

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O some93one

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Zahvaljujem! Da li slučajno imate primjer ugovora o najmu za parkirno mjesto?
 2. Poštovani, na koji način iznajmiti privatno parkirno mjesto (parkirno mjesto upisano u vlasničkom listu kao pripadak stanu) i koje su obaveze prema državi u vidu poreza ili drugih davanja?
 3. Morate podnijeti prijedlog na gruntovnici da vam se zbroje udjeli i svedu na 1/1.
 4. Imam slučaj za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Otkupilo bi se približan broj kvadrata od suvlasnika (postoji 5 suvlasnika) na parceli koju već neko vrijeme koristim u svom dvorištu. Da li se može nakon otkupa moguće provesti takav zahtjev bez suglasnosti svih suvlasnika (nekima ne postoji kontakt, a neki su pokojni)? Koliko takvi procesi traju prilikom dobrovoljnog razvrgnuća (da li moraju baš svi suvlasnici potpisati), a koliko putem sudskog razvrgnuća? Da li postoji neki primjer zahtjeva za razvrgnuće suvlasničke zajednice?
 5. Kako nisam pronašao vlasnike, da li je moguće ući u posjed, koristiti ga i nekim pravnim putem dobiti vlasništvo nad tim zemljištem? Problem je što navedeno zemljište graniči s mojim te je zaraslo, neuredno je, a tu je opasnost i od raznih životinja (zmije i sl.).
 6. Pozdrav, Zanima me kako kupiti/steći pravo vlasništva nad nekretninom na kojoj je upisano više ljudi, ali nemaju svi podatke jer su podaci o vlasnicima davno upisani i iza njihovog imena i prezimena stoji recimo "SAD", "neki grad u Hrvatskoj" i sl. Slučaj A) 5 suvlasnika (jedan ima podatke: ime, prezime, adresa) Slučaj B) 5 suvlasnika (niti jedan nema pune podatke već samo imena i prezimena)
×
×
 • Napravi novi...