Jump to content

vodenjačica

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, tražim mišljenje vezano za sljedeći slučaj ( nekretnina-stan se nalazi u Splitu, kod na još uvijek dvojna numeracija postoji ) - kupoprodajni ugovor sklopljen 2001.god ( u međuvremenu je Kupac preminuo) - stan kupljen fiducijarnim kreditom banke koja je, naravno, izvršila prijenos vlasništva na sebe sa Prodavatelja - 2017. Banka izdaje Brisovnicu - nasljednici Kupca prilažu Brisovnicu, Rješenje o nasljeđivanju i Ugovor o kupoprodaji iz 2001. kako bi se uknjižili na svoja imena - Zemljišnik odbija uknjižbu s obrazloženjem da broj čestice zemlje koji je naveden u Ugovoru nije ispravan - Da, broj parcele nije točan jer je nakon 2003.g. došlo do parcelacije te je zgrada sa 6ulaza imala cjeloviti broj č.z. 1234, a sad je parcelacijom zgrada podijeljena na čestice od 1234/ 1...1234/6, te se predmetna nekretnina sad zaista nalazi na parceli 1234/ 5 jer parcela 1234 više ne postoji ! - u Ugovoru iz 2001. je nekretnina vrlo precizno definirana brojem stana, površinom, orijentacijom, adresom-nije se mijenjala ... ZANIMA ME SLJEDEĆE : šTO SAD UČINITI ? KOMPLETNA BANKOVNA DOKUMENATCIJA I UGOVORI SU NA "BIVŠI" BROJ PARCELE KOJA JE POSTOJALA 2001. - Katastar može dat potvrdu u kojoj je vidljivo da se parcelacija zgrade izvršila i da je konkretna adresa stana-nekretnine upravo parcela 1234/5 DA LI JE ZEMLJIŠNIKU DOVOLJNA I MJERODAVNA OVAKVA POTVRDA ili treba ići nekim drugim postupkom ? Molim za savjet, ovakvih situacija vjerovatno ima dosta u Splitu ( jer je gro fiducijarnih kredita bio prije svoh parcelacija i etažiranja zgrada ) pa sam uvjerena da će bit i ostalima korisna. Hvala unaprijed! LP
  2. Hvala na odgovoru ! Sve ovo pitam jer radim u agenciji za nekretnine... Vlasnici stanova pokazuju ta Rješenja o izvedenom stanju, ali ja im tvrdim da ja mjerodavna površina ona koja je upisana u ZK...i da se ne može baratati s ovom "novom, neuknjiženom površinom" ... tu površinu ne priznaje ni banka kod procjene..
  3. Zanima me da li se sa Rješenjom o izvedenom stanju i potvrdom-Elaborat etažiranja ( koji potvrđuje da je stan "A "samostalna uporabna cjelina xy površine) može ostvariti uknjižba stana sa novoformiranom površinom-/po elaboratu etažiranja/ bez potpisivanja i izjave svih ostalih suvlasnika u zgradi ?? Da li uopće treba izjava ostalih suvlasnika ? To čak i nije problem u zgradi sa 5-6 stanova, ali što se radi u slučaju velikih stambenih zgrada ? Meni je jasno da je "legalizacija" samo dokaz površine koja je u posjedu, ali kako te dodatne legalizirane kvadrate pretvoriti u vlasništvo ? ( lođe, terase, dogradnje na krovovima, u zajedničkim hodnicima i sl...) S kim bi stanari (koji su zaposjeli "zajednički dio " zgrade ) trebali raditi anex ugovora o otkupu stanova koji su položeni u Zemljišniku ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija