Jump to content

HeliR

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je HeliR objavio

  1. Postovani, zahvaljujem vam na savjetu. Dali smo ustavnu tuzbu. S obzirom da je ovo kuca za iznajmljivanje , a sezona nam je pred vratima, financijski strasno puno gubimo, pitanje je kako cemo placati kredit. Dali smo zahtjev za privremenu mjeru koja nam je odbijena i na tu odluku smo se zalili. Dali smo i zahtjev za nuzni prolaz. Sve to nece bit rjeseno tko zna do kada, pa me interesira, da li netko snosi odgovornost za ovakve odluke? Da li mozemo od ikoga potrazivati ovaj veliku gubitak?
  2. Recite molim Vas koliki je rok?
  3. Presuda na općinskom sudu je donesena u nasu korist tj. da mi taj put moramo kroustiti u cjelosti, suprotna strana se zalila i zupanijski je preinacio presudu na nacin da je tih 90% ostalo da mozemo koristiti a tih prvih 10 % da ne mozemo jer da ga ne koristimo 20 godina. Put se koristi 100 godina samo sto je preprodavano i cijepano itd Ažurirano Opcinski sud je bio na terenu te su uviđaj rasprava je bili na terenu, sa brojnim svjedocima. Međutim zupanijski nije bio na terenu. Mi nismo imali nikakve sanse bilo sto predloziti ni sugerirati...samo smo dobili preinacenu presudu.
  4. Da li je moguće da sud ne može ispraviti grešku i štetu, koju nam još uvijek nanose. Ipak su oni "zaboravili" prenijeti terete. U kuću se dolazi sa javne ceste, kuce su na lijevoj strani tog spornog puta, a stražnje strane je županijska cesta. Jedino helikopterom momentalno možemo nekažnjeno doći do kuće. Sa prednje strane kuće je parking, a ispred parkinga bazen. Valjda sam to dobro opisala. Da li je normalno da se ovakve presude donose bez izlaska na teren?
  5. To je jedan trokut koji ide desne strane puta cca 3 m, a s lijeve na nista. Mozemo preskociti
  6. Postovani, 2012. god. smo kupili srednji dio kuce u nizu. Kuca je izgrađena 1900.god. i podjeljena na tri djela. Srednji vlasnik je imao pravo prolaza po prvoj, a zadnji pravo prolaza po prvoj i srednjoj. Kako su se mjenjali vlasnici prve i srednje kuce te se od prve odcjepao dio, radi parcele ispred nje, ispalo je da su zadnja i srednja kuca ostale bez prava prolaza po prvoj. Do 1998. vlasnik srednje kuce i novonastale parcele je bio isti vlasnik. Kako smo mi kupili kucu 2012 god i kad smo htjeli rascistiti papirologiju i upisati se na zu cestu koja se oduvijek koristi novi vlasnici to nisu dozvolili. Nasli smo ugovor i uknjizili se na cca 90% puta ali na tih 10% sud kaze da ne mozemo jer da ga ne koristimo vise od 20 god. Kako god, mi momentalno nemamo pristup svojoj kuci koja je pod hipotekom, iznajmljujemo je turistima i tako placamo kredit. Moram napomenuti da je opcinski sud donio odluku da imamo pravo koristenja cijelog puta, a zupanijski je istu preinacio i rekao da 90% imamo pravo na onih 10% ne. Kako i sta dalje? Trazimo nuzni pristup ali to ocito traje mjesecima, a mozda i duze. Ne mozemo do svoje kuce jer nam prijete ovrhama. Pomozite molim vas!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija