Jump to content

DidiGisele

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, odrađujem sve poslove koji su opisani u STVARNOM radnom mjestu, ali sam raspoređena na radno mjesto koje je moguće po mojoj stručnoj spremi. Iste obavljam, jer nadređeni nisu upoznati s tim dijelom rada, a ja sam taj posao preuzela nakon što je kolegica sa VŠS otišla iz HR, ona me je obučila, a s obzirom na mi moja naprednija znanja (strani jezik, pismenost, naprednost u ophođenju sa kolegama iz EU, organizacija sl. putovanja/posjeta) omogućuju to. Nemam ni namjeru tražiti da me se rasporedi na stvarno radno mjesto, jer za iste nemam uvjeta sa SSS spremom, ali s obzirom da obavljam poslove stvarnog radnog mjesta, smatram da bi i za isto trebala biti plaćena. Prijašnja nadređena je otišla u drugo ministarstvo i meni je ostao posao od ove gospođe s VŠS s čime se složio i sam Ravnatelj, za što imam potvrdni mail. Međutim kako je nova nadređena postavljena ona uopće nije bila upućena u taj rad i ja od nje nisam dobivala nikakve potrebne informacije više razine za normalan nastavak rada onoga što mi je dato, već sam dobivala odgovore da ću se snaći i da ja to mogu. Naime isto samostalno obavljam od rujna prošle godine, s time da sam ipak uspjela (nakon što sam od stresa i prevelike odgovornosti- velika vrijednost EU programa kojim upravljamo i samostalne odluke u ime Uprave RH – završila kod doktora zbog Burnouta i bila na BO mjesec dana) nadređenu da preuzme dio odgovornosti što se tiče stavova Uprave prema Instituciji EU s kojom surađujemo, a isto tako da ovjerava potpisom financijske izvještaje nakon što budu kompletirani. Nakon što sam se vratila na posao ujedno i zbog vlastitih financijskih nemogućnosti da ostanem na BO, nastavila sam obavljati sve poslove tog radnog mjesta osim ovog gore opisanog što je preuzela nadređena. Ona je išla na više obuka, seminara i sastanaka tijekom tog vremena – na koje sam trebala ići ja – s obzirom da ja to radim, međutim ja sam nastavila radit bez tih obuka i bez službenog naloga za obavljanje istog . Situaciju sam navela ukratko, nadam se da je razumljiva, inače bi se moglo poduže o istome pisati. Zanima me kako makar biti plaćena za to što radim? Najljepše zahvaljujem! Boudica
  2. "KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DRAVNE SLUŽBENIKE I NAMJEŠTENIKE Članak 36. (1) Službeniku i namješteniku može se odobriti dopust bez naknade plaće (neplaćeni dopust) do 30 dana u tijeku kalendarske godine pod uvjetom da je takav dopust opravdan i da neće izazvati teškoće u obavljanju poslova državnog tijela, a osobito: radi gradnje, popravka ili adaptacije kuće ili stana, njege člana uže obitelji, liječenja na vlastiti trošak, sudjelovanja u kulturno-umjetničkim i športskim priredbama, vlastitog obrazovanja i edukacije, stručnog usavršavanja i osposobljavanja. (2) Kad to okolnosti zahtijevaju može se službeniku i namješteniku neplaćeni dopust iz stavka 1. ovoga članka odobriti u trajanju duljem od 30 dana. Članak 37. Za vrijeme neplaćenog dopusta službeniku i namješteniku miruju prava i obveze iz službe odnosno radnog odnosa." Zanima me postoji li kakva druga mogućnost za legalnu prijavu obavljanja tog drugog posla za vrijeme neplaćenog?
  3. Poštovani, radim u kao državni službenik u carinskoj upravi i imam ugovor na neodređeno. Imam priliku odraditi sezonski posao za veću plaću. Pa me zanima ukoliko uzmem neplaćeni dopust od 4 mjeseca, mogu li se normalno sklopiti novi ugovor o radu (ako ne koje su mi druge mogučnosti?), a da isto nema posljedice vezane uz status mirovanja u državnoj službi? Najljepše zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija