Jump to content

Emir04

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Potrebno mi je slijedeće mišljenje i po mogućnosti uporišta u Zakonu. Naime u toku jednog natječaja organ uprave je donio rješenje o odbijanju mog zahtjeva zbog slijedećeg. Naime kao dokaz o ispunjavanju uvjeta tražili su upotrebnu dozvolu. Moja upotreba dozvola je iz 2001 godine,a oni me odbijaju u natječaju, te se pozivaju na neki Zakon o građenju iz 2006 godine. Moje pitanje je slijedeće : Da li organ uprave ima pravo pozivati se na zakon iz 2006 godine, iako je dozvola iz 2001 godine, te bi se trebali logički valjda pozivati na propise koji su bili tad na snazi ??? Izvinjavam se ako je off topic tema ili ako ima već jedna, nakon odgovora možete slobodno obrisat.
  2. Ukoliko idem sa osnivanjem tvrtke da li mogu samo formalno je osnovati i da budem kao osnivac ja, bez zaposljavanja direktora i uposlenika da izbjegnem plaćanje poreza svaki mjesec ?
  3. Pozdrav Pokusavao sam prije par godina kao stranac ( nisam drzavljanin EU) kupiti nekretninu u HR i istu uknjiziti na sebe, međutim nisam mogao to učiniti iz razloga sto sam nisam građanin EU. U početku su mi govorili da postoji pravo reciprociteta, to jest da na osnovu toga određeni građani BiH mogu kupiti u Hr nekretninu, međutim ni na osnovu toga nisam mogao. TO sve se desavalo prije nekih 4-5 godina. Zanima me sad konkretno, da li ste sta u zakonodavstvu promjenilo ? Da li ja kao stranac ( građanin BiH) mogu kupiti nekretninu i uknjiziti je na sebe ?
  4. Pozdrav, Potrebno mi je par informacija . Ja želim da otvorim obrt kao stranac u Hrvatskoj ( nisam građanin Europske unije, imam Bosansko državljanstvo). KOnkretno želim da otvorim obrt vezan za iznajmljivanje nekretnina sezonski,ali moja stručna sprema je diplomirani pravnik. Koja je procedura vezana za otvaranje obrta za mene kao stranca ? Koliki su troškovi otvaranja,dadzbine prema drzavi ( porezi i sve ostalo sto bi trebao davati drzavi ). S obzirom da kao strani drzavljanin ( Bosanac ) ne mogu kupiti nekretninu i uknjiziti je na sebe, da li mogu nakon eventualnog otvaranja obrta kupiti nekretninu i uknjiziti je na obrt ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija