Jump to content

Crnimrav

Korisnik
  • Broj objava

    126
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Sve što je Crnimrav objavio

  1. Dali se kuca može etažirati?
  2. Pokrenete razvrgnuće suvlasničke zajednice civilnom diobom i tada ide na javnu dražbu,te od dobivenog iznosa svaki dobija isplatu po svome suvlasničkome dijelu,a ot to nemože zaustaviti nikako,naravno da se može odugovlačit ali ishod bi bio prodaja ako na tome inzistirate. A ako nebi htio izaći van iz stana,novi vlasnik moze pokrenuti deložaciju i gotova prica.
  3. Pa vrlo jednostavno,isplatom ostalih suvlasnika
  4. Nekretnina ima tri suvlasnika u omjerima : 4/6,zatim 1/6 i 1/6. Situacija je sljedeća da ova dva suvlasnika koja imaju po 1/6,su u posjedu nekretnina,a većinski suvlasnik nije u posjedu nekretnine(živi na drugoj adresi). Večinski suvlasnik predlaže da se kuća etažira,ili napravi razvrgnuće suvlasništva,ali oba dvojica suvlasnika od 1/6 nežele nista od toga napraviti,nego se samo i dalje oglušavaju .,i tako već pet godina to traje. Sto napraviti u ovoj situaciji,jer se koristi i dio od večinskog suvlasmika bez pristanka?? Molim konkretan savjet. Hvala.
  5. Kazem mogu osporavati naravno,ali nemogu nikako zaustaviti razvrgnuće,to nikako,ako jedan od suvlasnika pokrene tsj postupak
  6. Ne postoji apsolutno nikakva pravna mjera kojom bi tetka mogla zaustaviti civilno razvrgnuce,jer i vi ste suvlasnik nekretnine,i ako nema dogovora tada sve preko suda i na javnu drazbu,a novac dobiven od prodaje nekretnine se podjeli u omjeru vasih suvlasničkih dijelova,odnosno svakome pola. Usporiti se moze,ali ne previse dugo,uz dobrog odvjetnika sve mozete rijesiti u vrlo kratkom vremenu. Ali zaustaviti civilno razvrgnuce,ako nema dogovora između suvlasnika,to nikako nemoze stopirati.To su vasa prava.Vjerujte,govorim iz iskustva.
  7. Vasa sestra bi mogla isto traziti pptrazivanja iz darovnog ugovora jer je zakonski nasljednik ko i Vi. I moze naravno dobiti dio od te nekretnine.
  8. Ovako,takvu vrstu ugovora je jako teško pobiti. Morate dokazati da bratić i sestrična nisu ispunjavali svoje obveze po ugovoru. Ova parnica vas moze baciti u veliki trošak ako bi isli u pobijanje,i na kraju izgubite. Mozete naravno pokušati,ali kazem vam iz iskustva da su šanse jako male za vas.
  9. Preko odvjetničkoga obavezno,nemojte se sami u to upuštati.
  10. Sve čestice koje su u suvlasništvu idu zajedno tada na draždbu.
  11. Sud vam nece apsolutno nista dijeliti,nego to sve ovisi o vama suvlasnicima. Prvo,morate se sloziti da se uopce napraviti etažiranje,ako je moguće,zatim da to i sprovedete u gruntovnici. Tek onda,ako se vi kao suvlasnici složite s tom podjelom,tek onda možete prodavati svoj dio. Druga stvar,ako se ne slažete s podjelom,onda svaki od vas suvlasnika moze zatražiti razvrgnuće suvlasništva,i nekretnina ide na javnu dražbu. Drugačije nikaki. Lp.
  12. Vrlo jednostavno,angažirate ovlaštenog sudskog geodeta i on vam napravi podjelu po idealnim djelovima,odnosno po suvlasničkim dijelovima. Potpišete i predate u gruntovnicu da se sprovede,i čekate resenje. Bez komplikacije ako se naravno budete složili,dva suvlasnika.
  13. Vi sada nemate vise nužni dio,posto ste se odrekli svog dijela. Osporavat nemožete nikako vise.
  14. Vi imate apsolutna prava na svojoj polovici kuće,i nemorate pitati vašeg brata apsolutno ništa sto ste naveli ako želite ući u suposjed svoje nekretnine. To sto brat prijeti odugovlačenjem,nemoze spriječiti razvrgnuće suvlasništva ako ste pokrenuli,to vam traje ovisi o sudovima cca godinu dana. Možete i naravno pokrenuti tužbu za korištenje vašeg dijela nekretnine,posto vam onemogućava pristup nekretnini,i tražiti naknadu za istu,i to morste dokazati na sudu da je nepošten posjednik. Ovo vam sve govorim iz iskustva,posto sam i ja bio u toj situaciji,ali brat je na kraju dobio veliku naknadu za platiti i sve sudske troškove,tako da se takova bahatost nije nikako mu isplatila.
  15. Vrlo jednostavno,supruga ima 4/6,a svako dijete po 1/6.
  16. Naravno da možete uzeti,pa vi ste suvlasnik 1/2,tako da mozete bez ikakvih problema.
  17. Može prodati svoj suvlasnički dio kome god želi naravno,ili ponuditi vama da otkupite njen suvlasnički dio. Ili ako ide preko suda,tada može napraviti razvrgnuće suvlasničke zajednice i tada cijela nekretnina ide na javnu dražbu,i od prodaje svakome pola,ali i tada se naplaćuju sudski troškovi. Tako da bi vam bilo najbolje rešenje da se dogovorite sa sestrom.
  18. Tada najbolje napraviti etažiranje kuće,vrlo jednostavno. Pa tada se točno zna sta je čije,i gotova priča.
  19. Da,tako je. Ako se pridržavate ugovora,sa pravne strane,vam nemože niko pobiti taj ugovor. Ima pravo osporavanja tog ugovora nakon smrti roditelja naravno,ali ako se pridržavate obveza po ugovoru,tada se nemorate nista bojati. Moj savjet vam je,da svaki račun koji izdvajate za uzdržavanje cuvate,jer ako jednog dana dođe do parnice ce vam itekako trebati. Uglavnom takove parnice nose i veliki trošak,tako da ako ima razumijevanja,nebi se nikako upuštao u tako nesta. Uglavnom,roditelj s kojim sklapate takav ugovor,mora biti poslovno sposobna osoba te najbolje ga ovjeriti na sudu.,a na Vama je samo da se pridržavate ugovora.
  20. Apsolutno nikako nemozete zabraniti da ùđe u suposjed,jer je i on suvlasnik kuće. Vi imate pravo pobijati taj ugovor u parnicu,ali ako imate samo čvrsre dokaze za to sto govorite,inačete se nebi upuštso u to. Odmah da vam kazem,onaj ko i izgubi sud,placa sve troškove postupka,a vjerujte mi da nisu mali. Govorim vam iz iskustva. A i naravno napravite konzultacije s odvjetnikom,ali takove ugovore je jako teško pobijati bez čvrstih i konkretnih dokaza.
  21. Tada jedino preostaje razvrgnuće i nekretnina ide na dražbu. Druge opcije nema.
  22. Najjednostavnije je prvo napraviti etažiranje nekretnine,te zatim vi svoj dio možete prodati .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija