Jump to content

Nesiguran

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Novopečena sam majka i trenutno sam nezaposlena. U birokratskom kaosu se ne snalazim najbolje i zanima me koje naknade mogu dobiti od države i/ili grada (Zagreba) Unaprijed puno hvala na odgovorima!
 2. Poštovani, Za vrijeme ljeta radio sam za jednu firmu za sjedištem u Zagrebu, no meni i kolegama nisu isplatili zadnju plaću. Već 3 mjeseca bivši poslodavac nas sve navlači da će nam novci sjesti kroz nekoliko dana. Mene zanima, pošto nas poslodavac navlači sve uvjerljivije, želi li kupiti naše strpljenje i ne isplatiti nam plaće uopće? I zanima me postoji li zakon po kojem nakon što prođe godina u kojoj je bio radni odnos poslodavac ne treba isplatiti plaće iz te godine. I što je najbolje učiniti u našoj situaciji? Lijep pozdrav!
 3. Teoretski, kada bih ja prijatelju opalio šamar na javnom okupljanju, a da on na to pristane, možemo li snositi posljedice i kakve? Hvala unaprijed.
 4. Dobar dan! Zanima me kako funkcionira otvaranje obrta, naime, svidio mi se jedan proizvod iz inozemstva kojeg nema u Hrvatskoj i htio bih znati kakva je procedura da ga uvezem u Hrvatsku i počnem prodavati... Radi se o kozmetičkom proizvodu kojeg bih naručio putem webshopa, a prodaja bi krenula početkom sljedeće turističke sezone. Koji je prvi korak u realizaciji nećeg takvoga a da sve bude legalno i po propisima? Unaprijed veliko hvala!
 5. Prije nešto manje od pola godine 2 prijatelja i ja smo učinili kazneno djelo, konkretnije pokušaj teške krađe. Sva trojica smo maloljetnici i prije toga nismo imali nikakve probleme vezane uz takve stvari i nikada nismo bili prijavljivani policiji ni u kojem slučaju. Na socijalnoj službi pokazali smo da nam je stvarno žao i da nismo problematični, pa je naša socijalna radnica predložila državnom odvjetništvu vansudsku nagodbu koju su oni na kraju uvažili. A sada bih Vam htio predočiti kako je izgledao sam pokušaj teške krađe. Te večeri kada se to dogodilo bio sam kod prijatelja (koji je t
 6. Koje su moguće odgojne mjere? I da, naučili smo lekciju...
 7. Nedavno smo dva prijatelja i ja (17 godina) pokušali opljačkati dućan u kasnim večernjim satima, bili smo pijani i našli smo pajser u garaži kod prijatelja... došli smo ispred dućana i prijatelj je počeo razbijat prozore, ubrzo smo vidjeli da netko dolazi i počeli bježati, nismo znali o kome se radi... prijatelj i ja smo pobjegli a drugi prijatelj (ovaj koji je razbijao stakla) je pao i uhvatili su ga policajci, u stanici su saznali da smo i mi bili s njim, i sada očekujemo poziv na razgovor... zanima me jesmo li i mi krivi zbog toga, pošto nismo razbijali stakla ni pokušali provalit... tj.
×
×
 • Napravi novi...