Jump to content

Josip Joe Milovich

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poslaću i pravu, nije problem pošto sam homebrewer! Samo drži fige da ne bude baš 4-5 godina pošto ne pasteriziram pivo pa teško da će ostati pitko dotad
  2. Upravo se to i dogodilo, tako da sam istog trenutka kontaktirao odvjetnički ured pa ćemo sad vidjeti što i kako dalje. Veliko hvala na pomoći, držite mi fige.
  3. Eh kasno sam pročitao vaš odgovor tako da sam otišao na razgovor jutros, evo kako je prošlo: Dakle servirao mi je opet sporazumni prekid, ja sam ga glatko odbio i spremio u fasciklu. Na to je on potpuno pobjesnio, tražio da ugovor vratim i rekao da sam lopov, da sam ugovor "ukrao", da je to moje tek kad potpišem i da igram igre koje će mi se odbiti od glavu i da ću sad dobiti izvanredni otkaz. Na to sam ja rekao da znam koja su moja prava i kako ću doći do njih, pozdravio ga i otišao. Još sam ga čuo kako se dere za mnom da nemam ja pojma o svojim pravima i da nemam ja nikakva prava. Sada logično, jedino što mi slijedi je odvjetnik pa čekati taj izvanredni otkaz.
  4. To sigurno, budućnost u ovoj firmi sam prekrižio i prije otkaza. Sutra imam sastanak sa poslodavcem pa ako ne bude razuman produžujem direktno u odvjetnički ured. Pitam samo ima li smisla sutradan staviti ugovor i platne liste pod nos i tražiti naknadu uz prijetnju sudom ili je to prijetnja praznom puškom, odnosno što bi se reklo - prošo voz.
  5. Znači ovo je nakon smanjenja plaće, mjesec u kojem mi je najmanja plaća stigla. Ponavljam, nikakvo obavještenje, ni pismeno ni usmeno.
  6. To je minimalna plaća pošto radim na satnicu... znači sa 4200 na 3100, trajno smanjenje. Ovisno o poslu nekad bi zaradio preko cifre od 4200 a u zadnje vrijeme pošto je bilo manje posla mi je manje-više sjedalo tih 3100 ili u najboljem slučaju par stotina kuna više. Znači u ugovoru stoji ...minimalna plaća od toliko i toliko... koju on nije poštovao od prošlog ljeta.
  7. Hvala na brzom odgovoru Obrazloženje je bilo citiram "A to je sad tako zakonski". Drugim riječima to ti je to i ako ti se ne sviđa kupi prnje. Ništa pismeno nisam poduzimao do sad.
  8. Pozdrav! Molio bih savjet oko dvije stvari ako je moguće.<br><br>Dakle moja situacija je ovakva. Danas sam saznao u firmi očekivane vijesti, dakle nema posla, nema se za plaće, mora se rezati itd pa ćemo mi kao tobože "privremeno" prekinuti radni odnos dok se stvari ne poprave ovamo onamo i ostale stvari koje se pričaju kad se želi riješiti ljudi. <br><br>Uglavnom serviran mi je sporazumni raskid ugovora kojeg sam odbio potpisati nego sam rekao da ću potpisati isključivo otkaz kao tehnološki višak (zbog otpremnine i naknade sa biroa). <br><br>Poznavajući gospodina Direktora moguće je da će mi pokušati smjestiti nekakav izvanredni otkaz pa me zanima što mi je činiti ako mi se izmisli neka povreda radne dužnosti ili nešto slično?<br><br>Pitanje broj 2.<br>Prošlo ljeto plaća mi je smanjena za ugrubo 1000 kuna bez ikakve obavijesti, poništavanja starog i/ili potpisivanja novog ugovora. Imam li zakonske osnove tražiti nadoknadu tog novca pošto u ugovoru stoji jedno a u platnim listama nešto drugo?<br><br>Hvala puno na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija