Jump to content

Sendi1104

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, kod nas se desio malen pomak. Doživjeli smo dokument (rješenje o posredovanju; medijaciji) od strane Centra za socijalnu skrb. Za isti je mom suprugu rečeno da ga što prije preda svom odvjetniku koji ga treba proslijediti sudu.Kakav nas sad proces čeka pred samim sudom? U koliko nastavaka (ročišta) ide cijela priča, s obzirom da djetetu od narednog tjedna počinju upisi u srednju školu, da majka nema poštene kontakte s njom od veljače, da se već peti mjesec suprugu skida alimentacija koja odlazi majci a dijete je s nama....Gospođa ne pokazuje spremnost na bilo kakav sporazumni dogovor. Dijete (14.g.) će ujesen krenuti u školu za što se treba pripremiti...Hoće li to imati ikakvog utjecaja na sporost/brzinu suda? Imaju li ikakvog smisla požurnice u ovom slučaju?
  2. Suprug tvrdi da je to sve ispunio (po uputi Centra), predao, kupio i priložio biljege, ....i odonda smo na stand-by položaju.. Sastančenja u Centru bez konkretnih zaključaka, posljednji sastanak je odgođen zbog smrtnog slučaja s naše strane. Opet je bio uporan i zvao u Centar i molio i kumio za novi termin što prije jer se bliži kraj školske godine i dijete treba upisati školu a majka je posjedu svih njenih dokumenata. Ono što mi nije jasno; kako majke mogu ovršiti plaće očeva i to u roku odmah, a kako jedan otac ne može u ovakvoj izvanrednoj situaciji dobiti SAMO pravo da se njegov iznos novca koji je redovito sjedao svaki mjesec majci preusmjeri na njegov račujn budući da je dijete s njim/nama. Za državu koja slovi da nije ozakonila poligamiju ja trenutno imam osjećaj da je moj suprug u braku s dvije žene, budući da evidentno plaćamo gospođi stan i režije u drugom gradu-jer za dijete već treći mjesec ne odvaja ništa. Trebamo li mi biti ti koji su dosadni i kampirati pred vratima Centra ili se moramo pomiriti sa ovom slow-motion dinamikom njihovog postupanja? Ili jednostavno angažirati odvjetnika (umjesto gospodina koji je dodijeljen po službenoj dužnosti)?
  3. Hvala na odgovoru. Navedeni prijedlog je riješen, jer po priči supruga čim su nastale navedene okolnosti morao je podnijeti predmetni dokument (sugeriranje samog Centra). Međutim, nakon toga cijela priča stoji. Vidjet ćemo, hvala još jednom.
  4. imamo problem s područja obiteljskog prava. Naime, situacija je sljedeća: suprugovo dijete iz 1. braka (14-godišnja kćer) došla je živjeti kod nas 29.02.2016. Majka, sklona seobama i promjeni radne okoline, već je po drugi put odselila u Rijeku zbog zaposlenja. Dijete je od rastave (djetetove 3. godine života) bilo s njom, pa tako i tokom 5. i 6. razreda – u Rijeci. Dijete je sada je osmi razred, a a u međuvremenu majka se vraća raditi u Rijeku, a dijete ostavlja "na skrb" ne ocu, već svojoj sestri. Nakon pola godine konstantnog djetotovog uvjeravanja da joj u tom kućanstvu nije dobro, moj suprug (njen otac) obraća se jedne nedjelje dežurnoj osobi u Centru za socijalnu skrb Novi Zagreb, intervenira i policija i dijete koje je bilo službeno kod nas taj vikend-ne može ostati kod nas već prespava u Domu za nezbrinutu djecu. Daljnjim sastancima u Centru odlučeno je da dijete bude s nama. Trenutno i zasad, a to je i djetetova trajna želja koja je javno izrečena. Budući da nam je boravište na posve drugom kraju grada; otac je sada već treći mjesec zaredom svakodnevno na potezu naša adresa- škola 4 puta DNEVNO kako bi dijete redovito pohađalo školu jer je prometna je poveznica loša.. Isključivo dobrom voljom poslodavaca i nadređenih biva pušten da izadje i ode po nju, odbaci je kući i vrati se raditi. U međuvremenu je odrađena i krizma, na kojoj se majka NIJE POJAVILA, s naglaskom da od 29.02. do 02.04. nije imala NIKAKAV kontakt s djetetom, unatoč djetetovim pokušajima. Ocu (mom suprugu) se i sada, već 3. mjesec zaredom skida iznos alimentacije (1.300,00 kn) koji odlazi majci na račun. Dakle, dijete je kod nas, a alimentacija odlazi njoj. Suprug ima odvjetnika po službenoj dužnosti, koji zasad nije učinio pomake. Ono što želim reći, svi troškovi; prijevoz koji je sad veliki faktor, škola, izleti- majka ne sudjeluje u ničem od navedenog. Dijete je prvi put prije 2 tjedna bilo kod nje za vikend koji nije prošao dobro i vratila se ranije kući. Molim pravni savjet, kako riješiti barem alimentaciju, dakle ne tražimo nikakav iznos s majčine strane-samo da očev iznos koji odlazi majci (očigledno za stan i režije) bude usmjeren na naše kućanstvo u kojem se dijete na kraju krajeva nalazi već 3. mjesec. Postoji li IKAKAV pravni način, budući da sa gospođom evidentno nema dogovora? Odvjetnik kojeg otac ima po službenoj dužnosti planira podići tužbu, ali činjenica je kako (pre)živjeti sve ovo vrijeme?? Druga stvar, na koji način osigurati svu papirologiju koju posjeduje majka, s obzirom da dijete moramo za mjesec dana upisati u srednju školu? Na koji način zauzeti stav, budući da Je Centar vrlo opušten i unatoč njihovim izjavama kako ovakve situacije iziskuju žuran postupak- po ničemu se još nismo uvjerili u isto. Molim Vas za bilo kakve smjernice, jer iščekujući matični centar, vrijeme prolazi, pomaka nema- a dijete ima potrebe koje je sve teže podmirivati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija