Jump to content

promatrac_sjena

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je promatrac_sjena objavio

  1. I samo još jedno pitanje... što ako ne uspijemo pronaći te ljude?
  2. E, to neće biti lako s obzirom da jedan od navedenih suvlasnika (koji 99.9% ne kroči više svijetom) iz druge države... Svejedno, hvala na pomoći.
  3. Mislite radi otkupa njihovog dijela ili na koji točno modalitet mislite da bi se s njima trebalo to rješavati?
  4. S obzirom na Vaše pitanje proučio sam osobno papire i vidio da ono za što sam mislio da je jedna čestica, su zapravo dvije čestice. Prva čestica je 1/2 vlasništvo oca i 1/2 strica, dakle tu je sve čisto. Druga čestica (nastavlja se na prvu) je u vlasništvu 3 osobe. 4/8 ima jedna osoba, 3/8 moj stric i 1/8 treća osoba. S druge dvije osobe nemamo baš nikakav kontakt i zapravo ne znamo ni gdje su, ni da li su uopće žive. I ispričavam se zbog inicijalnih netočnosti u uvodnom postu i što nisam odmah osobno provjerio papire, nego sam samo prenio problem kako mi je iznesen.
  5. Nedavno sam se susreo s jednim problemom, pa bih molio za pomoć... Otac i stric suvlasnici su cca 2/3 jednog placa (građevinskog zemljišta), a preostala cca 1/3 u suvlasništvu je nekoliko osoba. Naime, pradjed je umro 1979. godine i oporučno taj plac ostavio 2/3 u našem vlasništvu, a preostalu trećinu rascjepkao je i ostavio nekolicini osoba. Međutim to zemljište od tada do danas koristila je isključivo moja obitelj, za što naravno postoje svjedoci (susjedi). Ti ostali suvlasnici nikada niti su polagali pravo na vlasništvo nad zemljom, niti su polagali pravo na korištenje te zemlje, niti su je ikada koristili. Sve te godine, osim za vrijeme rata kada smo bili prognanici, zemljom se koristila isključivo moja obitelj (prabaka, baka, otac i stric). Sada bih ja htio graditi kuću na tom zemljištu, pa me zanima imamo li pravo na stjecanje vlasništva i nad tom preostalom 1/3 zemljišta? Ako imamo, koja je procedura koju je potrebno pokrenuti da bi se steklo vlasništvo? Nakon proteka koliko godina se u ovom slučaju stiče pravo vlasništva dosjelošću? Prekida li Domovinski rat "neprekinuto posjedovanje" te zemlje, s obzirom da je područje na kojem se nalazi zemlja bilo okupirano, a moja obitelj je bila u progonstvu ('91-'98)? Unaprijed hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija