Jump to content

sgalesic

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako i ja imam isti problem,samo sa BiH osiguranjem,zanima me da li ste i kako rijesili problem?
  2. Tako sam i mislio,da ona ima neki "rok trajanja" i da vazi neki period.U svakom slucaju,najvaznije je,da mi to moze posluziti kao dokaz za zdarvstveno osiguranje koje moram priloziti na MUP-u prilikom apliciranja za privremeni boravak. Dobijanjem boravisne dozvole stice se i pravo na zaposlenje ,a samim tim i sva placanja koja se moraju platiti u proracun RH ,bice lakse podnijeti . Hvala puno na odgovorima.
  3. Zanima me da li se tim obrascem BH/HR3 ,mijenjajuci ga u bolesnicki list HZZO-a ,moze "zaobici"placanje zdravstvenog osiguranja,na temelju sporazuma o zdr.osiguranju izmedju HR i BiH?
  4. Na web stranici MUP-a RH nalazi se pojasnjenje o dokazima koji se smatraju dokazom o osiguranom zdravstvenom osiguranju,prilikom podnosenja zahtjeva za privremni boravak,gdje se navodi : Dokazom o zdravstvenom osiguranju za državljane država s kojima Republika Hrvatska ima sklopljen ugovor o socijalnom osiguranju smatra se: europska kartica zdravstvenog osiguranja koju priznaje Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, bolesnički list Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, predviđena potvrda stranog zdravstvenog osiguranja ili drugi dokaz predviđen ugovorom o socijalnom osiguranju. Ako je naprijed navedenom strancu izdana potvrda stranog zdravstvenog osiguranja ili drugi dokaz predviđen ugovorom o socijalnom osiguranju s kraćim rokom važenja od namjeravanog boravka, nakon isteka roka dostavljene potvrde, stranac je dužan za vrijeme važenja boravka dostaviti novu važeću potvrdu ili se javiti nadležnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje radi utvrđivanja prava na zdravstveno osiguranje prema propisima o zdravstvenom osiguranju stranaca u Republici Hrvatskoj za preostalo vrijeme važećeg boravka. Moje pitanje glasi: Da li se na osnovu BH / HR3 obrasca iz BiH ,moze dobiti bolesnicki list HZZO-a kojim bi ostvario pravo na zdravstveno osiguranje,a samim tim i dokaz o zdravstvenom osiguranju, koji traze u MUP-u . Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija