Jump to content

kala87

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da Vam odgovorim na pitanje. Piše: Visina štete utvrđuje se na osnovi cijene ili knjigovodstvene vrijednosti stvari, a ako ove nema procjenom vrijednosti oštećenih stvari. Procjena vrijednosi oštećene stvari vrši se vještačenjem. S time da piše i: Radnik koji na radu ili u svezi s radom namjerno ili iz krajnje nepažnje uzrokuje štetu poslodavcu dužan je štetu nadoknaditi. Većinom je sve u Kolektivnom ugovoru općenito. I, ne. Nisu se pozvali na ništa. Još uvijek čuvam e-mail u kojem piše: "Ti si bila tamo. Stoga si odgovorna." Svakako hvala Vam svima od srca što pomažete, čitate ovdje svakakva čuda te što ste pomogli i pomažete odgovorima. Samo sam htjela znati da li moram angažirati odvjetnika.
  2. Konkretno, nikada sama Uprava nije od mene potraživala (Odjel materijalnog knjigovodstva, Odjel financija, Odjel naplate - čak su bili na mojoj strani i pomagali). Uvijek ljudi iz Odjela Hrane i pića. Kao što sam inapisala, zato sam izašla iz Odjela jer ova situacija mi je prelila čašu. Kada sam napisala pokušati ću samo postaviti situaciju (biti će malo poduža, stoga oprostite unaprijed), možda se netko isto nađe u cijeloj priči. Dakle, prošle godine (2022.) u jednom od novo adaptiranih hotela na 3 kata je postavljeno 6 zasebnih prostorija nešto kao sustav Mini shopa, zamjena za Mini bar. Kada uđete u tu prostoriju (koja nije mala-ulazi se karticom od sobe), imate na izbor od robe ( koja se klasificira kao Trgovačka) čokoladice, bezalkoholna i alkoholna pića, suveniri, čak kožne torbe itd., te kasa preko koje se sve naplaćuje na sobu. Prostorije su pod nadzorom kamera, te svaki dan je mukotrpna provjera zbog toga što gost uđe, uzme i ne plati. Oni su to nazvali kao sustav povjerenja između gosta i hotela. Naravno dok nisu počeli manjkovi. E onda je krenulo intezivno listanje registriranih ulaza u prostoriju (njih 6) gledanje kamera, praćenje gostiju, stavljanje artikala na sobu bez njihovog potpisa i sl. Nije ni tu bio problem jer uz sve obveze koje sam imala u hotelu (od barova, nadzora ljudi, restorana, punjenja i provjere tih shopova i organiziranje posla), na kraju kada je sezona završila, a nije bilo prodaje kako su očekivali ostali su naravno artikli s istekom roka trajanja koja se nije mogla vraćati (prije istkea roka trajanja) zbog Zakona o zabrani nepoštenih trgovačkih praksi, a u samom sustavu kompanije nisu osigurali druge poluge i principe rješenja problema (kojih je moglo biti), zbog tadašnje politike kompanije što se tiče Odjela knjigovodstva. Iako sam kontinuirano upućivala na problematiku oko toga poslali su me prisilno kući, odradili inventuru (nakon 15 dana od mog odlaska kući) te pokušali me teretiti za skoro 10 000 eura robe. Koja je fizički bila tamo. Nakon toga ne moram niti spomenuti da sam se pravno išla braniti, jer nisam potpisala nikakav akt odgovornosti jer kako su ti shopovi trgovačka praksa, a ja nisam zaposlena u trgovini, te isto tako svatko je mogao ući u te shopove, i samo skladište. No, napominjem- ovdje nije bilo pitanje o manjku nego isteku roka proizvoda. Naravno, dokazala sam da nisu pravno u pravu. Što se i Uprava složila i stala iza mene. I uvijek me se stavljalo na projekt, koji sam osmislila i postavila, i onda još "pa brini se ovu sezonu za to". Bez da sam ikada bila upitana dali želim tu odgovornosti niti ju potpisala. Sve je to zbog situacije da svi radimo da platimo režije sam nekako balansirala. Ali s prošlom godinom sam izgubila volju. I ovo s ovim manjom je prelilo čašu.
  3. Također, primite isprike za vikanje na forumu. Nije zbilja bilo s namjerom. Srdačan pozdrav
  4. Poštovani, Molim Vas za savjet. Radim u hotelskoj kompaniji, te sam kroz 2 mjeseca bila postavljena u jedan od objekata da postavim projekt u Odjelu hrane i pića, te usput i odradim kao radnik. U svakom objektu se krajem mjeseca provodi inventura. Krajem mjeseca srpnja sam zbog obiteljskih razloga bila odsutna s posla, te nisam bila prisutna na poslu par dana i nisam odrađivala inventuru. Također, nikada nisam potpisala akt o tome da jesam i želim biti odgovorna za taj objekt, niti imam funkciju koja je plaćena za takvu vrstu odgovornosti. Činjenica je isto da roba nije bila skladištena na način da se mogla osigurati jer sam objekt nije imao mogućnost skladištenja iste. Te se skladišni prostor dijelio s još 3 objekta. U objekt je mogao ući kada je god tko želio jer su ključevi bili dostupni, a skladištni prostori otvoreni. Dug nije veliki (oko 150 eura s porezom). No, znajući da iskreno nisam odgovorna za taj manjak (koji je i mene iznenadio), nisam bila prisutna na poslu zadnjih dana mjeseca srpnja, te nemam potpisanu nikakvu odgovornost za taj objekt i robu. I iskreno nije prvi puta da mi se pokušalo tako nešto napraviti i zato sam otišla iz spomenutog odjela. Ali to je neka druga tema. Moje konkretno pitanje jest da li postoji način na koji on i mene mogu prisiliti da platim manjak? I samo dodatak - puno je manjkova u kompaniji te ih nitko do sada nije morao platiti (uvijek idu na trošak/teret poslovanja i puno veći iznosi). Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i pomoći. Srdačan pozdrav,
  5. Pozdrav, Oprostite dugo me nije bilo. Radim puno i dok sam uspjela odvjetnika pitati da mi isprinta zadnju presudu potrajalo je. Dakle, rasprava je zaključena i odluka je trebala biti donešena 17. Studenog 2015. Godine u 14:30. Sudkinja je 2 puta nakon toga usmeno odgađala presudu. Cijeli slučaj se vodi na sudu u Puli. Uputila sam požurnicu na predmet i ured predsjednika suda te zamolila razgovor sa sudkinjom. Spor je počeo 2010. Godine i ne razumijem što je nejasno u tome da želim da se podstanar iseli van iz moje imovine na koji je bio uredno prijavljen te sam uredno placala porez na njegA. I jos mi je razrusio pola stana i ogradu ispred kuce i raskopao oko kuce bez moje dozvole a ja nemam pravo pristupa. I jos je dužan 7 godina stanarina. Koje nikada neću vidjeti iako je sud presudio da je dužan. Počinjem sumnjati na povlašteni odnos sudkinje i odvjetnika protistrane. Žao mi je što ovo pišem no sve je ovo postalo komično do granice da ću izaći u novine.
  6. Pozdrav! Zanima me da li postoji zakonski rok u kojem bi sudac trebao donijeti odluku nakon zadnjeg ročišta? U sudskom smo sporu već skoro šestu godinu jer ne možemo iseliti podstanara koji ne plaća najamninu. Platili smo vještaka da procijeni koliko je dužan i još u 8 mjesecu 2015. dobili rješenje a ročiste je zadnje bilo u 10. mjesecu 2015. pa me samo zanima da li postoji rok jer odvjetnik kaže da možemo čekati i do 2 godine. Predala sam i požurnicu no iskreno gubim vjeru u sve. Hvala na svakoj informaciji. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija