Jump to content

lala-bo

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ok. Porez plaćam na kompletnu vrijednost kuće ili na onaj dio iz kupoprodajnog ugovora? Ako bi mi pola prepisali, a pola preko kupoprodajnog...
  2. Znači, ovakva opcija mi je moguća: pola kuće mi roditelji prepišu darovnim ugovorom, pola prodaju kupoprodajnim. S tim kupoprodajnim idem u banku i dižem stambeni kredit? To prolazi u bankama?
  3. Nije nam prva nekretnina, tako da ta opcija nije opcija Znam da za stambeni treba kupoprodajni ugovor, samo kupovina kuće roditelja je, koliko sam shvatila, protuzakonita (gleda se kao pranje novca). Ili imam krivu informaciju? Ne bih htjela da "stara" kuća bude na roditeljima, a "nova" na nama. Jer tako bi bilo u slučaju da mi kupimo plac i sagradimo kuću u kojoj bi oni živjeli.
  4. Pozdrav! Trebam savjet oko najboljeg/najoptimalnijeg rješenja ove situacije. S roditeljima smo dogovorili sljedeće: prepustiti će nam svoju kuću za određenu sumu novca, a oni će s tim novcem sebi kupiti plac i sagraditi manju. Stvar je u tome što moramo podići kredit da bismo im mogli isplatiti dogovoreno (dio novca jer dio imamo ušteđeno). Osim toga, tu je i sestra koja ne bi imala nikakvih "potraživanja" vezano za tu kuću, te je spremna potpisati štogod treba. Kako to izvesti, a da: 1. možemo podići stambeni kredit 2. platimo što manje poreza 3. nova kuća bude na roditelje, a ova na mene? Unaprijed hvala na svim prijedlozima i savjetima!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija