Jump to content

zecof

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Za bicikliste u prometu vrijede ista pravila kao i za "motorna" vozila. Policajac je opravdano postupio. Zakon o sigurnosti prometa na cestama kaze:
  2. Sve iskljucivo na pismeno. Ne dozvoliti da vas pokusaju na bilo koji nacin muljati. Nista usmeno. Napismeno komunicirati i s firmom, pa neka napisu da od vas traze povrat novaca na ruke. I drugo, banka, ukoliko ucini nesto takvo, isto sve napismeno.
  3. Pretpostavljam da se radi o otoku, dijelu kolnika, odnosno onom dijelu ceste koji je iscrtan kosim crtama. A zaustavljeno vozilo moze narusavati preglednost...
  4. Prema pravilniku o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cestama, odredjeno je kako znakovi izricitih naredbi vrijede do krizanja. Nakon krizanja, potrebno ih je ponovno postaviti kako bi oni ponovno vrijedili. Vi ste se nalazili u gradu, dakle, naseljeno mjesto, te od krizanja do novog ogranicenja bili duzni voziti 50 km/h.
  5. @Secerko, procitajte slijedeci clanak. Sve zivotinje su "divlje", koliko god bile pripitomljene, i ako se osjete ugrozene, bilo fizicki, bilo konkurencijom, mogu napasti. To da li je to konj, piton, zamorac ili umiljati pas, nema nikakve veze. Vazno je kako se vlasnik ponasa i koliko pazi. Vlasnik je taj koji je odgovoran.
  6. Tako bi nesto bilo moguce samo ako bi u samom zakonu postojao clanak koji kaze da se na one koji su polagali po starom zakonu, ili slicno, odredjena odredba ne odnosi. Po sadasnjem zakonu su svi isti.
  7. Trosarina se pocela naplacivati, ali isto tako, brzo nakon pocetka primjene, vec u 1. mjesecu je donesena odluka kako se vraca na stari iznos od prosle godine. To je razlog pojeftinjenja cijene plina u 1. mjesecu, ali svega za par lipa, proplin je ostavio visu cijenu nego ono prije uvodjenja trosarine.
  8. Mislim da nemate nikakvog razloga za brigu. U kompjuter se ne unosi, ako se ne varam, nikakve podatke o ulazu/izlazu, nego samo ako postoji zabrana ili nekakva potraga. On ce provjeriti samo da li je s vama sve u redu, da li vas moze pustiti u EU. Iz vlastitog iskustva, kartoncic nekad poniste, nekad ne na povratku. Ali taj isti kartoncic ne vracate, ostaje kod vas. Nitko taj podatak ne unosi u kompjuter. Inace bi bila malo veca guzva na granicama.
  9. Iz vlastitog iskustva s istim servisom-traziti razgovor s voditeljem servisa. Spomenuti drzavni inspektorat i skrivenu gresku uredjaja. Na sto ce ponuditi zamjenu uredjaja. S njima se borim vec godinu dana, izdali su vec 2 nova aparata i oba divljaju, a glavni izgovor je kako servis nema vise podrsku od proizvodjaca (Siemens) koji je vec vise godina u stecaju. I ostanu zateceni kad se pozovemo na njihova vlastita pravila gdje u garanciji pise da se obvezuju 5 godina nakon isteka garancije osigurati servis i dijelove...
  10. Vec vise godina sam administrator foruma, pa imam iskustva i s IP adresama. IP adrese su vidljive na bilo kojem serveru na koji se spojite. Dakle, citate vijesti, administrator servera na kojem se nalaze te stranice ima uvid u vas IP. Isto tako i administratori razlicitih stranica, blogova, foruma i sl. Ip adresa je niz brojeva koje vam dodijeljuje vas internet provider radi kontrole na internetu. Dakle, na internetu ne postoji anonimnost, suprotno uobicajenom misljenju. Ako netko zeli zloupotrijebiti i proslijediti vas IP nekome on to moze napraviti, osim sto nije eticno i moralno. Ali IP i tome nekome ne znaci nista. Postoje stranice koje odredjuju IP adrese, ali samo do razine providera i eventualno grada. Dalje od toga nemozete saznati. Ukoliko se pojavi i problem zloupotrebe vase veze, pa administrator prijavi provideru, abuse sluzbi, takvu zloupotrebu (primjer ekstrema, djecja pornografija), od providera cete vi dobiti upozorenje, dok ce provider administratoru reci sto je napravio, ali ne i o kome se radi. Jedini nacin da se dodje do takvog podatka je poznanstvo u nekakvoj tehnickoj sluzbi koja ima uvid, ali opet, vezano za telefonski broj, dakle, ako niste vlasnik linije, vasi podaci su nedostupni.
  11. Nazovite besplatni broj 9820, predstavite se, dajte svoj broj korisnika (s uplatnice) i pitajte za mogucnosti placanja. Vjerujem da postoji nekakva opcija placanja u ratama.
  12. Najbolje vam je pitati tamo gdje ste plin i ugradili. Oni moraju imati takve informacije.
  13. Odgovorit cu Vam iskljucivo vezano za lijecnika. Lijecnik ne smije bez Vase dozvole s nikim razgovarati o Vasem zdravlju, problemima i slicno. Na to ga obvezuje Hipokratova zakletva. Ukoliko napravi suprotno, prijavite ga lijecnickoj komori. Za sestre, nisam siguran, ali bi i one zbog naravi posla morale imati nesto slicno...
  14. Trebalo bi pogledati statut danog fakulteta. U statutu pise koje su mogucnosti za zalbu, pa tako i mogucnost trazenja ispita pred komisijom. Dakako, ako ispit nije prepisan, to ne bi trebao biti problem, samo treba provjeriti u kojem se roku mozete zaliti i to traziti. Isto tako, iznad profesora je prodekan za nastavu, kao i dekan, mozete im se obratiti za pomoc. Nakon toga idu rektor i ministarstvo.
  15. Postovani, zanima me cime je potrebno potpisati ugovor kako bi on bio valjan. Da li postoji negdje nesto cime je to propisano. Naime, imam slucaj gdje je u medjuvlasnickom ugovoru dio potpisa potpisan obicnom olovkom. Da li je to pravno valjano?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija