Jump to content

some93one

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je some93one objavio

  1. Pozdrav, koje pravne radnje je moguće poduzeti protiv susjeda koji svakodnevno u više navrata pušta psa bez nadzora u privatno dvorište zgrade da obavi obje nužde i nikad ne pokupi iza njega? Cijelo dvorište je posrano zbog jednog ne odgovornog stanara. Sustanari i predstavnik stanara su u više navrata pokušali pričati s vlasnikom, ali nema napretka. Grad (komunalni redar) neće intervenirati jer se radi o privatnoj površini.
  2. Pozdrav, molim iskustva ili hodogram kupoprodaje nekretnine koja je u RH s osobom koja je u SAD-u. Prodavatelj razumije hrvatski, ali nema hrvatske dokumente. Naime, nazvao sam nekoliko javnih bilježnika u SAD-u i svaki tvrdi da je postupak drugačiji (neki tvrde da ja moram doći u SAD, neki kažu da moram potpisati na sastanku preko Zoom-a i poslati skenirano ugovor u Ameriku, neki traže da je ugovor samo na engleski, neki na dvojnom jeziku i sl.). Koji je trošak takve kupoprodaje iz vašeg iskustva? Molim šprancu ugovora na engleski kako se radi o livadi. Unaprijed zahvaljujem!
  3. Pozdrav, kako kupiti nekretninu od državljana Italije čiji su preci vjerojatno emigrirali? Molim opis cijelog postupka. Ima li razlike ako vlasnik ima samo talijansko ili dvojno državljanstvo? Zahvaljujem
  4. Zahvaljujem! Da li slučajno imate primjer ugovora o najmu za parkirno mjesto?
  5. Poštovani, na koji način iznajmiti privatno parkirno mjesto (parkirno mjesto upisano u vlasničkom listu kao pripadak stanu) i koje su obaveze prema državi u vidu poreza ili drugih davanja?
  6. Morate podnijeti prijedlog na gruntovnici da vam se zbroje udjeli i svedu na 1/1.
  7. Kako nisam pronašao vlasnike, da li je moguće ući u posjed, koristiti ga i nekim pravnim putem dobiti vlasništvo nad tim zemljištem? Problem je što navedeno zemljište graniči s mojim te je zaraslo, neuredno je, a tu je opasnost i od raznih životinja (zmije i sl.).
  8. Pozdrav, Zanima me kako kupiti/steći pravo vlasništva nad nekretninom na kojoj je upisano više ljudi, ali nemaju svi podatke jer su podaci o vlasnicima davno upisani i iza njihovog imena i prezimena stoji recimo "SAD", "neki grad u Hrvatskoj" i sl. Slučaj A) 5 suvlasnika (jedan ima podatke: ime, prezime, adresa) Slučaj B) 5 suvlasnika (niti jedan nema pune podatke već samo imena i prezimena)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija