Jump to content

kulaodstakla

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijep pozdrav svima! Majka mi radi skraćeno radno vrijeme zbog mene koji sam 100%-tni tjelesni invalid. Dobila je povišicu na poslu, a samim time bi trebala i dobivati veći dio plaće po Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama od strane HZZO-a. Međutim, kako je bila na godišnjem, u računovodstvu HZZO-a joj tvrde da ne može dobiti veću plaću, odnosno da na to ima pravo tek nakon što odradi mjesec dana bez bolovanja, godišnjeg odmora. E sad, u gore spomenutom Zakonu ja nigdje ne vidim tu tvrdnju. Shvaćam da HZZo isplaćuje svoj dio plaće tako da od kompanije dobije potvrdu o isplati plaće unutar 2 dana, ali u majčinoj trenutnoj firmi ona dobiva istu plaću kada je na godišnjem, u to samo ne ulazi prijevoz. Samim time je i plaća na toj potvrdi trebala biti viša, a po tome i isplata HZZO-a. Što vi o tome mislite?
  2. Da, do tog sam zaključka i ja došao te se pozvao na zastaru. Hvala još jednom
  3. Ovrha je napisana 2.5.2016., stiglo je čovjeku poštom u petak, 20.5.2016. Rok je standardni, osam dana. Ovrhu je donio Općinski sud u Novom Zagrebu, piše da se žalba piše Županijskom sudu u Zagrebu.
  4. Poštovani, lijep pozdrav. Daljnji rođak je dobio rješenje o ovrsi zbog neplaćanja naknade o uređenju voda. Ovrha se odnosi na neplaćene račune od 15.3.2009. do 15.9.2014. godine. Eh sad, upoznat sam da je zastara na to 3 godine, a apsolutna 6 (ako se ne varam, jer bi ovo trebalo ići po poreznom zakonu, a ne ZOO, ili?). Međutim, isto tako sam našao "savjet" ministarstva gospodarstva iz 2012. koje kaže da to ide po ZOO te da je zastara 3 godine te da je rješenje o ovrsi ne prekida (bilo je u 24 sata, jedan od linkova - http://kajimanovoga.blogspot.hr/2012/11/dobili-ste-ovrhu-saznajte-sto-s-njome.html ). Što na kraju spada pod ovrhu od ovih računa, a što ne? Isto tako, ako će samo mali dio spadati, zanima me sljedeće. Ovrha glasi na 835kn + 312kn troškova ovršnog postupka. On je nezaposlen od 2009. godine, skrbio je do prošle godine dok nije umrla o slijepoj i nepokretnoj majci, a živi od 1201 kn naknade za nezaposlene. Kolike su šanse, iz vašeg iskustva, da dobije neki oprost ili barem da mu daju neku mogućnost da to otplati u više rata? Čovjek zbilja jedva živi, nema čak niti vodu spojenu na trošnu kuću, a ovdje ga, ironično, Hrvatske vode pokušavaju ovršiti, iako te slivne kanale nisu uređivali barem 10 godina u njegovom kraju. Hvala svima unaprijed i isprike na dugačkom postu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija