Jump to content

Falcao

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, znam da je zakonski rok na prigovor osam dana od dana izdavanja prigovora, zanima me da li se može deveti dan poslati prigovor pod uvjetom da je stranka koja se žali bila bolesna ili u nemogućnosti poslati prigovor u zakonskom roku? I da li će imati kasnije priliku za prigovor?
  2. Novčana kazna od 500 kuna zamjenjuje se mjerom zatvora u trajanju od 3 dana... - Tim počinje rješenje prekršajnog suda na kaznu zbog prisustva alkohola prilikom upravljanja vozila. Pošto su iscrpljene sve pravne mogućnosti, ostaje još jedino žalba visokom prekršajnom sudu. Pošto je prekršaj učinjen po starom zakonu, zastara nastupa na jesen, pa me zanima da li mi netko može predložiti kako izgleda žalba visokom prekršajnom sudu putem prekršajnog suda koji je izdao rješenje (forma) ?
  3. Nakon što mi je pauk dignuo auto, upućen sam da platim kaznu za dizanje u roku 8 dana, ili da napišem prigovor koji ne odgađa plaćanje istoga. Da li netko može dati kvalitetan savjet na što se žaliti? Auto samm predigao neoštećeno i nisam naveo primjedbe prilikom izdavanja naloga. Možda da je netko drugi upravljao njime i slično?
  4. Prilikom očevida i izrade zapisnika, načuo sam kako policajac kaže onom oštećenom kako mu je nešto isteklo, a ovaj se pravdao kako nije stigao produžiti. Nisam tada reagirao na vrijeme pa nisam pitao o čemu se radi, ali mislim da bi mogla biti vozačka dozvola, jer je automobil bio novi, imao je policu i kasko. Da li bih u tom slučaju imao osnove za žalbu? I jedan prijatelj koji je pravnik, rekao mi je da otkad je uvedena zastara na 4 godine i povećane kazne, da se ljudi još više žale i da su sudovi još pretrpaniji pa i da je izglednije izgurati zastaru. Sad, možda to i ovisi od suda do suda, ali vrijedi mi pokušati, tako da ću svakako napisati prigovor.
  5. Prije par dana skrivio sam lakšu prometnu nezgodu i policija mi je napisala kaznu od 1000 kuna zbog nepropisnog uključivanja u promet prema članku 45. st.1 ZSPC, kažnjivog po članku 45. st.4 istoga zakona. Pošto imam 8 dana da podnesem prigovor nadležnom sudu putem PU/PP, zanima me da li mi netko može savjetovati što bih mogao navesti u prigovoru i da li uopće postoji osnova za žalbu u ovakvim slučajevima. Hvala unaprijed!
  6. tony_ri, poslao sam vam PP sa mojim mailom, hvala unaprijed!
  7. Zar nezna nitko kako se treba pisati žalba visokom prekršajnom sudu??? Isteći će mi rok za žalbu..
  8. Pozdrav svima! Da li mi može netko poslati formu kako treba izgledati žalba visokom prekršajnom sudu i koje bih razloge mogao navesti u žalbi nakon što mi je na prekršajnom sudu izrečena presuda zbog povrede čl.199.st.1 ZSPC (vožnja pod utjecajem alkohola)?? Hvala unaprijed!
  9. A dobro šta je sa prigovorom, molbama, liječničkim ispričnicama, faksiranjem obavijesti o novom prebivalištu i sve ono što je do sad vrlo dobro prolazilo na sudu? bez obzira na to šta se nemože žaliti visokom prekršajnom sudu, za to do sada nikad nisam ni imao potrebe.. a 4 godine je malo dugo, ali vrijedi pokušati iscrpiti sve pravne mogućnosti..
  10. Sinoć sam zaustavljen i napuhao sam 0,9 , oduzeli su mi vozačku na 8 dana. Kazna minimalno 2000 kuna i oduzimanje dozvole na 3 mjeseca. Zanima me što se tiče pravnog lijeka i eventualne žalbe, kako sada stvari stoje po tom pitanju? Pitao sam susjeda policajca za savjet, on je uvidio grešku u zapisniku, kada je naveden tip dreger uređaja, nije naveden ispravan tip. Možete li mi reći kakve su šanse ako bih pisao prigovor na prekršajni nalog, kakvi su rokovi za zastare i pravo na žalbe sada po novom zakonu? To bi me najviše zanimalo. Unaprijed zahvaljujem!
  11. pretjerujete. zlo se može dogoditi i kad je čovjek trijezan. dosada nisam ni ogrebao auto a sa sudovima sam imao dobra iskustva, sve sam uspio izgurati u zastaru pisanjem prigovora na prekrsajne naloge, a onda kad bi sud sazvao glavnu raspravu nju bih odgadjao faksom do konacne zastare. recite mi molim vas da li se onda promjenio prekrsajni postupak ako vise nemoze tako ili su se samo produljili rokovi zastare?
  12. pa dosad sam uredno odgadjao sve glavne rasprave kada bi me pozvali tako da bih faksom poslao ispricnicu ili da sam bolestan ili da nisam u hrvatskoj, nekako bih se vec snasao..na racun toga dvije kazne su mi otisle u zastaru prije mjesec dana. zar su to izmjenili ???
  13. postoji li sansa da se postupak ikako odgadja kao sto se moglo do sada lijecnickim ispricnicama, faksiranjem i slicno ?
  14. prije 15 dana sam uhvaćen sa 1.54 promila, te sam išao na prekršajni sud po vozačku dozvolu. Tamo nisam negirao počinjenje djela, samo sam izjavio da nisam tada bio toliko pijan. Može li mi netko savjetovati kakva je sada procedura i koje pravne korake mogu poduzeti s ciljem da predmet eventualno izguram u zastaru? Hvala na pomoći !
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija