Jump to content

megatonman55

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Njihov otac se spominje kao jedan od suvlasnika s recimo mizernim udjelom od 1/48 a po njihovom zahtjevu taj dio ispada 24/120(vjerovatno su preuzeli ne znam kako dijelove od ostalih pokojnika).Sad ispada da imaju više iako se njihov otac odrekao svog dijela radi doplatka i iako su otišli prije 60-ak godina.Po vlasničkom listu moj djed je vlasnik 8/12 a ostatak pripada njegovoj majci.
  2. U gruntovnici postoje mrtvi suvlasnici i moj djed s tim što djed ima najveci dio(8/12) kao i pokusaj zabiljezbe rodbine koja se pokusava uvuci u vlasništvo.Što bi trebao sad činiti? Da li dosjelost moze igrati ikakvu ulogu?
  3. Ukratko moj slučaj.Moja obitelj posjeduje nekretninu u kojoj nisu jasni svi suvlasnički odnosi.Naime po katastru postoji više vlasnika(oko 16)od kojih us većina pokojna.S njima(pokojnima) mi je jasno što se treba učiniti sudski međutim uvidom u katastar vidio sam da se rodbina(daljnja koju uopće i ne poznam) pokušala/pokušava preko njihovog pokojnog oca upisati u vlasništvo.Ispitivanjem bliže rodbine saznao da ta daljnja rodbina tj. njihov otac je napustio kuću prije 60-ak godina.Također sam saznao da se njihov otac odrekao svog dijela da bi mogao primati dječji doplatak (oko 1960-ih).Pitanje glasi:da li imaju pravo na svoj dio iako ne koriste nekretninu već 60 i više godina i hoće li biti od koristi podatak o odricanju zbog dječjeg doplatka.
  4. Čestica je ograđena sa svih strana.Problem je u tome što rodbina dođe kad ja radim i isto tako otiđe kao i to što misle ako naprave 3-4 koraka po mojoj čestici da je to njihovo.A odnosi su dakako narušeni(po njihovom nepopravljivo iako sam ih u svojih 37 godina života vidio sve skupa 10-ak puta) premda sam pokušao smanjiti tenzije.
  5. Recimo da koriste.Naime u toj kući,točnije na toj adresi samo ja živim/ odnosno sam prijavljen.Rodbina dolazi jednom u dva tjedna i tad preskacu zid koji omeđuje moju česticu.Ljeti imaju turiste koji pak bez problema koriste moju česticu.
  6. Dakle moj dilema/problem je ukratko:suvlasnik sam stana u kući dok je drugi stan vlasništvo rodbine.kuća se nalazi na dvije čestice dok sam ja vlasnik treće čestice(1/1) koja zatvara čestice na kojima je kuća.Prvo pitanje:moram li dopustiti prolaz preko svoje čestice iako postoji alternativni put(čestica koju već koriste a nije u njihovom vlasništvu) rodbini do njihovog dijela?Drugi problem:na mojom čestici nalazi se priključak za vodu za cijelu kuću.U kupoprodajnom ugovoru kao i sudskom rješenju jasno se vidi da sam vlasnik.Također plaćam račune za vodu koji mi glase na djeda koji je mrtav 28 godina.Bio sam u vodovodu da mi prebace račun odnosno vlasništvo na moje ime.Iako sam donio sve potrebne papire koje su tražili vodovod dakako nije napravio izmjenu uz obrazloženje da nisu u stanju napraviti uvid u stvarno stanje.Pitanje drugo:što trebam napraviti da prebacim vlasništvo priključka vode na moje ime?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija