Jump to content

vik237

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je vik237 objavio

  1. Imao sam i ja od svoje majke sve dokumente (domovnicu, u vjencanom listu izjasnjavanje, pasos) potom od babe i djeda izjasnjavanja od prije 50 godina pa sam dobio odbijenicu, relevantno je samo ono sto se tice tebe i tvog izjasnjavanja.
  2. Ja sam u Banjaluci predao i do nadopune sam cekao nekih 6 mjeseci i nakon nadopune sam cekao jos 9 mjeseci na negativan odgovor, dakle, ukupno nekih 15 mjeseci...
  3. Potreban mi je odvjetnik za savjet i eventualni postupak protiv negativnog rjesenja MUP-a RH o primitku u drzavljanstvo RH.
  4. Pozdrav, interesuje me da li ima neko od odvjetnika na ovom forumu, ili da preporucite nekog, ko se bavi upravnim postupkom i sporom protiv dokumenata donesenih od strane MUP RH (u ovom slucaju rjesenja od drzavljanstvu).
  5. @superseller Nece ni biti dozvoljeno, sto i ne cudi jer svima je bilo jasno nakon odugovlacenja objavljivanja rezultata da je popis jedna velika malverzacija. Evo kakav odgovor agencija posalje zainteresovanim osobama: "Poštovani,U vezi sa Vašim zahtjevom kojim tražite da Vam dostavimo potvrdu sa vašim osobnim podacima koji se odnose na nacionalno izjašnjavanje sa Popisa stanovništva BiH 2013. godine, obavještavamo Vas da u skladu sa Zakonom o statistici Bosne i Hercegovine (“Službeni glasnik BiH” br.26/04 i 42/04), na osnovu člana 16. Zakona o popisu stanovištva, domaćinstava i stanova u Bosni i Hercegovini 2013. godine (“Službeni glasnik BiH” br. 10/12 i 18/13) koji glasi:”Podaci prikupljeni popisom koristit će se isključivo u statističke svrhe” i na osnovu Zakona o zaštiti ličnih podataka, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine prikupljene podatke na popisu tretira kao strogo povjerljive i koristi ih isključivo u statističke svrhe.U skladu sa navedenim, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine nije u mogućnosti dostavljati informacije o izjašnjavanju.S poštovanjem,Agencija za statistiku BiH"
  6. Sad kad sam ponovo pregledavao temu sam vidio da nije naveo rodni list...
  7. Poenta price je da u BiH onaj ko ne studira i nije nista studirao osim rodnog lista nema niti jednog dokumenta na kom se moze izjasniti o nacionalnosti, ja sam sam predao hrpu dokumenata gdje nema upisane nacionalnosti i rodni list kao jedini dokument na kom je upisana nacionalnost... P.S. Govorim za BiH, a za Srbiju ne mogu komentarisati jer nisam upucen.
  8. Izvod sa popisa u BiH od 2013. nije dostupan gradjanima jer se podaci prikupljeni na popisu koriste samo i iskljucivo u statisticke svrhe, tako kazu iz Agencije...
  9. Ne moraš ići u ZG, možeš u bilo kom matičnom uredu, moja majka ima prebivalište u BiH i izvadila je Domovnicu u matičnom uredu u Novskoj...
  10. Istog sam mišljenja, jer svi članovi ovog foruma koji se razumiju u to i poznaju zakone koji su na snazi u HR tvrde suprotno od tih službenika koji, izgleda, jednostavno neće (a ne da ne mogu) da primaju zahtjeve u HR i vraćaju na konzulate.
  11. Sad tek vidim da si skoro objavio da si bio u ZG. Izgleda da tamo samo zaprimaju zahtjeve koji se temelje na boravištu ili prebivalištu na teritoriji HR (čini mi se da se radi o periodu od 8 godina), tako da sam i ja danas predao zahtjev u konzulatu, pa sada ostaje samo da se čeka.
  12. Samo da obavjestim potencijalne podnosioce zahtjeva za primitak u državljanstvo RH, koji su ga namjeravali predati u RH, ne mogu podnijeti zahtjev na teritoriji RH ukoliko nemaju prebivalište u RH. Ovo je moje iskustvo nakon što sam danas otišao u policijsku postaju u Novskoj sa rođakom koji živi u Novskoj i kod koga sam imao namjeru prijaviti to kratkotrajno boravište i dati mu punomoć za primanje mojih pisama. Službenica nije htjela zaprimiti zahtjev uz obrazloženje da to više nije moguće i da stranci bez prebivališta u RH zahtjev isključivo mogu predati preko konzulata. Ponavljam još jednom da je to moje lično iskustvo i da ne mora značiti da je takvo pravilo, mada, kako oni kažu, jest.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija