Jump to content

ivorivaskovic

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o staroj kući koja se doslovno urušava na moj posjed. Prošlo je više od 30 godina od smrti vlasnika, a nasljednici su osobe koje su u Australiji i nikad ovdje nisu ni bili niti je moguće doći do njih. Da moja obitelj i ja ne uređujemo to dvorište, postalo bi opasno za susjedstvo zbog nastanjenja životinja. Budući da već godina trošimo vrijeme i novac na uređivanje tog posjeda, ideja je bila da steknemo vlasništvo nad tim dosjelošću i da srušimo to ruglo od kuće. To je bio i prijedlog od Grada, no nikakav konkretan savjet od nikog ne mogu dobiti. Najvjerojatnije ću angažirati odvjetnika pa da se nešto konačno pokrene. Hvala svima na savjetima. Ako netko može predložiti dobrog odvjetnika, bio bih zahvalan da mi se javi privatnom porukom. Još jednom, hvala svima!
  2. Pozdrav, od zadnjeg pisanja sam razgovarao sa susjedima i sami su predložili da će dati svoj potpis ukoliko se odlučim na pokretanje postupka za stjecanje vlasništva nad tim posjedom. Budući da nemam apsolutno nikakvog iskustva s ovom tematikom, molio bih savjet kako krenuti? Kako pokrenuti postupak? Trebam li odvjetnika? Napomenuo bih još jednom, formalni vlasnici ovog posjeda su u Australiji i nikad nisu niti bili ovdje nakon smrti ljudi koji su živjeli tu. Moja obitalj i ja se više od 30 godina brinemo i koristimo taj posjed i sada bismo htjeli postati i formalni vlasnici posjeda. Bilo kakav konkretan savjet bi mi pomogao. Hvala Vam.
  3. Nisam siguran da sam razumio, ispričavam se, prvi put se općenito susrećem s ovom temom. Povod raspitivanja je bio taj da su mi tu mogućnost spomenuli u Gradu, budući da ni sam Grad ne zna za vlasnike, odnosno da li su formalni vlasnici uopće živi, a moja obitelj se godinama brine i koristi ovo zemljište. No, u Gradu mi nisu znali ili htjeli reći konkretne korake koje bih trebao poduzeti.
  4. Svojedobno je baka tamo imala vrt, posađene su voćke. U šupi na tom posjedu su naša drva, tako da zapravo i koristimo posjed. Ograda oko tog posjeda je također naša i praktički je dvorište spojeno s našim. Prema tome ispada da mi taj posjed i koristimo kao naše. Takva je situacija već oko 30 godina. Što bih trebao poduzeti da taj posjed postane naš? Kome predati tužbu? Trebam li imati neke svjedoke? Postoji li neki primjer tužbe? Hvala Vam, svaki prijedlog mi je dobrodošao.
  5. Naslijedio sam bakinu kuću. Pored te kuće nalazi se ruševna i napuštena kuća s dvorištem i vrtom koju već oko 30 godina uređujemo moja obitelj i ja kako se ne bi nastanile životinje i time stvorile problem. U ljetnom razdoblju redovito sve kosimo. Kako bih saznao tko je vlasnik ove nekretnine otišao sam u Gradu te sam tamo dobio informaciju da je vlasnica (nasljednica) te zapuštene kuće iz Australije. Pokušao sam stupiti u kontakt s navedenom osobom, ali bezuspješno. Prema nekim informacijama, navedena osoba najvjerojatnije nije više ni živa. Da li postoji mogućnost stjecanja vlasništva nad tim posjedom budući da se veći niz godina brinemo o njemu? Što bismo trebali poduzeti? Kamo predati tužbu i koliko bi postupak mogao koštati? Hvala puno na odgovorima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija