Jump to content

Ivana Rapf

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan.Zanima me dali ja kao majka petero djece i imam status majke odgajateljice te primam mjesecno naknadu,dali mogu biti oslobođena od placanja sudskih pristojbi.?
  2. Dobar dan,nastavno na ovu temu s obzirom da je proslo tri godine od pokretanja ovrhe nad nekretninom stan je bio dva puta na drazbi i nije prodan ja jos uvijek zivim u tom stanu i dobila sam rjesenje od suda da se ovrha obustavlja i da se brise zabiljezba. Mene zanima zbog cega bi sud obustavio ovrhu po kojoj osnovi i dali to znaci da vise nema tereta nad nekretninom.
  3. Molim vas za savjet. Prije 10 godina je stan u kojem zivim bio u vlasnistvu moga brata.Zatim darovnim ugovorom na moju majku.Zatim opet darovnim ugovorom na mene.U trenutku dok je taj stan glasio na moga brata, brat je digao kredit i zalozio je taj stan no tu cinjenicu je presutio dok su slijedili darovni ugovori na mamu i mene.Ja zivim s cetvero djece u tom stanu.Dobila sam rjesenje o ovrsi i vec je banka obavila vjestacenje.Zanima me dali ovaj novi zakon moze obuhvatiti i moj slucaj s obzirom da mi je to jedina nekretnina u kokoj zivim. Hvala
  4. Evo da se javim da nakon 4 mjeseca sam dobila od banke rjesenje o prijedlogu za ovrhu nad nekretninom.Ovrsenik sam ja i ujedno sam i vlasnik.Terete me za iznos koji je nakon devet godina zbog ne redovitog placanja toliko narastao zbog kamata da toliko ne vrijedi nekretnina.Zanima me sto je najbolje napraviti i dali ako se moze proglasiti nistavim darovni ugovor s obzirom da nisam znala da je na darovanoj nekretnini bila hipoteka brat mi je to svijesno presutio.Ja sam tu nekretninu preuzela darovnim ugovorom i sada sam ja vlasnik.Nisam u radnom odnosu nije ni brat.
  5. U redu koliko sam shvatila nema potrebe za darovanjem nekretnine jer ja kao vlasnik nisam odgovorna za nastale dugove.
  6. Htjela bi vratiti nekretninu majci jer bratu ne mogu on je u dugovima i nema nista na svoje ime i slabo vraca ovaj kredit pa se bojim da ne bi banka uzela ovaj stan sada je proslo vec devet godina meni je to jedina nekretnina a majka ima vec dva stana. Bratu ne mozemo vjerovati a ja kao nezaposlena ne mogu otplacivati njegov kredit.
  7. Postovanje! Zanima me dali sam oslobodena poreza na nekretninu ukoliko darujem nekretninu svojoj majci.Moram napomenuti da je ta ista nekretnina bila darovana od strane oca mome bratu,zatim ju je brat darovao majci pa majka meni i ja bi sada darovala natrag majci.Razlog je taj jer sam saznala da je brat dok je bio vlasnik zalozio tu nekretninu i jos ju uvijek otplacuje a ja sam postala vlasnik ne znajuci da postoji teret na istoj.Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija